自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
新聞睇見都有差唔多5%, 有D 閒錢心思思想做定期, 唔知遲下息會唔會再高?

翡翠宮

牛年勳章 2021勳章

做住3個月先囉

琥珀宮

2021勳章

回覆樓主:

無人知,有人講話12月可能加息,我拎左d做6個月先

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

边間有5%?

大宅

gilgilgilgil 發表於 22-11-24 22:52
边間有5%?

同問

複式洋房

lojo11 發表於 22-11-24 21:29
做住3個月先囉
3個月好似少好多, 得3-4%?

伯爵府

2021勳章 好媽媽勳章

我做渣打,6個月,擺小小試下,100萬有1萬蚊息,小小地。有冇其他高d?

複式洋房

gilgilgilgil 發表於 22-11-24 22:52
边間有5%?
我睇D 新聞頭條見到, 好似X創興都有? 唔記得要唔要一百萬定12個月?
自己D 錢放獅子, 永遠講高息一定無佢份...

子爵府

2021勳章 Xmas吸收勳章

angelheart 發表於 22-11-24 23:31
我做渣打,6個月,擺小小試下,100萬有1萬蚊息,小小地。有冇其他高d?

得2厘?

複式洋房

其實無7位數係唔係會少好多息....
自己無咁多閒錢, 有D錢又要留黎備用...

侯爵府

2022勳章 牛年勳章 2021勳章

LAI_YIU 發表於 22-11-24 23:26
3個月好似少好多, 得3-4%?

恆生3個月有4.05厘,好似1萬已經得

男爵府

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Piaget 發表於 22-11-24 23:49
恆生3個月有4.05厘,好似1萬已經得

呢一兩星期恒生特選客戶 新資金半年有4.5 %

珍珠宮

2021勳章

做定期好小事啫,唔駛心思思嘅。

珍珠宮

2021勳章

LAI_YIU 發表於 22-11-24 23:33
其實無7位數係唔係會少好多息....
自己無咁多閒錢, 有D錢又要留黎備用...

小有小做,幾萬蚊都可以分批做。

大宅

咁咪得兩厘?

男爵府

回覆樓主:

有錢唔做真係好蝕,如果有5O萬一個都有18OO幾蚊息夠交水電費(利申昨日做咗3個月定期虛擬銀行4.4厘息)

天珠殿

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

michelle_chan 發表於 22-11-25 00:03
呢一兩星期恒生特選客戶 新資金半年有4.5 %

恆生優越50萬以上3個月4.7

珍珠宮

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

華人永亨,Citibank 4.x % p.a 以上

子爵府

2021勳章

回覆樓主:

我都心思思

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

做囉!做6個月先。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊