跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 1103媽咪會-Chat Chat Room(Part 10)

vvbaby,

THANKS! 等我慢慢試下比我地d飯餸湋圖食先.
該用戶已被刪除

Re: 1103媽咪會-Chat Chat Room(Part 10)

男爵府

豹豹媽媽 寫道:
poonhui,
Thankssss!!!!kisssssss!!!!

vvbaby & mandymfl,
講開識嘢,我同老公教豹豹伸手截車動作,有一次豹爸問豹豹:截車點截?豹豹馬上截咗架的士比我哋,咗到我同豹爸馬上向的士司機揮手,唔係搭

豹豹識講A字,但原來佢見親英文字都講A,激死

豹媽,
哈哈哈! 咁你記得以後唔好"立"亂叫豹豹做動作啦!
希希豬同豹豹差不多, 都係見親英文字都講A....6! 哈哈哈!
不過, 你駛唔駛咁殘忍咁樣對豹豹呢??

大宅

你地個個bb都好叻呀, 湋圖仲係一粒字都未講呢~ :-( :-( :-( :-( :-(

該用戶已被刪除

大宅

mandymfl,

我覺得ok, 最主要近我同埋平,但地點唔近MTR, 你地去可能唔太方便,我見有一班係逢星期三及六是上午的(11:30-12:30),你可以問下佢可唔可以淨係番Saturday一堂,因為價錢無分別 ~

ahpei

大宅

講到錫人呀,愷然平日都唔肯.但要佢訓覺佢就搞搞震,會在自己床仔爬起身錫你(係用咀仔咀你個咀 )搞你,務求你放過佢同佢玩唔駛佢訓.好似尋晚就連續7啖 ,羨慕死佢老豆呀 :tongue:
VVbaby 寫道:
CKBBQ,
哈哈! 雖然佢咬你, 但又肯錫你都好呀, 希希豬唔肯錫人架, 只會撞個頭黎你塊面就算啦!

男爵府

sandylam,

唔駛擔心, 我有個朋友個仔歲半前咩都唔肯講, 但一到左歲半就成句句子講出黎啦, 所以呢, 佢地依家係一路吸收緊, 之不過唔講住, 到時一講就可能嚇親你呢!

大宅

豹媽, VVbaby,

我都希望係咁啦. 我怕佢唔識講野咋...

男爵府

dear all,
我放工啦!

男爵府

sandylam,

盈盈都係唔係好識講野, 又唔識答你野, 最叻講唔好, 我都有d擔心盈盈interview時咩都話唔好, 都唔知點算.

ahpei,

等我問問先, thanks.

大宅

mandymfl,

盈盈咁叻女, 仲有成大半年先interview, 唔使擔心喎~
該用戶已被刪除

大宅

ivybibi 寫道:
明傑爸爸,
你有無問過維記有無校車來回將軍澳??不過2歲之前你點同明傑返??真係一個煩惱的問題!我都係因為唔想珈瑋仔咁細過搭校車,所以選擇屋企附近果間think。而且都係讀果半年,所以邊間都無咩所謂。
另外,點解如果讀維記,唔急於返playgroup??

你有無問過維記有無校車來回將軍澳??
No! so it makes my head so Big

不過2歲之前你點同明傑返?
Hoping that Victoria's school bus has line driving between TKO & HMT, and let MingKit go to school by bus alone, school bus company said they can 側側膊, 唔多覺, 明傑又要再次吃得苦中苦, 方為B上B :-(

點解如果讀維記,唔急於返playgroup??
因為, 有些人會足3歲才返幼稚園, 而明傑1歲9個月返維記, 我當佢係返playgroup啦, 若現在至1歲9個月亦都返playgroup, 無論時間及金錢對我們都構成很大的壓力, 這few months I will play Phonic Kids; Richard Scarry; and Flash Cards to MingKit as a subsitution of Play Group, in order to save much money.

子爵府

嵐嵐都唔係甘識講野呀...如果要我同佢去interview我都驚呀...
仲有呀...我想問下你地點樣教bb同自己講話要大大ga...因為嵐嵐愈大愈衰...放佢去痰罐度坐..佢就要起身...放個公仔坐..仲要幫個公仔配埋d痾ngng 0既聲音..但自己就唔肯痾..

大宅

豹媽,

我星期日都會去,應該係下午,睇下會唔會見到你啦 ~

ahpei
該用戶已被刪除

大宅

明傑father,

我想問你會比明傑番維記全日定半日 ?你怕唔怕明傑一時間要離開父母自己番學會唔習慣 ? 我同意ivybibi, 你點解唔選擇屋企附近果D ?

唔好怪我咁多事 ~

豹媽,
我唔知果日會幾點到,所以唔約實你住,希望到時見到你&祝豹豹玩得開心d.

ahpei

別墅

mandymfl 寫道:
wahcarol,

你想搵平日定星期六呀?

[quote]
wahcarol 寫道:
dear all
荃灣青衣或者cuaseway bay 有冇playgroup介紹?價錢唔太貴!
我想善熹都返下,學下野
[/quote]

saturday is better

大宅

ahpei 寫道:
明傑father,
我想問你會比明傑番維記全日定半日 ?你怕唔怕明傑一時間要離開父母自己番學會唔習慣 ? 我同意ivybibi, 你點解唔選擇屋企附近果D ?
唔好怪我咁多事 ~
ahpei

Dear Ahpei,

Do you heard my voice mail few days before, I'm sorry that rang your mobile phone again in the morning, because Ming Kit play my mobile.

我想問你會比明傑番維記全日定半日?
half day session.
...

首頁

尾頁

跳至