自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

聽聞酒店啲Shuttle Bus少咗 同埋只可以搭自己住嗰間酒店嘅車 係唔係咁樣?
另外的士係咪都仲係好難搵?

子爵府

KoneyB 發表於 23-3-21 07:47
聽聞酒店啲Shuttle Bus少咗 同埋只可以搭自己住嗰間酒店嘅車 係唔係咁樣?
...

Shuttle唔少,我問的士師機,五六日好多人,人山人海!

我平日去玩!

子爵府

cat_hellobb 發表於 23-3-21 08:28
Shuttle唔少,我問的士師機,五六日好多人,人山人海!

我平日去玩!

Thanks (emoji)

子爵府

KoneyB 發表於 23-3-21 08:34
Thanks (emoji)

我平日十一點左右去氹仔官也街食早餐,成條街好多人,餐廳等位,出名排長龍!

我有一次假期等唔到的士返洒店,晚飯後,留酒店商埸食更好!

公爵府

...

上月尾去時,shuttle班次係少左,同埋早收左,唔知有冇逐步增加返。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

...

我上個星期日去澳門回力食自助餐,走嘅時候搭返的士去廣珠澳大橋口岸,搭的士都非常之塞車!
我老公同的士司機吹開水,就問點解港珠澳口岸冇晒酒店穿梭巴士?的士司機話3月1號開始就暫時冇晒,最快都要起碼等到五月先至會有返,因為3月1號之前穿梭巴士嘅司機全部都係外勞黑工,澳門要打擊黑工,所以酒店方全部炒晒呢班人,要重新再搵過班司機,最快都起碼要五月打後先至有返合乎資格嘅穿梭巴士司機服務,佢咁講我哋就咁聽囉!

水晶宮

happymama11 發表於 23-3-21 09:09
我上個星期日去澳門回力食自助餐,走嘅時候搭返的士去廣珠澳大橋口岸,搭的士都非常之塞車!
我老公同的士 ...
除左TAXI, 仲有冇巴士去口岸?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

chocolatebean 發表於 23-3-21 09:16
除左TAXI, 仲有冇巴士去口岸?

咪就係得嗰架101 X同102 X囉,呢兩架巴士真係把鬼,班次疏,個個都牙痛咁聲,情願搭的士

男爵府

岩岩星期六坐完金巴,見到免費車好多人,去排的士點知等左半個鐘多,司機都話免費車班次少左

男爵府

我都係岩岩去完, 我覺得係平以前少左同梳左

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章

大宅

cat_hellobb 發表於 23-3-21 09:03
我平日十一點左右去氹仔官也街食早餐,成條街好多人,餐廳等位,出名排長龍!

我有一次假期等唔到的士返 ...

請問邊間餐廳好食官也街,我晚上要去食自助,中午只食少少野

象牙宮

回覆樓主:

2月頭去過,比以前係少左車,但唔使住客都可以坐,市面的士仍然係好難搵,除非你去大間酒店既站

子爵府

酒店車都有,但真係冇咁多,要等一下囉。我試過坐巴士和的士,都冇問題。的士好似少咗。坐巴士都方便,不過要帶散子囉

子爵府

ming01 發表於 23-3-21 10:20
請問邊間餐廳好食官也街,我晚上要去食自助,中午只食少少野

我去食大利豬扒包,你去附近行下視察下先食,揾D座得舒服D餐廳,我座船,免等金巴時間,最近差D趕唔到船,最近條橋有交外,要行遠舊大橋,如果座船預鬆時間!

譚家翅一早座滿人!

男爵府

...

我問酒店職員點解港珠澳大橋無直達酒店嘅發財車?佢話因為要控制汽車數量,所以只有兩架shuttle bus 由大橋去外港碼頭或氹仔碼頭,避免路面太多車造成擠塞。

珍珠宮

唉! 照咁睇我暫時連澳門都去唔到lu, 我唔企得耐.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

伯爵府

係,無晒shuttle,有都好疏,坐巴士,氹仔坐輕軌

水晶宮

missannali 發表於 23-3-21 11:01
我問酒店職員點解港珠澳大橋無直達酒店嘅發財車?佢話因為要控制汽車數量,所以只有兩架shuttle bus 由大 ...

冇錯,澳門出入大橋口岸的道路超塞車,得單線行車,坐的士去大橋口岸,現在要收$5-10附加費。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

...
係小左班次呀

外港碼頭直程好多20:00就CLOSE得返新葡京去到22:00
的士唔難搵呀因為酒店大堂基本上都仲有幾架係度排隊等客.

我岩岩18-19號過去飲宴
黎緊星期六日25-26會再去順便去埋珠海

首頁

尾頁

跳至