跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 2016畫展勳章 BB防敏心得分享勳章

每逢流感季節或轉季,都有唔少國民或者佢哋嘅家人都會「包雲吞」!國王有見及此,特別邀請咗部份國民親身試用潔柔 Lotion 三層軟抽紙面巾,入面添加咗保濕成份,呵護嬌嫩肌膚,柔滑度係普通紙巾嘅3倍以上,能降低同肌膚摩擦所造成嘅不適,特別適合乾燥時節或患傷風感冒時使用。

我哋一齊睇吓以下各位爸爸媽媽親身試用後嘅分享啦~

大宅

摸上手第一個感覺係紙質好柔軟、滑溜、無味,紙盒裝可以長期擺係客飯廳、洗手間,方便隨時可以拎黎用,抹面呻鼻都岩用,大大力抹都得,完全唔傷皮膚,非常之好用。

大宅

阿仔有鼻敏感,一轉天氣就不停流鼻水,成日要擤鼻涕,好彩用咗呢款潔柔柔滑面紙,再唔會擤到鼻哥紅。

大宅

最近全家人輪住流感,老公同小朋友都鼻塞流鼻水,用好多紙巾包雲吞!小朋友皮膚太嫩,佢又唔識就力,一俾紙巾佢就大力抹,一日抹十幾廿次抹到個鼻又紅又爆拆,搞到之後唔怕咗唔肯抹!剛好遇著bk有得試用潔柔Lotion三層軟抽紙面巾,佢加咗保濕成份,一抽就摸到好柔軟,抹皮膚一啲都唔覺乾,幫小朋友抹鼻都冇抗拒,老公用咗都話非常軟熟,仲話用完屋企嘅面紙就轉用佢添!

大宅

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

呢隻潔柔面紙有3層紙,唔易爛,又極級柔軟,仲有保濕因子注入,
最適合小朋友及鼻敏感人士使用。

男爵府

質地滑過普通紙巾,C6放工返到屋企,會用黎抹面吸鼻油,夠晒方便,但唔好濕水抹要乾用,同埋唔好丟去座廁,怕會整塞廁所,我自己就多數用黎抹咀,呢家用慣左,再用返普通紙巾會覺得太鞋。

大宅

潔柔面紙極柔軟堅韌,即使洗濕臉部再抹,都不會分離咁多碎塊,好易抹乾成塊面,臉部皮膚也不會好乾,最適合趕時間出門的 OL

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

一向有鼻敏感同眼敏感,每朝就不停呻鼻摔眼,每朝出門口返工時鼻同眼都紅紅地。
今次試用潔柔 Lotion Facial Tissue,摸落去好滑好軟,開頭諗會唔會一呻就過晒底,點知又無喎,最重要係呻完個鼻無紅晒,呢樣真係好好。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

笑得好勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

第一次見面紙話注入左保濕因子,多謝BK可以試下用,又真
係幾柔軟潤滑喎,又夠堅韌,幾好用。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

摸上手滑過一般廁紙同抽取或面紙,我鍾意佢冇香味,因為本身我有眼敏感同鼻敏感,一發作就係咁抹眼同擤鼻,用潔柔依隻LOTION面紙唔會抹痛眼或鼻,OK好用

大宅

天氣越來越熱,小朋友玩一陣就成身汗,用咗潔柔lotion面紙抹身,
又軟又滑又索汗,好過晒以前用過的面紙。

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

原本睇個產品名仲以為係濕紙巾,到收到件試用產品時先睇清楚係面紙!潔柔c&s lotion facial tissue手感好滑,我洗完手、洗完面用佢來抹,感覺比其他面紙舒服,我本身皮膚較乾,用佢來抹唔會覺得粗嚡,雖然濕水後唔算極堅韌,但絕對對得住個價錢

大宅

潔柔Lotion Facial Tissue質地好柔滑,冇香味,唔會好似其他牌子咁有唔好既味道,好適合我一家使用

男爵府

本身有鼻敏感,平時用開紙巾抹鼻,經常出現皮膚磨損,用左潔柔 Lotion Facial Tissue 後,無再有以上情況,抹幾多次都得,而且 tissue 有保濕成份,用來抹走臉油,都唔會乾澀

男爵府

C&S Lotion Facial Tissue 開始時以為係濕紙巾,收到時發現係冇香味、好滑、質感好柔軟既紙巾,用黎抹面感覺好舒服,比起用緊既質感好好多

大宅

虎到金來勳章 減齡達人勳章

lotion facial tissue柔滑度唔錯,呻鼻水幾好喎!重點係我有少少鼻敏感(一開始打乞嗤就會不停打),快呻左3大野,都冇過底或爆出黎,大大力捽個鼻都冇紅冇痛!其他品牌的紙巾好多時加咗好多香料,呢隻雖然唔香,但勝在唔會愈打愈痕,用黎抹咀,抹鼻涕都好滿意!

大宅

好難得搵到一款質地咁柔滑既乾紙巾,一向所用既乾紙巾抹面時感覺較揩手,呢款完全係好柔滑,值得推薦

大宅

c&s lotion facial tissue好軟好滑,濕水又唔會抹到張紙爛蓉蓉,抹面抹手同抹鼻一流!好舒服!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

拎上手質地柔軟舒服, 同一般用開既紙巾有分別, 可以大力少少抹咀都唔會痛

大宅

呢款潔柔面紙有三層比一般紙巾堅靭, 而且冇色冇味, 好適合有小朋友家庭使用

首頁

尾頁

跳至