親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

請問有冇人住過呢2間酒店?
Arban Hotel vs Busan Business Hotel
邊間好啲,或者有冇住過其他酒店是方便的

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

kianmama 發表於 23-7-19 16:24
請問有冇人住過呢2間酒店?
Arban Hotel vs Busan Business Hotel
邊間好啲,或者有冇住過其他酒店是方便的 ...

GriffinBay Hotel

你看看這間得唔得?

我都睇緊釜山洒店

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

emily22 發表於 23-7-20 09:32
GriffinBay Hotel

你看看這間得唔得?

我10月中去,你幾時去?
你呢間都唔錯(emoji)(emoji)可以考慮
仲有間MS Hotel, 係海雲台,對海景好正
但由海雲台去景點好似唔太方便

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

kianmama 發表於 23-7-20 14:15

海雲台去景點都好方便,
你睇下呢個懶人包介紹嘅景點, 已規劃哂景點地圖.
https://windko.tw/busan-pass-map/

南浦和海雲台都有各自不同的活動景點, 西面就食和買就多選擇.

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

kianmama 發表於 23-7-20 14:15

我同你差唔多,你點玩法?去首爾先定釜山先?

我選嗰間酒店,勝在平我唸住香港直飛釜山玩2天,跟著坐ktx去首爾

侯爵府

emily22 發表於 23-7-20 15:11

我選嗰間酒店,勝在平我唸住香港直飛釜山玩2天,跟 ...

我釜山入首爾出,釜山玩4日3夜,坐KTX去首爾再返香港,我一行7人,我負責釜山行程同住宿,個個都一把年紀,仲有啲唔行得耐,所以要考慮行程、住宿都要近車站

侯爵府

emily22 發表於 23-7-20 15:11

我選嗰間酒店,勝在平我唸住香港直飛釜山玩2天,跟 ...

到步釜山都冇左大半日,第二日就走真係有啲趕!

瑪瑙宮

kianmama 發表於 23-7-20 17:01
到步釜山都冇左大半日,第二日就走真係有啲趕!

唔係,應該叫做3日釜山,第三日下午坐ktx過
首爾我都帶埋老人家去,所以不想她行太多路

瑪瑙宮

kianmama 發表於 23-7-20 16:56
我釜山入首爾出,釜山玩4日3夜,坐KTX去首爾再返香港,我一行7人,我負責釜山行程同住宿,個個都一把年紀: ...

你哋總共去幾多日?7人好開心喎有什麼好介紹?

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

訂咗阿班同海雲台MS, 不過下個月先出發

侯爵府

emily22 發表於 23-7-20 17:31
你哋總共去幾多日?7人好開心喎有什麼好介紹?
玩9日, 暫時Plant 會去 Sky Capsule /The Bay101/spa land/甘川洞文化村.......其他未定, 想定左酒店先.

侯爵府

Chiuchoiluck 發表於 23-7-21 10:56
訂咗阿班同海雲台MS, 不過下個月先出發
大家交流吓! MS好正, 但同行話遠去影點唔方便, 唯有下次同老公去

子爵府

牛年勳章

kianmama 發表於 23-7-21 12:00
大家交流吓! MS好正, 但同行話遠去影點唔方便, 唯有下次同老公去

咁橫掂都會去坐膠囊列車, 咪順便住一晚。 雖然都唔想成日搬酒店

侯爵府

Chiuchoiluck 發表於 23-7-21 12:03
咁橫掂都會去坐膠囊列車, 咪順便住一晚。 雖然都唔想成日搬酒店
...

膠囊列車記得上網買飛先,現場未必有飛買

侯爵府

溫馨提示:如果用信用卡俾錢,記得睇清楚銀碼同睇住佢碌卡,係群組有好多人中招,比店員碌多一次即碌左2次,佢哋睇返記錄先發覺,有啲報埋警都唔退款,大家小心。

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

OK. Thanks

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊