自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ic310 發表於 23-2-10 15:40
可以搵集運公司集運,開acc搞一次就一勞永逸.

我以前用多寶,而家用管家同派將集運 ...

我淨係識用官集囉.
私集唔曉, 依家惡補中.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Queenie_0012 發表於 23-2-10 16:04
我去自提點拎囉. 成日都大包小包.
個自提點哥仔熟晒我. 成日同我講, 慢慢拎, 唔好整親!
...

咁你再去時留意佢個自提點,仲有咩私集公司名,如果價錢啱就揀佢地囉!
放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cattz288 發表於 23-2-10 16:09
咁你再去時留意佢個自提點,仲有咩私集公司名,如果價錢啱就揀佢地囉!
...

咦咦, 係喎. 一言驚醒!

我啱啱先知, 原來用私集個地址就得.
未運作過, 要慢慢摸下.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小心開咗私集a/c, 買買買!

子爵府

2024年龍年勳章

Queenie_0012 發表於 23-2-10 16:03
正!!
曱甴噴霧? 呢個好驚驚.

但係超有效,以前用好多曱甴藥都冇用,現在噴一次真係全部消失晒

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

lyh80115 發表於 23-2-10 14:59
又或者京東買自營,花少少運費券香港包郵
我用過一輪京東, 舊年7~8月開始認証唔到之後無再買嘢
仲好介咗淘!

水晶宮

我買上海迪士尼官方淘寶店 d公仔都要用私人集運先買到,香港地址唔比買

開多個私人集運 a/c 都幾好,運費平過官集少少,,不過自提點比官集少

有時果件貨包郵到港咪用官方囉,兩邊都用

男爵府

去最近屋企自提點問職員邊間集運最好及多人用,我用集運世家可以用Alipay HK 畀錢,好方便。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

用私集

首頁

尾頁

跳至