自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

啱啱係FB睇左個post又係因為讓坐問題搞到火車開唔到

我自己主要會讓坐俾長者、傷殘、孕婦、手抱小朋友等等,就唔會讓俾啲小童。我自己都由細教兩個小朋友入地鐵唔好爭住要坐同埋有需要就要讓俾有需要嘅人坐

其他JM又會點?

水晶宮

唔會
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

無限城 發表於 22-10-5 17:35
啱啱係FB睇左個post又係因為讓坐問題搞到火車開唔到

我自己主要會讓坐俾長者、傷殘、孕婦、手抱小朋友等等 ...
小朋友真係唔會

珍珠宮

回覆樓主:

唔會囉。。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔會
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

如果好細嘅小朋友可能會

大宅

回覆樓主:

成日見d細路係車廂又跑又跳。咁好精力。點解要讓

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

如果幼童我會讓。

呢幾段片我都睇左,
佢小朋友識踩滑板車即係唔算細個啦,
個小朋友仲有精力過大人,唔洗坐啦。

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我係FB睇到,事主係台灣人,佢係台灣既討論區話佢係台灣既教育係博愛座係要讓俾老弱婦孺喎,即係小孩都係應該要讓俾佢坐

大宅

睇情況同友善度

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

吾會讓,我都有比錢搭車架,後生都會攰會吾舒服吾係老逢,除非傷殘、手抱B、老人家

yeung_ma    發表於 22-10-7 12:18

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

純對唔會囉
我試過撘船去長洲
專登早啲嚟碼頭為咗坐船尾的風景位
到開船時有個女人行埋嚟開聲叫我讓俾佢個仔(目測十歲)
我就同返個女人講,
我都排咗好耐就係為坐呢個位
之後都有後續
不過都係小事,講出嚟己無意思
不過話時話
點解啲人下下都係搵我

真心想睇風景咪買豪華位囉
雖然不保證會有

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

20150618bb 發表於 22-10-5 17:39
小朋友真係唔會

× 2

佢哋紮紮跳、仲好精力過我。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

anita_yps 發表於 22-10-5 17:43
我係FB睇到,事主係台灣人,佢係台灣既討論區話佢係台灣既教育係博愛座係要讓俾老弱婦孺喎,即係小孩都係應 ...

但呢度係香港

水晶宮

回覆樓主:

唔會

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

BLouie 發表於 22-10-5 17:44
吾會讓,我都有比錢搭車架,後生都會攰會吾舒服吾係老逢,除非傷殘、手抱B、老人家
...

× 2
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

大力大力 發表於 22-10-5 17:47
× 2

佢哋紮紮跳、仲好精力過我。
放下對佢地...............好

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

回覆 腿蛋治 的帖子

小朋友無俾錢係唔可以獨立坐一個位

有需要就讓,見都小朋友都唔想坐的,係位度企睇風景個D, 同埋明明有BB車, 但唔坐,要坐凳果D....真係唔會讓

象牙宮

有次搭西鐵,
小朋入來話無位坐發脾氣,
有個婆婆讓坐比佢,唔該都無,
個亞媽都無,覺得呢d人好無家教。

首頁
12345...11

尾頁

跳至