親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章

hurryup 發表於 23-5-11 01:07
今日起身去左Siam square 食Inter 泰菜,3個菜加一杯飲品先300幾銖,好味又抵食,推介

之後行下si ...

after you嘅芒果冰超正!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

hurryup 發表於 23-5-12 01:49
今日打算去Icon Siam, 所以順路去Saphan Taksin BTS 附近出名既Kha Mu Charoensang早餐,食左豬腳仔同豬肘 ...

請問Centre point 按摩要預約嗎?可否告知價錢如何? 謝謝

侯爵府

hurryup 發表於 23-5-15 23:22
最後兩日都係行下商場食下野,食左以下餐廳

a Journey:酒店附近Cafe, 早餐唔錯
真係好吸引, 睇相都好想食

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

hurryup 發表於 23-5-10 13:15
凌晨機到曼谷,過關連攞行李半個鐘,Klook 約車到曼谷酒店,好快半個鐘就到Siam酒店,7-11 買了飛碟同肉碎 ...

唔好意思、想問問有冇邊張上網咭推介、謝謝,

別墅

快樂鳥 發表於 23-9-5 18:33
唔好意思、想問問有冇邊張上網咭推介、謝謝,

我在鴨寮街買左大象卡數據卡,好似20-30蚊,全程都上到網,抵玩

侯爵府

hurryup 發表於 23-9-10 15:10
我在鴨寮街買左大象卡數據卡,好似20-30蚊,全程都上到網,抵玩

已經買了、謝謝回覆
attach1/tmp/phptv0524

別墅

快樂鳥 發表於 23-8-22 10:32
請問Centre point 按摩要預約嗎?可否告知價錢如何? 謝謝

可以預約的,但我都是walk in,價錢不太記得,印象中同let's relax 差不多

侯爵府

hurryup 發表於 23-9-10 15:14
可以預約的,但我都是walk in,價錢不太記得,印象中同let's relax 差不多

別墅

快樂鳥 發表於 23-9-10 15:13
已經買了、謝謝回覆

準備出發(emoji)(emoji)

侯爵府

hurryup 發表於 23-9-10 15:15
準備出發(emoji)(emoji)

9月23號先出發、昨天去開鴨寮街、便買了

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

快樂鳥 發表於 23-9-10 15:13
已經買了、謝謝回覆
請問買了那張 (upper or lower one?)? How much $$?

侯爵府

dw0501 發表於 23-9-14 21:43
請問買了那張 (upper or lower one?)? How much $$?

上面那張$50、 下面那張$40

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

快樂鳥 發表於 23-9-14 22:02
上面那張$50、 下面那張$40
因突然快閃曼谷, 請問為何買2張? 有什麼注意? 另外, 因快閃, 冇時間準備, 可否share 行程? 除樓主介紹cafe / massage, 有什麼注意 / 推介? Thanks.

侯爵府

dw0501 發表於 23-9-15 00:11
因突然快閃曼谷, 請問為何買2張? 有什麼注意? 另外, 因快閃, 冇時間準備, 可否share 行程? 除樓主介紹cafe ...

買兩張係因為中國聯通那張有20分鐘通話可以打電話回香港。另一張主要是上網咭。今次去也是行下食下、沒有什麼行程

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

快樂鳥 發表於 23-9-15 07:17
買兩張係因為中國聯通那張有20分鐘通話可以打電話回香港。另一張主要是上網咭。今次去也是行下食下、沒有 ...

中聯通果張easter去收得好差

侯爵府

TMC3012 發表於 23-9-15 22:55

咁大煲、好在多買另外一張

侯爵府

TMC3012 發表於 23-9-15 22:55
泰國 sim card 有冇什麼牌子用過ok?

寶石宮

快樂鳥 發表於 23-9-15 23:18
咁大煲、好在多買另外一張

我買佢去日本好ok,所以見佢唔貴就順便係官網買埋, 點知收得好差有時仲好慢, 但有啲地方佢又收得ok

寶石宮

dw0501 發表於 23-9-16 09:11
泰國 sim card 有冇什麼牌子用過ok?

以前用大象卡

寶石宮

dw0501 發表於 23-9-15 00:11
因突然快閃曼谷, 請問為何買2張? 有什麼注意? 另外, 因快閃, 冇時間準備, 可否share 行程? 除樓主介紹cafe ...

你可以上fb果啲泰國group八下, 好似胡慧沖果啲

另外我會用Google map search下酒店/景點附近啲餐廳, 有時都係路過覺得ok就試

基本上曼谷好少有伏

按摩我就揀要有涼沖(我地推油), 望落去企理就ok, 好唔好都係睇師傅, c6第一次覺得ok但第二次另一個師傅就唔得, 所以唔好盡信網上推介

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊