自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

呢個人人品好差。
用幾個字形容佢: 油頭粉面,爛人一個

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

BGCOME08 發表於 23-9-6 20:59
我睇過佢,我BB有事,照完連我自己唔識睇超B相都覺得怪,但佢都睇唔到有事,到3個幾月,我去第二度再照結 ...

咁過份!
好在你識搵第二個醫生

大宅

回覆 竇漪房 的帖子

jm, 可否講多d?

男爵府

該事故是孕婦產後出血過量,休克而又未能及時止血,引致死亡。咁簡單既止血都做唔到,都唔明點解佢可以做到顧問醫生,醫術可能連剛畢業既醫科生都不如

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cy101 發表於 23-9-6 20:16
吓,之前個單?原來係佢!

估唔到係佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Charlotte_mom 發表於 23-9-6 22:05
非常同情
我弟婦同一遭遇,不過係另一薄有名氣嘅姓馬醫生
唯一分別係弟婦唔知有問題、直到20週政府照結構 ...

20週先終止懷孕?好慘

大宅

呢間醫院的醫生無幾個好人。個個淨係講錢。巳blacklist.

伯爵府

ocarebear 發表於 23-9-6 21:28
姓郭的醫生都係婦產科?

對,男醫生

公爵府

細個阿媽講過,女人生仔係半隻腳入鬼門關

男爵府

靳嘉仁好似係勞乃本的徒弟

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

BGCOME08 發表於 23-9-6 20:59
我睇過佢,我BB有事,照完連我自己唔識睇超B相都覺得怪,但佢都睇唔到有事,到3個幾月,我去第二度再照結 ...

B B有事的確應該去政府醫院,私院只有條件處理大人case,冇NICU亦冇呢方面嘅醫生跟進。
我嗰陣陀B有事,兩個私家醫生都即刻寫信轉介政府跟進,佢哋close file唔再跟。

男爵府

回覆樓主:

我睇過佢,先唔好講要我等2粒鐘,因佢遲到,算,医生好忙,我明

佢當时話我吾知乜,好似發炎,開抗生素,跟住我攞住D药去睇翻帮我接生位医生,佢話吾係,佢睇吾到有事(因幫我接生那位医生好難book, 所以睇靳先)

其實最後照所有野都係冇事,所以我白食左D抗生素

公爵府

funseller 發表於 23-9-6 22:35
B B有事的確應該去政府醫院,私院只有條件處理大人case,冇NICU亦冇呢方面嘅醫生跟進。
我嗰陣陀B有事,兩 ...

其實我case個B仲好細,只須要塞藥,括宮已ok。我唔想去政府,想入私家做。成件事唔係去政府定私家問題,係佢俾我感覺唔想follow我case,冇責任,唔想孭鑊,一句叫我去政府流咗佢就算。

公爵府

回覆樓主:

差得咁緊要都可以做左醫生咁耐

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

BGCOME08 發表於 23-9-6 22:43
其實我case個B仲好細,只須要塞藥,括宮已ok。我唔想去政府,想入私家做。成件事唔係去政府定私家問題,係 ...

明白啊,好多私家醫生畀人感覺真係只係為錢做醫生。
我嗰陣搵養和個婦產科名醫,因為見佢之前跟過類似個案,上埋報紙接受訪問。
點知出左超聲波相後,佢第一句就話:「可惜已經過左24周,如果早少少搵我,就可以選擇落左個B B。」
之後去左政府醫院,個個星期產檢到BB出世。

伯爵府

回覆樓主:

佢好出名架啵
原來咁無醫德

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

今次可能係不幸事件,但結果咁多jm分享唔開心遭遇
放下自在

珍珠宮

funseller 發表於 23-9-6 22:59
明白啊,好多私家醫生畀人感覺真係只係為錢做醫生。
我嗰陣搵養和個婦產科名醫,因為見佢之前跟過類似個案 ...

咁顛

大宅

我陀bb個陣照到佢心臟有事,唔係簡單野,我私家好好,即刻轉介我去政府,我去到政府話想見埋兒童醫院既醫生,因為手術一定要兒童醫院做,但係政府個顧問醫生ee哦哦好唔情願甘,佢仲要照完出黎講到我bb情況好差,出世手術後得50%成功率。我係懷住要落既心情去最見兒童醫院既醫生,好彩最後係話成功率95%,無政府個個講得甘嚴重。

最搞野係,未出世前既跟進係我私家婦產科同兒童醫院醫生互相交流,因為兒童醫院係睇唔到政府醫院照既野,但其實大家都屬於政府,竟然唔互通。

所以我覺得我私家產婦科同兒童醫院既醫生都係天使,係我全家既恩人

子爵府

catcat6083 發表於 23-9-6 22:32
靳嘉仁好似係勞乃本的徒弟

盧乃本醫生係非常好

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊