美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

人生第一次打水光針

之前從來都未試過做針劑嘅醫美療程,最多都係打下laser

但之前完成咗total九個月A酸嘅療程,皮膚一路仲係好乾,仲乾到有紋,於是決定都係試吓打水光針。

間嘢都係朋友介紹俾我, total打左3ml 保濕+ 3ml 膠原。

敷咗麻醉九個字之後,醫生極速同我手打水光針,成個過程都好快應該唔使半個鐘。

不過對我來講就真係好痛,雖然敷咗麻醉,但都係純粹麻醉左表皮層,針入到去肉入面都係痛。

不過好彩醫生好快手,所以痛苦嘅過程都唔係維持咗好耐。

啱啱打完嗰陣時塊面好多針窿,又腫,痛到冇咩感覺。好彩第二日放假,有多一日時間休息。

建議做依類療程嘅姊妹都係趁禮拜六日先好做。

但因為有針口位係接近眼,所以都有瘀血。

頭兩日真係唔適宜出街,因為成塊面都好多針窿,要時間恢復。

佢係用納米針頭,即晚返到屋企可以用普通洗面奶洗面同搽保濕。

到第三日塊面先好少少,可以化少少妝出街。到第四日同朋友食飯,朋友都唔覺我有做過啲乜嘢住,不過就話我塊面好似白淨左。

至於保濕程度可能要過多一兩個禮拜先開始feel得到,不過而家塊面嘅細紋好似少咗,唔知係咪心理作用。

我再過多兩個星期再update下大家。

男爵府

我都打過 係好有用 但好多針孔好麻煩
其實打保濕針應該都得 最多無咁平均 但方便好多 起碼唔洗爛面

象牙宮

nicole_lee1995 發表於 22-11-12 09:22
人生第一次打水光針
之前從來都未試過做針劑嘅醫美療程,最多都係打下laser。但之前完成咗total九個月A酸 ...

九個月A酸嘅療程? 乾,乾到有紋。太長了, 傷到皮膚層。
暗瘡情況嚴重 ,療程約4至6個月。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

nicole_lee1995 發表於 22-11-12 09:22
人生第一次打水光針
之前從來都未試過做針劑嘅醫美療程,最多都係打下laser。但之前完成咗total九個月A酸 ...

但是傷口咁大嘅?

大宅

回覆 rrage0203045 的帖子

頭兩日真係出唔到街,但第5日d 針洞同瘀血都散晒la~
依家塊面真係光澤左,有少少水光肌ge 感覺~ 不過要再等多排, 睇下佢維持到幾耐~

想問保濕針同水光針有咩分別? 保濕針係用機打?

大宅

回覆 333s 的帖子

我本身係因為出油嚴重先食a 酸, 醫生開左低劑量比我~ 出油係少左好多, 超正,但真係乾到有紋, 所以要打水光針~~

333s    發表於 23-5-12 16:47

大宅

回覆 solim 的帖子

瘀血黎, 唔係傷口,因為打針依兩個位置係近眼,所以有瘀血~
不過第5日D 針口同瘀血全部都散晒啦~
依家真係皮膚靚左, 有少少水光肌ge 感覺,突然覺得咁痛都值得~

伯爵府

2024勳章

solim 發表於 22-11-13 07:59
但是傷口咁大嘅?

我打傷口好細, 不過嫌醫生打得唔夠密集

子爵府

baby_CH 發表於 22-11-13 10:56
我打傷口好細, 不過嫌醫生打得唔夠密集

嚟緊都諗住打,但好似要連打三次

伯爵府

2024勳章

solim 發表於 22-11-13 11:22
嚟緊都諗住打,但好似要連打三次

以為jm唔會打添,連打3次效果會好d

大宅

回覆 solim 的帖子

你係一個月一次? 因為佢都對皮膚有傷口, 一個月一次好似密左d ~
不過我個醫生都話成個療程要連打3次,所以我都1516

大宅

回覆 baby_CH 的帖子

jm 你係打邊款ar? 效果都好?

伯爵府

2024勳章

nicole_lee1995 發表於 22-11-13 15:58
回覆 baby_CH 的帖子

jm 你係打邊款ar? 效果都好?

我打過Cytrocare 532同埋Ultra V嬰肌針, 都ok呀!

子爵府

baby_CH 發表於 22-11-13 14:16
以為jm唔會打添,連打3次效果會好d

之前姐姐突然走咗冇請人,太忙所以冇時間打理,而家新人就到可以做番。我問果間係加埋xeomin 一齊打,收埋毛孔。532 好定冰冰針好呢?

伯爵府

2024勳章

solim 發表於 22-11-13 18:44
之前姐姐突然走咗冇請人,太忙所以冇時間打理,而家新人就到可以做番。我問果間係加埋xeomin 一齊打,收埋 ...

我唔會打xeomin/botox, 會令肌肉放鬆會易下垂
我太乾, 打532唔夠, 我會打UltraV嬰肌+冰冰針

禁止訪問

大宅

回覆 camanmary59 的帖子

我第一次打, 無經驗。
不過接待我果個姑娘自己都有打,我見佢都有眼周針位少少瘀血,
我諗係正常?想問你係邊度打,效果好嗎?

複式洋房

人生第一次打水光針

我以前都有打開,而家醫生幫我轉左用導管打,咁就方便好多,塊面淨係開幾個針窿就得。
不過應該唔係個個醫生都識依個技術

複式洋房

wingwing0306 發表於 22-11-16 16:58
我以前都有打開,而家醫生幫我轉左用導管打,咁就方便好多,塊面淨係開幾個針窿就得。
不過應該唔係個個醫 ...

要加錢嗎?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊