自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

littlefunpig 發表於 23-8-28 10:37
無提過男女家庭背景, 上面有JM 估計係
香港基本上大半人口都係新移民及其下一,二,三代
比例好高, 係都唔出 ...

新移民及其下二三代,講到咁闊,咁我都係,家中四大長老都係國內出世的

應該得返圍村原居民,真係上幾代都係香港出世

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

bhamcy 發表於 23-8-28 10:41
哦 。

新移民及其下二三代,講到咁闊,咁我都係,家中四大長老都係國內出世的 。
人數眾多, 總有良莠不齊
有D都有心機為下一代既人既
兩個都內地黎可能都好D, 大家心態都係想生活更好, 出身差唔多
中港家庭果類問題比較多
本身男人種種問題本地搵唔到唔想搵先返大陸搵

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實點解佢仲好意思上東張?

子爵府

littlefunpig 發表於 23-8-28 10:46
人數眾多, 總有良莠不齊
有D都有心機為下一代既人既
兩個都內地黎可能都好D, 大家心態都係想生活更好, 出身 ...

睇吓邊類中港家庭,有部份係返國內公司嘅工程男。

我當年識一位嫁嚟香港嘅媽媽,老公係港人,好斯文的,佢哋係國內共事時認識。媽媽係大學生,囝囡讀書都好叻,我囡都有跟這位媽媽私補學普通話,佢好有心機教, 每次落堂都同我講番阿囡嘅進度。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

bhamcy 發表於 23-8-28 11:09
睇吓邊類中港家庭,有部份係返國內公司嘅工程男。

我當年識一位嫁嚟香港嘅媽媽,老公係港人,好斯文的, ...

仲有呢度最喜歡提的郭富城同佢太太
每年萬幾單中港婚姻
總有好有唔好
有唔少本身搵得少北上娶老婆係事實
工程都未必搵好多
識得個都係工程都係低收入去湖南定湖北娶
仲住埋上去
本身佢仲佔中雨傘運動反中運動乜都去齊
最後咪又係娶內地人

子爵府

littlefunpig 發表於 23-8-28 11:17
每年萬幾單中港婚姻
總有好有唔好

香港已經女多男少,香港女仔嘅對象越嚟越少了

翡翠宮

bhamcy 發表於 23-8-28 11:22
香港已經女多男少,香港女仔嘅對象越嚟越少了

香港女仔北上嫁內地男士都有增加趨勢
香港大齡剩女錢多時間多渴望心靈伴侶就好易成為騙徒目標

公爵府

2024年龍年勳章

rainbow000 發表於 23-8-26 19:29
我唔見有post講尋日東張,我半夜先睇重播,巴士自瀆個前妻14歲生左囡囡,而家又有仔仔,但又未夠18歲?之前 ...

仲要一仔一女添

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

littlefunpig 發表於 23-8-28 11:17
每年萬幾單中港婚姻
總有好有唔好

最後兩句係重點,佢會話,我係本著拯救佢嘅心娶佢返嚟

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

polliebb 發表於 23-8-28 10:52
其實點解佢仲好意思上東張?

我估原想靠東張取回一對仔女
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊