自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

珍珠宮

mrchuchu 發表於 23-3-12 13:59
42 計劃,最快比你43 生佢出嚟。
體力係一個問題。。。

有財力可以輔助好多事
元老級港姐都是43歲生

https://std.stheadline.com/realtime/article/1909269/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%A8%9B%E6%A8%82-1978%E5%B9%B4%E6%9C%80%E4%B8%8A%E9%8F%A1%E5%B0%8F%E5%A7%9065%E6%AD%B2%E5%BC%B5%E5%A4%A2%E5%8E%A6%E8%BF%91%E6%B3%81%E6%9B%9D%E5%85%89-%E8%AE%8A%E5%B0%91%E5%A5%B3%E6%B0%A3%E8%B3%AA%E7%9A%AE%E8%86%9A%E5%85%89%E6%BB%91%E5%8F%8D%E6%99%92%E5%85%89%E6%88%90%E8%80%81%E5%85%AC%E8%B3%A2%E5%85%A7%E5%8A%A9
張夢厦婚後幫老公打理貿易生意,兒子已經22歲在美國修讀設計課程,預計今年畢業會返香港。

珍珠宮

生得都43,佢未成年你已經60,就咁睇已經唔會生。

侯爵府

ddkk223 發表於 23-3-12 13:03
我地同奶奶住,加上我都42,同居幾年,老公偏向吾想要b,我都一半半。呢個年紀最後要決定啦!比d意見我,好 ...

要兩人有共識想要先得,免得將來為小朋友事而鬧交。 我自己都冇小朋友,兩人認識時都唔想要小朋友,到而家過左三十年都冇後悔。

大宅

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

你哋有穩定工作收入就生,奶奶或者長老願意湊嗎?
冇話養唔養得掂,入津校讀。
我有同事家庭收入同你差唔多,請到工人湊,住公屋。

珍珠宮

我地同奶奶住,加上我都42,同居幾年,老公偏向吾想要b,我都一半半。呢個年紀最後要決定啦!比d意見我,好 ...

你老公都唔想要,你自己要唔要都得,比我就唔生,湊b係好大嘅承諾,湊b 亦一定辛苦,唔係想生就無謂生。

况且人一生沒會有任何一個決定係一定無錯,要追求唔錯,不如隨心最好。

珍珠宮

2018復活節勳章

年紀算大

大宅

同奶奶住點生?生左我怕你後悔,大把說話你聽

男爵府

如果你同奶奶關係好,佢又肯湊就生。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

年紀大 已高齡
你同老公本身都唔想生
生完有排都唔洗諗退休
自由慣 生完唔會再可隨心所欲周圍去
同99住 一生完超多磨擦,除非你完全一啲主見都無、亦都完全唔會接觸任何現代或身邊人既育兒資訊
好似老人家話俾蜜糖水俾bb飲呀、要俾水呀、1個月可以食魚、半歲大就(emoji)佢去屙c、bb 咳就俾xx散、發燒就焗佢一汗就無事 ⋯⋯⋯⋯N樣呢啲上代同現今既分歧,你一齊住難唔受影響

呢個年紀又同長老住 加上你地本身都唔中意小朋友 唔生係明智
生左好大機會都係會後悔
當你晚晚無覺好訓 日日同4699嘈esp

子爵府

你應該幾年前生,42歲偏大
你想有都唔係咁易,而最快生得來都43 、44啦

子爵府

生一個?有冇人湊?

水晶宮

坦白說,除非真係好喜歡小朋友。否則不會生。

42歲都過幾年更年期,受孕難,又易流產。小朋友要花好多金時、心血養大。人一過40歲精力急劇下降。湊小朋友辛苦過返工!

男爵府

就咁睇唔算好鬆動
奶奶幫到手湊會好啲,如果唔係你要唔做嘢自己湊,或請工人湊仲手緊

水晶宮

chaters01 發表於 23-3-12 15:05
就咁睇唔算好鬆動
奶奶幫到手湊會好啲,如果唔係你要唔做嘢自己湊,或請工人湊仲手緊
...

就咁看,個奶奶都6-70歲啦。仲有咩精力湊呀?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

加菲貓3 發表於 23-3-12 13:10
其他人唔知,但見過唔小,男到50歲後,突然想生,到時你點?

如果個男人,明知老婆年紀比自己大,50歲先話要生,擺明就係玩野,根本就唔係愛老婆啦!呢啲男人正渣男,要黎托咩?
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

兩個無論財力,年紀,都不勝負荷。唔好考慮啦,生黎好辛苦。唔好怕自己將來悔就生,難保你生了一樣後悔。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

侯爵府

1.42高齡
2.老公“偏向吾想要b”

教仔要用既心力唔少(除非無要求),呢點需要認真考慮!

不過,42歲,未必係想要就有

男爵府

2024年龍年勳章

42歲我會選擇唔生
高齡產婦真係搵命博
兩個人加埋搵3萬其實唔多
不如留返個錢養老

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

睇完你嘅update, 你真係死心啦,兩個人年紀都唔細喇加埋得搵得3萬,你地叠埋心水plan 下退休好過啦

首頁
12345...12

尾頁

跳至