自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

26days 發表於 22-12-17 22:03
佢會問你係咩牌子既車,係咩型號,你講唔出就證據不足,不會處理。

我只能講出車牌號碼,我唔識車款,我點會知咩牌子
寄望屋苑條片幫到手

珍珠宮

26days 發表於 22-12-17 21:53
我都試過,綠公仔過馬路,點知架車突然比油衝燈,架車差啲車到個伯伯,我投訴講埋日期時間地點咩色車,佢 ...

我都覺得做好市民舉報違例交通都好困難

珍珠宮

LedTV 發表於 22-12-17 22:04
落左未? 我有片都落唔到
因為有期限
但會有專人打返黎講解點解落唔到

安心晒 岩岩交通部打黎話叫左管理處hold住片,簡單問我發生咩事,話會再聯絡我

男爵府

小mama 發表於 22-12-20 11:11
我只能講出車牌號碼,我唔識車款,我點會知咩牌子
寄望屋苑條片幫到手
...

我覺得係有心留難,令到資料不足,令報案人無法舉報,等佢地唔使處理。

男爵府

回覆樓主:

明白係有好多交通意外要處理,所以除非真係撞到人,有死傷者,不得不處理。否則未到有真正意外,都刻意留難報案人,令事件不成案件做小啲。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

小mama 發表於 22-12-20 15:11
安心晒 岩岩交通部打黎話叫左管理處hold住片,簡單問我發生咩事,話會再聯絡我
...

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

珊瑚宮

BK Milk勳章

我有一晚收工落車過馬路…..差d俾架的士撞到,事緣條路(十字路口)只可以直去,架的士係直去條線度轉彎(綠色公仔),好彩我習慣過馬路唔玩手機,feel到架車係身後,我即行快幾步轉身,架車係我身邊唔夠一尺位駛過,即刻記底的士車牌,直頭去警署報案…..

第二日有交通部打黎話警告個司機喎

我老公話就係因為無片,所以無落薄

珊瑚宮

BK Milk勳章

26days 發表於 22-12-20 17:51
明白係有好多交通意外要處理,所以除非真係撞到人,有死傷者,不得不處理。否則未到有真正意外,都刻意留難 ...

全中

首頁

尾頁

跳至