婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我生咗2個女,都大個㗎啦算半甩身
6299近呢一兩年係咁有意無意叫我生仔,62話咩要寫番個族譜名落去 大佬呀咩年代呀!又話有好多物業要寫佢名!
99仲話我當初斟茶嗰陣應承佢生個男孫俾佢抱,唔好意思我真係冇印象囉!仲有而家唔係包生仔㗎喎!你話我一個都無生就話姐,我都幫你哋生咗兩個啦,仲想我點
仲要煩到我老公話再佢哋嘈就搵代母生,唉好煩呀

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

你6299好有錢嗎?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

kwhkwh 發表於 23-1-11 22:45
你6299好有錢嗎?

有啲商業單位收租咁囉
無需有萬次只需一次愛 未懼流眼淚

侯爵府

仲要煩到「我老公話再佢哋嘈就搵代母生」--->你老公咁講??!!

男爵府

薯佬太太 發表於 23-1-11 20:26
6299近呢一兩年係咁有意無意叫我生仔,62話咩要寫番個族譜名落去:sickmi ...
唔好意思~ 比着我會當笑話聽 , 叫老公應句 : 轉晒我名我幫手處理 。
佢哋求安心嘅話 , 比仔好過比孫

大宅

其實我都生左2個囡,好明白你感受,尤其我老公同佢父母都恨仔,重男輕女,就算個叔仔唔做野,日夜訓同食,白痴佢地都照寵佢,錫佢,因為係仔。佢地恨仔佢地既事,我唔理,因年紀大,陀b好辛苦,再追都未必須係仔,可能3個囡,所以我寧願離婚都唔想再生了。想過自由自在生活

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

侯爵府

好仔不問爺田地。
而家咩年代呀,兩老咁巴閉, 你生女時不恨仔, 而家你「大個㗎啦算半甩身」先死來要?
尤其你已為人母,明白生件野出來前真係要考牌,而非求其地「有啲商業單位收租」就叫人生呢D咁不負責任。長輩還長輩,有點臭錢都不是這樣用來欺負人。
樓主你是女人,女兒心肝肉做,你都5想將來女兒在重男輕女的環境長大。你也是女人,女人其實可以頂起半邊天,不應該再受岐視欺壓。
有冇商業單位, 你地一家也應如常生活。

珍珠宮

回覆樓主:

真係咩人都有,有post 就奶奶只錫外孫,唔錫孫,唔錫孫嘅奶奶應該唔介意冇男孫。如果兩個奶奶調轉就好了,皆大歡喜

伯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

薯佬太太 發表於 23-1-11 20:26
6299近呢一兩年係咁有意無意叫我生仔,62話咩要寫番個族譜名落去:sickmi ...

同我奶奶差唔多
近年学識左直接蔑視佢
講真你有幾千億比我
一定即刻搵代母生幾個送去府上

男爵府

回覆樓主:

6299物業轉比佢地個囝咪得囉,再嘈就話睇左醫生, c6精子弱, 唔係你唔想生, 根據傳統思想,佢地應該唔會再提。

男爵府

牛年勳章

回覆 薯佬太太 的帖子

如果c6有兄弟可以叫6299比佢哋?但要包生仔。

大宅

kwhkwh 發表於 23-1-11 23:43
仲要煩到「我老公話再佢哋嘈就搵代母生」--->你老公咁講??!!

我老公話唔想我辛苦生,但亦都知6299想要….咁可以點呀?佢話佢有勸導過佢哋但係唔聽

大宅

lwylwy235 發表於 23-1-12 07:54
其實我都生左2個囡,好明白你感受,尤其我老公同佢父母都恨仔,重男輕女,就算個叔仔唔做野,日夜訓同食, ...

冒昧問一句,所以你揀咗離婚嗎?

大宅

零食狂 發表於 23-1-12 01:30
唔好意思~ 比着我會當笑話聽 , 叫老公應句 : 轉晒我名我幫手處理 。
佢哋求安心嘅話 , 比仔好過比孫 :w ...

佢個意思指就係話去到我老公個代之後就冇囉

大宅

kwhkwh 發表於 23-1-12 10:50
好仔不問爺田地。
而家咩年代呀,兩老咁巴閉, 你生女時不恨仔, 而家你「大個㗎啦算半甩身」先死來要?
尤其 ...

我就係咁諗囉,而家咩年代呀!男女都好平等囉,有時女仔仲叻添呀
況且生仔生女都根本唔到我決定所以我壓力好大

大宅

長毛免 發表於 23-1-12 14:38
同我奶奶差唔多
近年学識左直接蔑視佢
講真你有幾千億比我

係呀,我心諗我又唔係徐子淇做乜鬼一定要生仔

大宅

msbear 發表於 23-1-13 13:53
6299物業轉比佢地個囝咪得囉,再嘈就話睇左醫生, c6精子弱, 唔係你唔想生, 根據傳統思想,佢地應該唔會 ...

我生咗兩個啦喎,點再講我老公精子弱?

大宅

Chloe199401 發表於 23-1-13 21:55
回覆 薯佬太太 的帖子

如果c6有兄弟可以叫6299比佢哋?但要包生仔。

煩就煩在我老公係獨子!但從來都冇話包生仔㗎喎

伯爵府

薯佬太太 發表於 23-1-13 23:04
係我老公話唔想我辛苦生,但亦都知6299想要….咁可以點呀?佢話佢有勸導過佢哋但係唔聽
...

搵代母生一定生仔? 生咗出嚟咪又係你哋養, 生仔唔難, 教養才是問題。
何況搵代母, 涉及道德問題, 你可接受你老公同第二個女人 有任何關係嗎? 到時真係搞到家變, 你更加要反對搵代母。
而家乜嘢年代? 冇仔唔死得? 到你真係生咗個仔出嚟 , 佢兩老一定放縱個仔 , 如果縱到個仔變成生個敗家仔,真係攞債, 到時仲累全家。

首頁

尾頁

跳至