自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Glau 發表於 22-8-2 23:29
你去香討睇吓仲有冇啦,不過好多俾人block 晒,阿會長話請勿轉發。
...

阿會定餅主都好勤力

男爵府

selinako^^ 發表於 22-8-2 23:27
佢係扭下扭下,行catwalk 咁 慢慢咁行過去

正常,因為佢唔知整親人!
正常都冇人會諗到咁大鑊
咁作為表演者一定會表演埋落去,
所以佢慢慢行都合情合理,何況佢又唔係救護員,跑埋去,又可以點?

男爵府

selinako^^ 發表於 22-8-2 23:32
祝福阿峯同阿mo
阿峯呢d 咪叫人性囉,果個係度行到扭扭下
其實我有一下諗,如果 ...

可能人地整親個「籮友」
快唔到呢。。。

男爵府

祝早日康復

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kittybig123 發表於 22-8-2 23:34
正常都冇人會諗到咁大鑊

見死不救 仲話合情合理,仲話好正常
550磅既mon壓落去個人度 都話估唔到咁大鑊?你咁諗 真係幾大鑊下喎

伯爵府

2024年龍年勳章

jrbady 發表於 22-8-2 22:44
回覆 him-bb 的帖子

個冷血AL ,個Mon 跌左落黎,全場嘩然,我吾信佢聽吾到, 佢仲係度唱歌,見佢果個慢條斯 ...

嗰個乸型真係好冷血,完全好似當冇事發生咁,仲繼續扭住個蘿慢慢行去傷者方向,仲一邊繼續唱,完全無去幫手枱起個mon救人⋯

翡翠宮

seen1818 發表於 22-8-2 23:37
可能人地整親個「籮友」
快唔到呢。。。

應該係,睇佢應該停唔到扭扭下呢個動作,應該係常規動作黎

男爵府

他的勇敢是那裏來的,祝早日康復

侯爵府

2024年龍年勳章

jrbady 發表於 22-8-2 23:19
回覆 sandypink 的帖子

我淨係睇到AL 擰轉個頭望一望再唱歌,再施施然行過睇下,其他人我睇吾到! ...

耳機係有隔聲系統,加上佢係背對住意外位置,所以會有delay。慢鏡翻睇片段,當時有spot light射住佢,呢啲燈好
光,當轉身果陣spot light以外較暗地方都會變得難睇到,那時個Mon已在地上,唔會知道下面有個人,佢唔知乜事,行過去唱了一句,有人立即帶佢離開。我不是鏡粉,只是睇片個人估計,無論如何,祝福傷者平安早日康復

男爵府

BJ2017 發表於 22-8-2 22:34
當個mon跌落嚟嘅時候,你衝過去嘗試撐住個mon,嗰一刻你眼裏面只有瞓在地上的阿Mo,雖然紅館全場昏黑,但這 ...

祝福阿峯早日康復

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

鏡喺跌mon後嘅反應就唔講喇, 想講下 熄燈嗰五十幾秒,見到舞蹈藝員合力抬起個mon,有舞蹈藝員掩面似在痛哭。

鏡頭見到最早上台的幾個工作人員冇乜特別關顧傷者,但分別由兩個工作人員帶咗兩個鏡落後台。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

kittybig123 發表於 22-8-2 23:34
正常都冇人會諗到咁大鑊

嘩吓!
哦!
咦咦!

真係盲…粉嚟喎

Prosperous    發表於 22-8-3 01:11

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

banbanmm 發表於 22-8-3 00:21
鏡喺跌mon後嘅反應就唔講喇, 想講下 熄燈嗰五十幾秒,見到舞蹈藝員合力抬起個mon,有舞蹈藝員掩面似在痛哭 ...

所以乜嘢片都要留低唔好比嗰啲所謂啊主席同個副主席叫刪除唔好再傳閱片段,而令事實嘅真相模糊

opclk99    發表於 22-8-3 01:54

珍珠宮

畀面勳章

Anpanmama 發表於 22-8-3 00:23
所以乜嘢片都要留低唔好比嗰啲所謂啊主席同個副主席叫刪除唔好再傳閱片段,而令事實嘅真相模糊
...

好多片都已經被block,上面講嘅我screen save咗。

panel一定知道大mon會砸到人重傷,但係被指派上台嘅工作人員,首要任務都似係要將兩個鏡帶落台而已。

主辦機構好醜陋,收order 為佢哋洗白嘅各種黑媒水軍毫無良知。

翡翠宮

banbanmm 發表於 22-8-3 00:34
好多片都已經被block,上面講嘅我screen save咗。

panel一定知道大mon會砸到人重傷,但係被指派上台嘅工 ...

今次希望鏡粉同盲粉、盲撐V台的各位睇清楚呢啲人同機構甚至集團嘅卑鄙陰招,唔可以俾個地逃離罪責!

複式洋房

BJ2017 發表於 22-8-2 22:34
當個mon跌落嚟嘅時候,你衝過去嘗試撐住個mon,嗰一刻你眼裏面只有瞓在地上的阿Mo,雖然紅館全場昏黑,但這 ...

珍珠宮

祝福佢

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

pooh仔 發表於 22-8-2 23:22
我見過條片,佢一擰轉面見到情景,喺走上去睇乜事

條乸型擰轉咗,見咁多人圍住都繼續擰住pat 斯斯然咁唱 ...

有睇過條片,明白點解Edan冇俾人鬧。

AL 的第一反應及後續反應,好多條片都見到,需要努力幫他洗白,希望9月6日他能企上舞台上開半solo 拉闊演唱會

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

shop_baby 發表於 22-8-2 23:23
我覺得粉絲唔好再話咩戴耳機咩都聽唔到有射燈會睇唔到,可能知道有意外但未必知道有冇整到人,冇諗過咁大件 ...

唔知Anson Lo沒有在網上作出任何問候, 或者他私底下已聯絡傷者父母、親人作出殷切慰問?
或許他正忙於為9月6日的 與欣宜開拉闊神演唱會. 作200分努力的準備?

伯爵府

牛年勳章

香討仲有片係工作人員即時帶走兩位鏡落台,但d 舞蹈員仲係台上,而且仲見到好似女舞蹈員喊緊睇住其中訓低左既人。
當然比班香討人插,鏡成員既命矜貴d 之類啦。

首頁
12345...11

尾頁

跳至