家庭理財

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

各位:
如果有料,歡迎加上,請註明港紙定美金,我再更新個list

港幣

一個月
中銀4.8% (新開戶,上限10萬蚊)

三個月
渣打3.1%
富融3.7%
中信 InMotion 4%
建行 4.1 (1M)
交通 4.1%
大新 4.3
富邦4.5% (快閃100萬)
富邦4.2% (新資100至300萬)
富邦4.4% (新資300至500萬)
富邦4.5% (新資500萬以上)

六個月
富融3.7%
中信 3.8%
BOC 4% (1m以上RM價)
渣打4.4% (特選客戶/優先私人理財)

一年
渣打3.4%
華僑永享 4.18% (1百萬,新資金,不用新戶口)

美金

三個月
富邦5.2%(新資金至少10萬美金, 要去counter做)
大新5.3%(新資金)

六個月
富邦5% (新資金至少10萬美金, 要去counter做)

一年
富邦4.9% (新資金至少10萬美金, 要自己用app做)

catcat@cat    發表於 23-6-5 14:50

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

BO_NG 發表於 23-6-5 12:58
各位:
如果有報料,歡迎加上,我再更新個list

渣打3個月6個月都係4.4

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

BOC,1m以上RM價4.0/6個月

子爵府

yanyan-mummy 發表於 23-6-5 22:50
渣打3個月6個月都係4.4

我問左客戶經理、話要800萬以上

雲母殿

天使之心02 發表於 23-6-6 09:25
我問左客戶經理、話要800萬以上

特選客戶,我都冇咩錢喺渣打,不過網上理財見有呢個rate

子爵府

yanyan-mummy 發表於 23-6-6 09:27

你真好彩

雲母殿

天使之心02 發表於 23-6-6 09:34
你真好彩

可能佢覺得我有潛質喺其他銀行搬錢過去

子爵府

yanyan-mummy 發表於 23-6-6 09:35
可能佢覺得我有潛質喺其他銀行搬錢過去

男爵府

yanyan-mummy 發表於 23-6-6 09:27

個個特選客戶優惠唔同, 我只有6個月做到4.4%

雲母殿

夕張蜜瓜 發表於 23-6-6 09:52

我三個月六個月都係4.4

男爵府

yanyan-mummy 發表於 23-6-6 11:03
我三個月六個月都係4.4

幾多錢有4.4?

雲母殿

bb12345 發表於 23-6-6 12:02
幾多錢有4.4?

10k以上

別墅

有得1M ~8M有更多其他選擇可以做到多過4%~4.4%。

大宅

有50做邊到抵?

大宅

agnesc2017 發表於 23-6-6 12:53

可以講下有乜選擇?

大宅

夕張蜜瓜 發表於 23-6-6 09:52

請問可以係邊到見到?

男爵府

agnesc2017 發表於 23-6-6 12:53

1M邊到抵

男爵府

msjoe 發表於 23-6-6 14:26
請問可以係邊到見到?

App入面,左手menu fixed deposit, 睇rate overview

水晶宮

X打六個月4.4%,手機app自己做,方便
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

bmuimami 發表於 23-6-6 16:04
X打六個月4.4%,手機app自己做,方便

新開戶有嗎?

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊