家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

問了分行半年是4.3,請問有冇人問到俾呢個高?

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Simsim12 發表於 23-9-18 14:56

有冇問r m?

公爵府

回覆樓主:

1m 4.3%真係比其他銀行低

大宅

Simsim12 發表於 23-9-18 14:56

點解唔轉其他銀行呢?通常大行啲息都唔吸引

大宅

ArmTank_FB 發表於 23-9-22 08:10
點解唔轉其他銀行呢?通常大行啲息都唔吸引

唔想煩

複式洋房

Simsim12 發表於 23-9-22 09:53
唔想煩

我都就黎到期,想搬走去其他銀行,但怕搬走左會down 返去普通戶口,到時中銀理財張信卡收年費,又要去cut左佢。。。

Adrio77    發表於 23-9-27 21:43

大宅

Simsim12 發表於 23-9-22 09:53
唔想煩
如果喺咁就繼續放返喺度啦吾好諗咁多
你要知道想高息D一定要轉來轉去變成新資金
冇得怕煩㗎

男爵府

睛靈勳章

回覆 Simsim12 的帖子

Simsim12,
I did 1M renew in BOC today 4.6% for 6 months. Yes, I call RM to approval first. I also use this time deposit to get 1M OD for me to use if need.
So that 中銀續期.

大宅

cp2004 發表於 23-9-27 15:39

Simsim12,

Thank you for ur info. My RM offer me 4.5 only, so I decided to switch.

男爵府

睛靈勳章

OH ! You check with RM today? or before?

大宅

cp2004 發表於 23-9-27 16:01

OH ! You check with RM today? or before?

Yesterday

男爵府

睛靈勳章

May be you can check again, RM said just today 1M 4.6% 4-6Months. But must go to branch.

大宅

cp2004 發表於 23-9-27 16:22

May be you can check again, RM said just today 1M 4.6% 4-6Months. But must go ...

Noted with thx

男爵府

call 左RM差不多一3個星期,連line chat 2,3m都唔覆。大行国內客唔休做

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Simsim12,

今日Rm offer 比我4.5續半年,話已經最高

雲母殿

Adrio77 發表於 23-9-27 21:46

call 左RM差不多一3個星期,連line chat 2,3m都唔覆。大行国內客唔休做

Line chat吾覆架,要打手機

複式洋房

Simsim12,

請教下OD利率幾多?有無年費?

別墅

yanyan-mummy 發表於 23-9-27 22:56
今日Rm offer 比我4.5續半年,話已經最高

剛剛中銀手機App1萬以上6個月新資金都有4.5

雲母殿

lawman12 發表於 23-9-28 12:33
剛剛中銀手機App1萬以上6個月新資金都有4.5

係呀,通常新資金會高啲,但係如果續期即係舊資金就要搵RM

男爵府

睛靈勳章

回覆 Ruikei 的帖子

You can check with RM if what they can help you get some better offer. I am now OD rate is 3.95%. No any charge!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊