潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

一直都有派吸濕珠珠喺放手袋嘅櫃,點知原來吸濕珠珠吸滿水之後,係會流出液體!唔係滿瀉嗰隻,但係有個盒底一路漏番啲液體出嚟
好彩個袋冇事,但係個紙盒就冇咗!問過H,係冇得換返一個新紙盒嘅

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

一定冇得換返一個新紙盒

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

johnsonwifey 發表於 22-10-10 10:18
一直都有派吸濕珠珠喺放手袋嘅櫃,點知原來吸濕珠珠吸滿水之後,係會流出液體!唔係滿瀉嗰隻,但係 ...

好彩係紙盒出事,好多人包包報廢左。
work hard PLAY hard

大宅

回覆 jenniferK 的帖子

一路都唔知原來吸濕珠珠咁高危

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

johnsonwifey 發表於 22-10-10 14:51

一路都唔知原來吸濕珠珠咁高危

係非常危險
發霉仲有得攪
呢D化學野一手沾到皮即死

大宅

除咗開抽濕機之外,JM有冇吸濕tips?

珍珠宮

我都係用吸濕劑,但吾係用一包包嗰啲,而係盒裝嘅,放係包包紙盒旁邊顯眼地方,從未出過事

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

kavenzou 發表於 22-10-10 15:41
我都係用吸濕劑,但吾係用一包包嗰啲,而係盒裝嘅,放係包包紙盒旁邊顯眼地方,從未出過事
...

盒裝吸水都有人中招。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

johnsonwifey 發表於 22-10-10 15:10

有人用相機櫃,暖管。任何可以維修濕度低過約六十都ok。太乾亦唔得。

我自己就關密D冷氣,最簡單。

珍珠宮

好媽媽勳章

jenniferK 發表於 22-10-10 15:52
盒裝吸水都有人中招。

我每年都要全屋更換一次大笨象,基本上一年已漲爆

珍珠宮

johnsonwifey 發表於 22-10-10 10:18
一直都有派吸濕珠珠喺放手袋嘅櫃,點知原來吸濕珠珠吸滿水之後,係會流出液體!唔係滿瀉嗰隻,但係 ...

我係keep住mon 個吸水大笨象,一滿就換,同埋唔會同啲袋放得太近。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Akimoto2115 發表於 22-10-10 17:07
我係keep住mon 個吸水大笨象,一滿就換,同埋唔會同啲袋放得太近。
same here
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

多謝大家嘅分享
我而家開始都會嚴格Mon住我啲吸濕珠

大宅

johnsonwifey 發表於 22-10-10 17:24
多謝大家嘅分享
我而家開始都會嚴格Mon住我啲吸濕珠

係咪一包包入面係細珠珠個種?定係吸完會變啫喱個種?

男爵府

我用暖管。前日打開個盒見到個Lv銀包乾到d邊飛起,我即關條暖管。驚驚

子爵府

我平均一個月會攞曬D盒系窗台曬。而袋放埋陰涼處吹下。所有袋輪流用。冇放任何吸濕器或吸濕機。So far ok…

男爵府

唔好放吸濕珠吸濕大笨象吸濕盒…
春天夏天秋天長開冷氣
未試過發霉
冬天天氣比較乾燥、冇冷氣都冇乜問題

伯爵府

johnsonwifey 發表於 22-10-10 15:10

我一定唔會擺化學吸濕野入手袋櫃
爆左就大件事
我C6好鍾意用竹炭吸濕包
一執屋就叫我換幾個新既落去
我會擺手袋櫃既角落頭

大宅

Thanks JMs sharing!!

大宅

好彩個袋冇事

首頁

尾頁

跳至