自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2.上星期日拎左條褲俾人改,話今個星期日可以拎,尋日特登去問下睇吓有冇得早一日拎,然後佢搵左一陣,佢話話聽日先拎㗎喎,我算,今日再去拎啦,點知佢搵兩搵,又話未改好喎,頂我嬲到震,爆粗鬧佢。。。琴日話未改好,我認我早一日嚟拎唔啱,但今日都未有,我爆粗鬧佢,我算唔算太激動?

3.今日同2個小朋友去政府啲遊戲室玩,係出面櫈坐住等入場,坐坐下,俾個阿叔話我前面已經有三個人,一排係五個位,你哋應該坐後面一排,我話,你地入場都係數人頭架拉,坐邊有咩問題?真係甘小事都辣我,又係我。

瑪瑙宮

jarjarjar 發表於 22-10-16 11:58
2.上星期日拎左條褲俾人改,話今個星期日可以拎,尋日特登去問下睇吓有冇得早一日拎,然後佢搵左一陣,佢 ...

咁少野使咩分两个post呀

子爵府

上個post人哋回完
你答都唔答下
如果今次回覆唔合你心意
應該又係唔回應

子爵府

2.上星期日拎左條褲俾人改,話今個星期日可以拎,尋日特登去問下睇吓有冇得早一日拎,然後佢搵左一陣,佢 ...

唔知你係本身躁底定湊小孩湊到躁。
改衫,下次你問佢咁第二日咩鐘數嚟會改好?我會咁問,費事白行一趟。改衫/修理嘅嘢,佢哋講某天有得取,但時間好可以好闊。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

已經為人父母, 真係要控制下自己, 幾嬲都唔好爆粗呀...

伯爵府

...

karenlohy    發表於 22-10-16 12:35

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

唔好怪自己,搵個唔需要do安心出行,你可以自由出入嘅地方快樂地生活

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

要學識控制一下情緒

子爵府

回覆樓主:

下下咁燥唔得喎, 小朋友成長期好易模仿, 樓主真係要收斂下。我依家改衣有whatsapp, 通知改好了才去取, 免白走一趟。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

你真係要收吓d火,你咁燥,小朋友性情唔荒平和,為左小朋友,你要做更好的自己。

男爵府

ilej 發表於 22-10-16 12:07
上個post人哋回完
你答都唔答下
如果今次回覆唔合你心意

唔會啊,我通常睇comment, 唔會理大家係唔係stand on my side, 並唔係甘而唔覆

伯爵府

回覆樓主:

你可能平時太大壓力

珍珠宮

2.咁小事都爆粗鬧人
我覺得對方慘啲…

3.政府有限聚令限聚4人
一行坐6個人,超過4人
合作少少,唔好要保安難做

大宅

學吓同人相處,唔需乜都歇斯底里(Hysteria),即指無法控制的情感發洩。你只係訴緒自己不滿落別人,緃使別人是小錯也比你罵鑊金。道理雙方也有,解決問題要懂得找middle ground,不是罵人,係用腦,你有改善的空間。

珍珠宮

回覆樓主:

樓主係咪ftm?

瑪瑙宮

jarjarjar 發表於 22-10-16 12:14
唔會啊,我通常睇comment, 唔會理大家係唔係stand on my side, 並唔係甘而唔覆

点解你唔打去问左有先拎条裤呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

點解你唔一個post一次過講晒你認為不滿嘅事嘅?

首先我覺得改衫.…以我為例,我唔知其他人啦,通常佢喺張單度寫住幾時攞,我永遠都唔會當日即刻去攞,我會過多兩三日先去(除非係急用,問定當日最快幾點有得攞)!
因為呢啲改衫鋪仔,話就話係當日有得攞,實際上人手操作,冇入電腦,同埋一人手作仔,比多幾日時間人哋走盞啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

2. 而家唔多師傅做改衫,佢哋做唔切都唔奇,唔關事係你唔好彩先有(阻滯),我都試過咁情況,咪下次順路先去拎囉,好少事

1.同3.都係疫情安排,全港人都要守嘅規則,唔係你唔如意而遇上嘅事

不如上網搵啲食療,或者去有風景地方行吓改善心情

珊瑚宮

回覆樓主:

你有小朋友 身教重要.小朋友好易影響

珍珠宮

你做咩咁燥底呀?飲啲雪梨茶潤下啦

首頁

尾頁

跳至