自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我諗返起以前響playroom ,我個仔俾幾個女人投訴話佢玩室內設施撞到佢哋啲BB,佢啲BB啱啱識行,但係明明我玩緊嗰個playRoom係六歲以上,佢哋BB個playRoom係喺隔離,佢哋話嗰邊多人所以過嚟呢邊玩,但係就要人哋就佢!
佢哋覺得對自己有利就要全世界覺得佢哋係啱嘅

大宅

回覆樓主:

除非個細路走去打你個小朋友,如果唔係響playroom有身體碰撞在所難免。仲要係你自己個小朋友瞓咗響彈床度,怪得邊個。其實其他家長都可以話你個仔瞓響彈床度kick親佢哋D寶貝。

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其實呢d吹氣彈彈只係商家發明方便搬來搬去,實際訓練唔到小朋友d體力腳力,淋巴巴,大人企都辛苦

小朋友太細比人撞冇仇報,我會去好偏的地方玩,我個區d小朋友好恐怖的⋯⋯

公爵府

牛年勳章

CiCiTang 發表於 23-1-7 10:08
到今日瞓醒,個心都好唔舒服,真係嬲到而家!
話說尋日帶小朋友去玩吹氣滑梯公園
我小朋友得4歲,瞓喺彈床 ...

我唔係好明,點解有啲人覺得自己養左隻暴龍,就要怪其他公園使用者唔同佢隻暴龍玩MMA,就唔適合係公園玩?
乜公園係要黎玩MMA架咩?

至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

公爵府

牛年勳章

donut012 發表於 23-1-8 12:27
除非個細路走去打你個小朋友,如果唔係響playroom有身體碰撞在所難免。仲要係你自己個小朋友瞓咗響彈床度, ...

但樓主有講話同場都有其他家長都反影有人「推人」喎!即係果個小朋友都係忘形推人、瞓人架喎!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

子爵府

放鬆吓。小朋友在成長過程中一定预到很多预計不到不快事,就擋係磨練經歴。

珍珠宮

19801980 發表於 23-1-8 08:18
彈床係一個高危玩意,幼兒根本不適合玩。經一事長一智,家長帶小朋友玩任何遊戲之前要諗清楚。
...

係,就算我7歲女玩,我一見到啲10-1x歲嘅小朋友,都會叫個女玩下一輪。 無可能預期人地會小心地保護自己嘅小朋友,自己小朋友唯有父母保護。 玩得彈床大家都鍾意用身體彈下彈下,可以好癲。

男爵府

回覆 19801980 的帖子

係呀!我小朋友八歲都唔俾佢玩。

公爵府

我從無比小朋友係多過一個人地方玩
一有人就閃

珍珠宮

littlefunpig 發表於 23-1-8 10:19
我女同歲數,如果去呢啲彈彈床見到個場有幾個8歲以上仲要有11歲小朋友,仲要男仔,我會直接帶呀女玩下一場 ...

其實7-11都唔得架。 7,8歲女仔仲好多斯文,但遇到10歲以上都唔掂,太瘋癲,我試過叫阿女等下轉。 睇住果班10-12嘅玩到勁癲,好彩等下轉咋 唔係變屎餅

公爵府

TATEYAMA 發表於 23-1-8 11:24
我以前帶小朋友出去呢類地方玩,感覺有如放咗隻小綿羊入猛獸籠!

你呢個形容好貼切,因為大啲嘅小朋友有時唔係特登有心推撞其他小朋友,而係佢自己玩起上嚟得意忘形, 所以4歲就放佢去玩跳彈床真係好危險,除非當場得一兩個小朋友玩,咁就好少少~

珍珠宮

Anpanmama 發表於 23-1-8 12:20
我諗返起以前響playroom ,我個仔俾幾個女人投訴話佢玩室內設施撞到佢哋啲BB,佢啲BB啱啱識行,但係明明我 ...

係! 其實呢個世界咁多不同性格小朋友,鬧得幾多個? 重要及時制止對方及保護自己小朋友。 所以每次我會跟在附近,望實有乜危險,順便也知道自己小朋友如何同人相處教佢品德上,到佢上小學才會離遠啲啲。

發覺好多家長離到遠,小朋友一直欺凌人,講大話都唔知,仲以為自己小朋友好乖,社交好好,其實係欺凌人服從自己!

珍珠宮

loved 發表於 23-1-8 10:57
其實係嫁。人地嘅行為控制吾到,出左事就算告佢告到上北京,但自己小朋友已蝕左先,為有做家長一眼關7,保 ...

係,仲要千祈咪玩手機,呢啲高危活動睇少陣都唔得。

子爵府

mikinana 發表於 23-1-8 10:07
出面真係有唔少這種家長,未見過真係唔信有人咁教小朋友,佢哋唔會覺得自己唔啱,我哋唯有教小朋友點樣保 ...

如果吾想自己小朋友整親,家長真係要由頭到尾睇到實,playground 好多小朋友都係工人姐姐帶,姐姐好多時坐埋一邊玩手機/視像通話。

家長親自帶的,如果小朋友整到人,有教養就會要求佢小朋友道歉,但經驗話我知,普遍家長會扮無知,或者只係同佢自己小朋友講「小心呀!吾好撞到人」(但問題係,佢小朋友已經整到人

珍珠宮

唔講小朋友性格,淨係體能,10歲同4歲已經差得遠,體重都重一半以上啦!呢啲要睇實自己小朋友
性格就無得講既10歲同2歲3歲4歲都有唔聽話,同有啲係特別曳

子爵府

2024年龍年勳章

唯有自己睇著自己小朋友
因為控制唔到其他人
C6帶2歲小朋友去樓下公園玩sir滑梯
我仔sir完未起身,後面有個10歲sir落嚟,撞到我小朋友,我c6用友善態度話唔可以咁做,但對方乜對唔住都冇
就算對方道歉,又如何
痛在自己小朋友,都係未發生前,去阻止就最好

男爵府

4歲太細個,真係要跟緊d,佢地仲未識保護自己,父母有責任,不要事後先後悔

伯爵府

回覆樓主:

包場咪最安全

子爵府

cara.mak 發表於 23-1-8 12:47
其實7-11都唔得架。 7,8歲女仔仲好多斯文,但遇到10歲以上都唔掂,太瘋癲,我試過叫阿女等下轉。 睇住果 ...

大啲嗰班通常入嚟playground 吾係玩sir滑梯,而係玩追逐/推撞遊戲,幼童比佢哋撞到,真係無仇報

翡翠宮

回覆樓主:

咁細個玩彈床,真係要全程睇實

首頁

尾頁

跳至