自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

男爵府

回覆樓主:

其實我都好憎四腳蛇,但養左守宮又無乜野,睇睇下個樣都幾可愛

子爵府

steve983 發表於 22-8-5 22:54
我細個好想養狗 跪係度我阿媽都唔俾 大左自己養五隻 好似補償心態咁 小朋友其實點會覺得你怕喔 我都有養守 ...

19歲喎,小朋友?
19歲嘅責任心應該係要保護媽咪囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

ricowu 發表於 22-8-5 21:46
話說我本人好驚簷蛇,但我個仔見到人哋養(首都)我唔知係咪咁樣寫,佢竟然話想養,佢係一隻同鹽蛇差唔多樣 ...

係咪(守宮)? 個人覺得佢哋好可愛。

但要養嘅大前題,係要成家人都要達成共識。因為守宮唔係個個接受到。要驚佢哋嘅人真係會好驚。

你個仔幾大?已經買咗返屋企? 如果未買,祗係買咗個玻璃箱返嚟。可唔可以叫你老公同佢傾下……
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

水晶宮

回覆樓主:

在你的角度,你仔係有d自私。但在佢角度,係自己房養,自己照顧番,就唔係好影響你。

仔都19歲,大人了,互相尊重,親子關係為重。

男爵府

好恐怖咁

侯爵府

話說我本人好驚簷蛇,但我個仔見到人哋養(首都)我唔知係咪咁樣寫,佢竟然話想養,佢係一隻同鹽蛇差唔多樣 ...

我一向都好驚老鼠,我個囡好耐之前話想養倉鼠我唔比,因為我覺得同老鼠個樣差唔多,我真係好驚好驚,但上年亞囡又提出想養,苦苦哀求我,最好我比佢養,我話唔好比我見到隻倉鼠。點知我又偷偷望佢,望望下我又放膽咗,我而家唔驚隻倉鼠了。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

小星星1 發表於 22-8-5 22:22

嘩,唔得喎,好驚嚇

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

cibewong 發表於 22-8-5 23:13
我一向都好驚老鼠,我個囡好耐之前話想養倉鼠我唔比,因為我覺得同老鼠個樣差唔多,我真係好驚好驚,但上 ...

倉鼠同老鼠咁又真係好大分別
倉鼠可愛好多

男爵府

wlea 發表於 22-8-5 22:42
自私的兒子個名好似兒童故事
邊有咁恐怖嘅童話故事㗎,嚇死媽媽

琥珀宮

ricowu 發表於 22-8-5 22:51
佢都係話只係喺房度養唔會攞出嚟

比我唔會入去佢房

珍珠宮

畀面勳章

ricowu 發表於 22-8-5 22:06
19歲

約法三張
只能養係缸
要係你視線範圍消失
其實守宮幾cute
龍鳳媽

侯爵府

stagea 發表於 22-8-5 23:16
倉鼠同老鼠咁又真係好大分別
倉鼠可愛好多

我一向無養過倉鼠,最初都好驚㗎,而家接受咗佢。

琥珀宮

cibewong 發表於 22-8-5 23:19
我一向無養過倉鼠,最初都好驚㗎,而家接受咗佢。

我接受到倉鼠,不能接受老鼠。
樓主個仔隻守宮,真係接受唔到

公爵府

笑死我

首都!

Anyway佢開心就好了,
你不參與清潔便是了。

公爵府

cibewong 發表於 22-8-5 23:13
我一向都好驚老鼠,我個囡好耐之前話想養倉鼠我唔比,因為我覺得同老鼠個樣差唔多,我真係好驚好驚,但上 ...

你會愛上

我家亦有一隻

簡直係最受欢迎的家庭成員。

珍珠宮

有箱困住,唔駛驚啦!我好怕青蛙,如果我仔要養用箱困住我都ok

侯爵府

牛年勳章

19歲

畀著我會叫佢自己搬出去住養飽佢

alau2021    發表於 22-8-5 23:29

侯爵府

Jane1983 發表於 22-8-5 23:12
在你的角度,你仔係有d自私。但在佢角度,係自己房養,自己照顧番,就唔係好影響你。

仔都19歲,大人了,互相尊重,親子關係為重。 ...

唔理媽咪感受,互相尊重係咁㗎?唔鍾意都唔可以出聲就係親子關係?
間屋有隻咁嘅嘢,佢自己房養都驚啦,唔通佢帶條女返嚟帶入房就要接受?佢真係好想養嘅話應該同媽咪約法三章,慢慢說服,而唔係先斬後奏。

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

佢應該諗唔會放佢出黎,擺房

公爵府

牛年勳章

19歲

, 這年齡, 可以話事, 他不是作對, 是他想養, 唯有媽媽妳吾好入佢房, 避開隻寵物, 辛苦妳了, 吾好嬲

首頁
23456...9

尾頁

跳至