自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

呀女依家初中,一直都有M痛問題,最近一次痛到入醫院真係肉都赤埋!我自己後生嗰陣都冇好似佢咁,食止痛藥都食到化曬,可以點搞?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

中醫調理?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

moonngbaby 發表於 23-8-18 19:19
呀女依家初中,一直都有M痛問題,最近一次痛到入醫院真係肉都赤埋!我自己後生嗰陣都冇好似佢咁,食止痛藥都食 ...

冇得搞,幫佢做body check,肯定冇其他問題先。 食醫生開既藥。

有人大左會好d冇咁痛...

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我試過,M到加血糖低,喺街頭暈到想去搭車都無力,舖頭俾櫈我坐,坐左好耐都唔掂,結果叫白車,入急症室吊鹽水先俾走。

珍珠宮

回覆樓主:

睇婦科照超聲波,我媽咪生前話我知原來佢子宮後屈,後生時都係痛到癲,但以前佢細個果個年代冇話睇婦科,到佢結婚後去睇婦科照超聲波先知
放心,婦科醫生知道你女細個,一定唔會做不必要嘅檢查,我意思係鴨咀鉗果隻

大宅

laukkk 發表於 23-8-18 19:46
睇婦科照超聲波,我媽咪生前話我知原來佢子宮後屈,後生時都係痛到癲,但以前佢細個果個年代冇話睇婦科,到 ...

我都係後屈, 但由day1到就黎收經都冇痛過. 所以未必関後屈事. 亦有大把人正常位置一样有機會痛到癲.

珍珠宮

向後屈係咪難懷孕?
我都係向後屈,m一向唔準,一年只有5、6次m,年輕時候間中m痛。

水晶宮

laukkk 發表於 23-8-18 19:46
睇婦科照超聲波,我媽咪生前話我知原來佢子宮後屈,後生時都係痛到癲,但以前佢細個果個年代冇話睇婦科,到 ...

我都係後屈
但我由細到大都無痛過

水晶宮

Minnie2010 發表於 23-8-18 20:15
向後屈係咪難懷孕?
我都係向後屈,m一向唔準,一年只有5、6次m,年輕時候間中m痛。
...

後屈同準唔準係兩回事
我都係後屈,完全無痛過,99%時間都準,35歲起一共懷孕5 次,應該唔算難懷孕

珍珠宮

Nbs 發表於 23-8-18 20:23
後屈同準唔準係兩回事
我都係後屈,完全無痛過,99%時間都準,35歲起一共懷孕5 次,應該唔算難懷孕
...

我睇咗中醫、西醫,都證實我很難懷孕。現在4 x歲,懷孕過兩次。

水晶宮

畀面勳章

原来咁多人後屈,我自己都係!
不過冇M痛,怀孕亦冇问题!
但唔知係年纪大咗定後屈严重咗,而家来經時feel到顶住肛门有d唔舒服

水晶宮

Minnie2010 發表於 23-8-18 20:30
我睇咗中醫、西醫,都證實我很難懷孕。現在4 x歲,懷孕過兩次。

你嘅難懷孕係因經期唔準,唔係因後屈吧

珍珠宮

lagortsa 發表於 23-8-18 19:53
我都係後屈, 但由day1到就黎收經都冇痛過. 所以未必関後屈事. 亦有大把人正常位置一样有機會痛到癲.
...

我意思係照一照就清楚,並唔係話後屈一定痛

珍珠宮

Nbs 發表於 23-8-18 20:21
我都係後屈
但我由細到大都無痛過

我意思係照一照就清楚,唔係話後屈一定痛

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

呀女依家初中,一直都有M痛問題,最近一次痛到入醫院真係肉都赤埋!我自己後生嗰陣都冇好似佢咁,食止痛藥都食 ...

初中咁細個,西醫多數只會俾止痛藥(如照過超聲波正常)
試下中醫調理,但一定要戒口。
我都有嚴重經痛及做過手術(子宮內膜移位)依家以藥物控制,才可正常生活

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我中學時都痛到要瞓床,想去急症室,嗰個年代亞媽唔比,食必理痛食瞓下覺咁

男爵府

可以試吓食咗牛油果,經期前5-7日開始食,介紹啲同事試過有效,同事係會痛到面冇血色,要返屋企

複式洋房

睇中醫調理下好,有小小m痛都唔正常呀

男爵府

我未生前, 每次M痛都痛到暈低, 凍飲真係要介口, 痛時你煲 蔥白(連埋個頭的根+ 薑+紅糖煲水, 最後再加糊椒粉, 我覺得超work, 萬試萬靈..飲完即刻有一股暖流係個身度由下而上, 好快唔痛。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊