自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我真係唔會比自己小朋友一日用5個鐘去做功課囉!少少運動時間都無運動超重要!減壓 吸收維他命 番學已經坐係到5個鐘 放學仲繼續坐係到做5個鐘功課!真係聽到都覺得人都癲

男爵府

mloved0210 發表於 22-10-22 23:24

佢只得星期六、日有時間去做運動,就係溜冰+去公園玩 ...

所以間學校根本唔適合佢!做功課做到丁點時間去運動都無 對小朋友好嗎?

男爵府

mloved0210 發表於 22-10-22 23:55
唔好,但我都要尊重小朋友

好老實你明知唔好都唔會改變 咁無野幫到你!小朋友得8歲佢唔識咩叫適唔適合 唔會知其他學校係點!依間學校又零支援 你身為媽咪明知唔適合 對小朋友唔好 一句要尊重小朋友就拒絕做對小朋友好既選擇!
你有無嘗試同佢參觀下其他學校 等佢知道下原來其他學校可以輕鬆開心好多 又有支援既!依家做功課做到擔驚受怕 又要驚缺點 身心發展都極不良好!如果欠交完功課 有缺點你驚個仔大左會埋怨你 要解釋!點解你又唔驚個仔埋怨你唔一早帶佢離開依個地獄?

男爵府

紫色線 發表於 22-10-23 00:10
如果真係完全因為要尊重小朋友意願,而唔轉返普通班,我覺得家長要好好哋同佢分析,始終佢哋仲細,未明白 ...

我真係摸不著頭腦 一句尊重小朋友意願 就係明知唔適合 都要尊重個未識諗既小朋友!咁呀媽既角色究竟係咩

男爵府

mloved0210 發表於 22-10-23 00:19
你所講嘅我哋都有做過,但係佢點都唔肯轉, 試過同佢講你轉校我哋送一份超級大嘅禮物俾你,佢都唔肯。佢最 ...

我好少咁上心留言 見到你依個case真係呀媽又慘 呀仔又辛苦

首頁

尾頁

跳至