自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

用開八達通apps由八達通提錢經八達通電子錢包加錢落工人姐姐八達通。而家八達通硬性規定要驗證埋身分證先做到,update完個apps後,驗證身分證前面ok過到,但係身分證背面,點照個apps都冇話成功。

我懷疑係唔係個apps的問題?有冇iPhone 用家過到身分證認證?

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我用 Android, 唔知有冇唔同。如你張係新換的身份證,最好揾張白紙墊底,因要認到小透明空窗的數字,濛咗要再影過

珍珠宮

好媽媽勳章

zman 發表於 22-8-12 13:35
我用 Android, 唔知有冇唔同。如你張係新換的身份證,最好揾張白紙墊底,因要認到小透明空窗的數字,濛咗要 ...

搵白紙墊了底,而家過到影身分證前後,張相我望到係清,過埋self,最後verification 都係話我過唔到。重做了3次都唔得,被玩死!

伯爵府

amypekkle 發表於 22-8-12 13:03
用開八達通apps由八達通提錢經八達通電子錢包加錢落工人姐姐八達通。而家八達通硬性規定要驗證埋身分證先做 ...

Yes

珍珠宮

回覆樓主:

努力、加油!千祈唔好發火掟爛部電話!
之前已經有人出帖問,你可搵返啦。

八達通錢包驗証
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23601454

大宅

zman 發表於 22-8-12 13:35
我用 Android, 唔知有冇唔同。如你張係新換的身份證,最好揾張白紙墊底,因要認到小透明空窗的數字,濛咗要 ...
我之前都係用白紙墊住, 同埋盡量搵光些少地方

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

amypekkle 發表於 22-8-12 14:42
搵白紙墊了底,而家過到影身分證前後,張相我望到係清,過埋self,最後verification 都係話我過唔到。重做 ...

3次咁少,我整咗廿幾三十次都唔得,我用華為

侯爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

成功整咗,不過起碼試咗5次先得

子爵府

回覆樓主:

我在Oepay 㩒入銀行app ,求其增值左$50,過兩日就自動幫我升級

大宅

已成功驗證,完全冇問題

首頁

尾頁

跳至