自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

baby668 發表於 23-3-27 08:05
香港人始終都係去羅湖比較方便啲

羅湖仲唔方便,我香港搭東鐵線落馬洲,一過關已經係福田口岸地鐵站,五分鐘就到會展中心地下街幾百間餐廳

羅湖每次過關,都有班農民工食煙,賊眉賊眼

複式洋房

jellyfish1989 發表於 23-4-9 23:29
我都好唔習慣行人路有咁多電動車飛馳, 我覺得唔安全, 仲有一個問題就係 內地好多人食煙, 成條街都係煙味 最 ...

搭地鐵 + 行商場 最安全,落雨唔會淋濕,電動車唔會撞到

複式洋房

thomaswop 發表於 23-4-10 01:11
通關後上過去好幾次都是經福田過關
羅湖感覺太舊又逼行得吾舒服

同意,其實 福田/蓮塘/深圳灣 都乾淨,羅湖 最污糟

複式洋房

cattz288 發表於 23-4-11 10:30
但出地鐵行入商場位都有單車經過,心真係離一離

你指邊個商場?起碼 會展中心站 連城新天地 連接幾個商場,未見過。國貿站連住金光華地庫,未見過。

高新園站萬象天地,如果你上返地面,咁肯定有電動車啦,其實高新園站已經有地下通道直接進入商場,唔使上地面

寶安中心站壹方城,F出口人多到根本無可能有電動車

複式洋房

cattz288 發表於 23-4-11 17:11
水圍, 東門, 觀瀾mh mall

水圍有商場?水圍唔係全室外既城中村咩?

東門,老街地鐵站唔係連住 1234 space 商場同幾個 cheap cheap 既地鐵商業街?

觀瀾 MH mall,以前未有地下通道,但舊年已經開通左 C2出口 直達商場 B2地庫層

複式洋房

da-rosette 發表於 23-8-2 20:21
前幾日去深圳最大嘅商場壹方天地都要出地鐵後喺地面行8至10分鐘先到倒喎,又係成班電車黨喺地面。個商場A ...

壹方天地,位於龍華區,咁偏僻,何況都起緊地鐵站,幾年後落成

羅湖、福田 主流商場,全部都接駁地鐵站

壹方天地,咪類似 香港九龍灣 megabox,其實都有 shuttle bus

複式洋房

da-rosette 發表於 23-8-2 20:21
前幾日去深圳最大嘅商場壹方天地都要出地鐵後喺地面行8至10分鐘先到倒喎,又係成班電車黨喺地面。個商場A ...

壹方天地 有 shuttle bus 循環線,連接 龍華地鐵站 以及 上芬地鐵站
attach0/tmp/phpTWBIsO

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊