婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

生左之後 ,我自己想埋身湊 ,bb一喊 佢就成日衝入我房要抱佢 講左叫佢唔好抱,因我bb扭抱 佢就黎成日抱 阿b 肚餓 喊 我去沖奶 佢就第一時間衝去抱 有時仲上埋我張床睇住阿b 真係好煩膠 佢自己平時衛生意識又差 成日返黎 掉垃圾 打完乞嗤 撩完鼻屎都唔會用梘液洗手 去掂個孫 最後我隱唔住爆我老公 叫佢做返衛生同唔好成日抱bb !佢成日覺得佢抱就唔會喊 ! 佢之前話要佢家坐月 我打死都唔肯 第一 佢係唔識煮野食 仲叫我上網搵月子餐佢話佢煮 (佢煮野好難食 ,格夜幾日送都可以比人食)例如湯咁 格左夜 我唔飲 佢果次就比道話佢仔同我朋友聽 佢唔飲格夜湯嫁 語氣當然好串咁 之前我朋友上黎食飯 有一味送都格夜 佢食都話變左味 湯又無味 因為99健康人生 煮飯從來唔落油鹽 !我朋友本身都知佢既野難食 唔想留係佢家食 但99係咁問點解 搞到我地好咁介!
講返坐月期間,老公請左假陪我在娘家湊bb 有一日99上黎探孫 果陣我媽都在 佢當住我媽我面前話佢自己個仔瘦左好多 我沖完奶諗住餵bb 佢一手話比佢餵 咁就比佢啦 點知阿仔飲下飲下訓左 佢就話係味太飽 唔飲呀 係咁塞奶樽比佢 我都驚佢濁親!我媽睇唔過眼 搶住阿b 同我99講 佢唔係唔飲呀!要比耐性心機呀 掃風仲勁,佢真係就咁掃佢背脊就話掃左 我同媽都聽唔到bb 有吐痰氣出黎 我同媽都兩眼望我眼 !到幫bb沖涼 我媽同我老公幫手沖涼 佢又走走埋去 人多手腳亂 !99擔心佢自己寶貝兒子在我媽家無擔好食,又當住我同阿媽面前講佢個仔瘦左好多 但其實我媽日日都煮豐富餐比佢個仔食 99上黎探bb 佢又拎牛腩上黎 話比佢個仔食 我媽咪整返熱佢 同我老公講你媽驚你係到無淡好食呀 !其實99咁樣講野 我媽都唔開心 耿耿於懷!咁跟住坐完月後返去奶奶度住佢成日都讚自己個孫似爸爸(即佢個仔)眼大大鼻高高係唔講話似媽咪 99成日覺得佢個仔好靚仔要我仔遺傳佢咁樣 姑仔99老公生日 佢係個孫面前講 bb要嫲嫲爸爸姑姐過生日 係唔講我 !果次我老公生日 99叫我老公拎假 話兩父子 媽媽 孫姑姐一齊過 但果日正日 我之前約左我老公 一家三口一齊過 99食飯果陣 係咁問 !最後我真係好嬲 正日 我約左我朋友出街 淨返阿孫 老公同嫲嫲姑姐過 !99 覺得我出現已搶走佢個仔 !今次佢成日係個孫面前 有咩活動都提佢果家人 話咩孫要似爸爸咁靚仔 !那裡來的自信呀 !係佢先講得出口 話佢個仔靚仔 要孫似佢個仔咁 !好憎佢 !咁細個佢已經咁樣同孫講野 完全無視我依家阿媽 !最後 我頂唔順爆我老公 日日返到99家 我關埋房門 孫都唔比佢睇 逄星期六日帶佢去朋友到 唔想見到99 佢都知我黑曬面 大家互不彩

大宅

一齊住?
諗辦法搬左先
加油

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

點解要日日返到99家?住近嗎?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

一齊住?
間屋係奶奶?
搬走啦,放生自己才有好日子過!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好大段

無睇
祝早日脱離奶奶
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

回覆 kwhkwh 的帖子

本身老公同奶奶一齊住開 結左婚都住埋一齊 我想搬😩😩

複式洋房

果陣坐完月就要返去啦 點知佢日日都爭孫抱

侯爵府

樓主是ftm 嗎?

複式洋房

不是 !

複式洋房

住在一起 好想走 因為依家同佢地一齊住 如果老公太錫我 99唔鐘意 成日覺得我搶佢個仔 😩依家大家面阻阻 什至我係唔想返去面對99 佢係人面前就話對我好好 但私下得我同佢食飯就有說話比我聽

侯爵府

你兩公婆有收入何必痴老人家,搬走你先有好日子過。

複式洋房

回覆 熊熊老婆 的帖子

一齊住的 我逄假期 星期五到日會湊返去99家 平時我返工都收好夜 所以1-5好小返娘家睇下阿仔 係得56日先有相處時間

複式洋房

會呀 我地搵緊地方呀 原本諗住可以和諧共處 其實未生之前 99對我無咩野 係有比說話我聽 但我唔理佢 !之前我同老公講過要走 唔通住係到一世 佢媽話做咩要搬 裝曬修 下 樣子唔想個仔走

大宅

我好明白,我99都好衰同賤,住埋一齊個陣最憎星期日,因為要對住佢,所以個陣我會帶個女去圖書館坐,去公園坐都唔想係屋企,就算個陣未請姐姐我都會帶個女落公園,個陣原地跑

別墅

Ws1234 發表於 22-12-9 08:23
生左之後 ,我自己想埋身湊 ,bb一喊 佢就成日衝入我房要抱佢 講左叫佢唔好抱,因我bb扭抱 佢就黎成日抱 阿 ...

放過自已搬出去住啦,無謂搞到自已唔開心

cathngai    發表於 22-12-15 23:54

男爵府

搬啦,仲要唔好咁近
加油

複式洋房

勁似我奶奶,一上黎睇bb就話個仔返工辛苦仲要幫手湊b,自己以前路洗坐月,一個人搞掂乜乜乜。bb食完奶扭眼訓喊晒佢又話唔俾bb訓,我俾bb用奶嘴佢就一手搶開,話自己唔俾用,完全活係自己世界。

複式洋房

回覆 eolhcc 的帖子

係呀 !佢唔識仲要扮識 一手搶左支奶餵佢 佢唔飲就話佢係味飽叫我夠鐘再餵 又話唔好食奶咀 第時佢個咀唔靚ro !最後我媽一手搶返孫餵奶 完美示範比佢睇點餵奶 佢即收聲 咩都唔識係到扮識 一做就瀨lee瀨路 最憎from大陸99

首頁

尾頁

跳至