自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

廢柴孖條 發表於 22-12-9 20:09
唔覺麻煩,客人已自費揾除甲醛公司,整一整要3000, 我覺得傢俬有問題多D
...

但係自費除完,佢地都仲係唔舒服,咁係咩原因呢?

男爵府

goo_littlebb 發表於 22-12-9 20:11

電視內容有提到~甲醛公司話甲醛量超標太多,除不了

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 22-12-9 20:11

除唔倒全部,甲醛公司話冇能為力,所以退一半錢俾佢。
最後專業幫佢test,只幾條木係合標準0.08,但如果全房係呢啲木就一定超標。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

chadtanner 發表於 22-12-9 20:04
一房三張又雙層又連床櫃的床,甲醛量更高

三舊木都已經壓界,成組床咁多木,甲醛咪一定更高。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

olkan 發表於 22-12-9 20:15
除唔倒全部,甲醛公司話冇能為力,所以退一半錢俾佢。
最後專業幫佢test,只幾條木係合標準0.08,但如果全 ...

佢果啲係實木?但係有光油果種?

伯爵府

買呢D木都係IKEA好 安全可靠好多

男爵府

leopak 發表於 22-12-9 20:10
其實,x翠傢俬唔係好貴,1-2萬蚊,洗唔洗喊到咁呀?掉咗佢咪得囉!

自己健康最緊要,唔知嘈乜!

產品有問題,而店舖不負責任還串串貢,作為客人嘈係合理! 至於喊每人情感不一,可能攪完一輪,又酒店,又甲醛公司,之後還要重新買傢俬,一時爆發也不是沒可能

珍珠宮

Mm233 發表於 22-12-9 20:17
買呢D木都係IKEA好 安全可靠好多

有啲系列唔錯。

大宅

唔係所有訂造傢俬都有甲醛嫁咩?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

廢柴孖條 發表於 22-12-9 20:20
產品有問題,而店舖不負責任還串串貢,作為客人嘈係合理! 至於喊每人情感不一,可能攪完一輪,又酒店,又 ...

認同,兩老呼吸系統又有事,加上一個女人要處理咁多野都好困擾

翡翠宮

Amypolo 發表於 22-12-9 20:33
唔係所有訂造傢俬都有甲醛嫁咩?

實木正常係無,夾板就會有,光油都會有,最毒係啲膠水同光油。

子爵府

stagea 發表於 22-12-9 20:01
翡翠

打咗格仔都睇到

禁止訪問

琥珀宮

hihisasa 發表於 22-12-9 20:34
打咗格仔都睇到

大大個logo

水晶宮

回覆樓主:

我覺得係傢私舖吾啱,點解話掉咗佢就算,你覺得只係單一問题嗎?肯定所有在這間傢俬舖做的傢俬都有问题,因為是膠水黐落木板度,這是甲醛的由來。

公爵府

回覆樓主:

明明係d傢俬質量問題,點解咁多人覺得掉左d傢俬就當無事,係咪覺得萬幾蚊只係過眼雲煙,唔洗追究。

男爵府

好明顯翡翠有問題。但如果影響屋企人健康,我會直接掉咗佢。買過d床。唔需要喊到咁。
但都好,以後blacklist 呢間,唔洗再害人!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢嗰啲係松木, 我覺得係光油問題,加上個顧客間屋咁細又無咩通風,三張定兩張柜床咁多逼埋一齊,甲醛唔超都幾難。

我覺得如果佢早知父母係對甲醛敏感既,最好要求啲松木唔好噴咁多層光油,同埋唔好一次過換咁多傢俬,一件一件黎換會較好既。

我有朋友都對甲酫敏感,佢係新傢俬黎時,佢係出去另租住足足成個半月至返去屋企架。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

panda361 發表於 22-12-9 19:59
咁離譜,有冇人知道係邊間?

係翡翠,無線都冇遮晒個名

大宅

之前起海X買床都有味 有窗吹風2個禮拜先散
之後買e1板櫃 2日就無味

首頁
12345...8

尾頁

跳至