懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

尋日私家照bb好開心,我仲好驚喜咁帶埋大細仔一齊去睇BB,因一路都無公佈佢知,

醫生仲特登照時郁下bb等佢有伸手,伸懶腰同踢腳仔,整個過程都好開心,

但醫生之前度頸皮就好緊要因度到差唔多5,最後數字係4.9,寫左紙比我入政府叫我一定要交封信同要搵醫生照,唔好由佢比姑娘照,個心即時好低落,因為呢胎係意外,已我都4x歲啦,風險會比較高,依家我係咪除左等都做唔到d咩啦(emoji)

洋房

回覆樓主:

我當年照好似係5.Xmm,oscar比例係1:2,最後抽絨毛check埋晶片,完全正常,而家女女5歲。但明白媽媽好擔心,我當時都係,等result既一星期好漫長。。。

大宅

5 的確係厚, 醫院會安排抽絨毛, 除左等都真係冇野可以做

子爵府

lookupongod 發表於 23-6-3 13:45
我當年照好似係5.Xmm,oscar比例係1:2,最後抽絨毛check埋晶片,完全正常,而家女女5歲。但明白媽媽好擔心 ...

多謝你,不過醫生強調我高齡所以更高危(emoji)

36日咋...緊張緊張

子爵府

awless 發表於 23-6-4 00:42
5 的確係厚, 醫院會安排抽絨毛, 除左等都真係冇野可以做

希望無事啦,真係乾等很漫長
36日咋...緊張緊張

洋房

hate3party 發表於 23-6-3 08:26
尋日私家照bb好開心,我仲好驚喜咁帶埋大細仔一齊去睇BB,因一路都無公佈佢知,

醫生仲特登照時郁下bb等佢 ...

我果時10週返私家做定期檢查時,醫生話check到bb頸皮厚4.2mm,之後即時抽血驗T21,好難捱咁等左5日最終結果係negative,之後我原本13週要返政府度頸皮,果陣已經跌返1.7mm,我囡而家8個月啦,希望你都有好消息

別墅

子爵府

各位-星期一已經安排抽左,今日已收到電話☎️,姑娘咩都無講,星期五返去醫生會同我傾,叫我一定要帶埋老公(emoji)心真係沉一沉,其實上個星期已在政府照頸皮,當時醫生話頸皮厚度7.0,仲有囊腫其實真係聽唔明,只係話成數好高,到時抽完有結果再一步步黎安排

依家一遍空白,星期五再更新,希望有好消息
36日咋...緊張緊張

男爵府

畀面勳章

hate3party 發表於 23-6-21 23:39
各位-星期一已經安排抽左,今日已收到電話☎️,姑娘咩都無講,星期五返去醫生會同我傾,叫我一定要帶埋老 ...

…等待既真係好難捱,媽媽加油

別墅

各位-星期一已經安排抽左,今日已收到電話☎️,姑娘咩都無講,星期五返去醫生會同我傾,叫我一定要帶埋老 ...

加油♥️♥️

大宅

媽媽加油!

子爵府

各位媽媽,醫生說是透納氏症
不是t21,18,23果類,
雖然都係突發基因無得解釋
醫生話是一位千金
但叫得我返黎都唔係好野
聽醫生解釋完話
香港極大部份父母都會放棄
佢亦同我咁講,叫我考慮清楚
36日咋...緊張緊張

子爵府

印左資料比我地睇,
知道佢最差情況係矮同心臟血管窄
她將來可以自理,樣貌,智力亦同正常人一樣
唯一身高會比其他人矮少同少經期,
但呢d長大後可以打針食藥處理到,
但目前留意心臟甲狀腺問題,
其他都是小問題,因佢是可以好似正常人一樣
唔會有人發現,直到青春期!
仲有b女要加油捱得過40周
因頸皮厚連帶囊腫問題,
B女可以羊水太多而影響肺部捱唔到
所以醫生都係觀望態度,
如我地承受唔到都可以24周內人流
目前都係靠b女自己加油
36日咋...緊張緊張

子爵府

多謝咁多位媽媽為我加油,其實我仲好亂,未知點決定,因怕b女青春期後會發現比人矮或暫發覺自己無得生或好難懷孕而怪我,醫生知我地抱有希望,所以下個月照左結構佢再睇情況再考慮下一步
36日咋...緊張緊張

洋房

我係岩岩一年前有左第一個B先發現自己有turner syndrome…. 的確係比其他人矮啲既,但係其他方面都冇咩特別,媽媽同BB都要加油

子爵府

yanshunman 發表於 23-6-23 19:56
我係岩岩一年前有左第一個B先發現自己有turner syndrome…. 的確係比其他人矮啲既,但係其他方面都冇咩特別 ...

你成年先知自己係,咁對BB有無影響呀
36日咋...緊張緊張

洋房

回覆 hate3party 的帖子

以醫生同我解釋,我理解係我X0對Bb冇影響,但係因為Bb爸爸本身有其他基因問題,所以最後都係要終止懷孕…如果你想再傾多小小可以pm 我,我第一胎既時候發現呢個問題都好大打擊,依家最緊要照顧好自己身體同盡量平復心情,wanna give you a big hug

子爵府

yanshunman 發表於 23-6-24 21:02

以醫生同我解釋,我理解係我X0對Bb冇影響,但係因為Bb爸爸本身有其他基因問題,所 ...

多謝你呀,我依家已經見曬肚,不過醫生話bb第一步要過到結構先,再下一步要結構後先講,今胎我係廣華,姑娘真係好好,開解我好多,不停同我講唔係我地問題,解釋比我地知,等我心靈上無咁自責
36日咋...緊張緊張

男爵府

yanshunman 發表於 23-6-24 21:02

以醫生同我解釋,我理解係我X0對Bb冇影響,但係因為Bb爸爸本身有其他基因問題,所 ...

我可以pm你嗎?我未抽絨毛,不過私家醫生話機會都幾大

宜家人好迷惘

子爵府

immc 發表於 23-6-29 19:26
我可以pm你嗎?我未抽絨毛,不過私家醫生話機會都幾大

宜家人好迷惘

可以呀
36日咋...緊張緊張

首頁

尾頁

跳至