自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想係國內買淘寶,送去自己國內屋企樓下個菜鳥驛站,請問個過程應該點做呢?謝謝各位

複式洋房

應該直接打菜鳥驛站個地址就得

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

oyi 發表於 23-3-6 13:49
想係國內買淘寶,送去自己國內屋企樓下個菜鳥驛站,請問個過程應該點做呢?謝謝各位
...

應該係用揀選
省>市>小區(大概)
然後睇下屋企樓下有冇得揀

大宅

ruby27 發表於 23-3-6 13:51
應該直接打菜鳥驛站個地址就得

請問需要先在菜鳥驛站登記account嗎(例如好似香港嘅hotbuy,集運王……)?謝謝

翡翠宮

回覆樓主:

設定屋企地址,結算時進入揀地址頁面,最頂可選菜鳥驛站服務,入去會自動由距離最近排起畀你揀。
attach0/tmp/phpmUZNtO

attach1/tmp/phpvK8aXl

翡翠宮

回覆樓主:

內地生活京東都必須識玩,自營特快配送,有時喺夜晚先決定買嘢又趕住用,可以第二日送到。結算喺配送欄揀無接觸,再揀自提櫃/點。
attach0/tmp/phpdS0OJL

複式洋房

oyi 發表於 23-3-6 13:55
請問需要先在菜鳥驛站登記account嗎(例如好似香港嘅hotbuy,集運王……)?謝謝
...
唔駛架

大宅

謝謝各位, 很詳細!

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

oyi 發表於 23-3-6 13:49
...

唔需要特別做啲乜,收貨地址照寫大陸屋企,快遞公司自動會送去最近你既驛站;又或者先同驛站溝通,可唔可以寫驛站做收貨地址,傾掂的話淘寶收貨地址寫驛站地址便可

大宅

bufferzone 發表於 23-3-6 15:06
唔需要特別做啲乜,收貨地址照寫大陸屋企,快遞公司自動會送去最近你既驛站;又或者先同驛站溝通,可唔可 ...

謝謝您

首頁

尾頁

跳至