自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

昨日好多人留意林作身邊個代表律師!

https://www.hk01.com/article/943 ... articlecopy&utm_medium=referral

JPEX加密貨幣案件連日來成為全城焦點,林作因開設加密貨幣交換店(OTC)牽涉JPEX案而被警方以「串謀詐騙」拘捕,日前被釋放後,林作昨日(22日)於住宅召開記者會交代事件,而陪伴林作在側的代表律師范德偉(David Fenn)亦成為網民的焦點。

范德偉律師(David Fenn)與林作同樣就讀名校拔萃男書院,其後到香港大學修讀法律系,畢業後打拼一段日子更開設了范德偉律師事務所FENN & CO., DAVID。翻看David的Facebook,他不時都會為律師事務所宣傳,亦會出席不少行內活動,出入及上庭工作都以林寶堅尼「狂牛」戰車代步,非常有米。

David於8月在Facebook亦透露自己已經做了馬會會員多時,終於收到了全費會及個人馬主的泊車證,更曬出會員證自拍照,寫道:「一直以為個人馬主係上流社會、富豪既專利 勢估唔到自己有朝一日會成為個人馬主、計好數就去馬 天道酬勤,一定係呢幾年疫情能夠專心工作所賜 秉承獅子山精神,香港永遠係一個福地」

另外,早前趁著DSE放榜,David不忘出Post勉勵同學仔千祈不要氣餒,同時曬出當年A Level的亮麗成績,表示:「DSE 放榜既同學仔加油 我一九九幾年考A Level 三個 A 英文A1, Maths A1, 化學 A2,吾係最差果批 入左港大 law,都唔係典型做大公司一帆風順一生無憂父母釋懷果種天之驕子, 最後落得自力更生、自己開個細細既檔口勉強生存糊口 所以考得吾好既同學仔千祈唔好氣餒,長路漫漫,際遇更重要,加油」

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mickeyeva 發表於 23-9-23 12:35
昨日好多人留意林作身邊個代表律師!

https://www.hk01.com/article/943995?utm_source=01articlec ...

馬主又點,個樣仍然咁kei
放下自在

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 23-9-23 12:42
不要說真話
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我仲以為呢個係之前同林作賣保險條靚添 一樣咁

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

同林作簡直兩兄弟咁樣

男爵府

好似樣
律師,醫生,會計師,建築師
專業人士裹面
最無好感係律師

珍珠宮

babyhoi 發表於 23-9-23 12:49
同林作簡直兩兄弟咁樣
X2. 仲以為係咩靚仔,點知同林作兩兄弟咁既樣, 連髪型,做事作風都差唔多,真係唔係咁嘅神唔入咁既廟

子爵府

Kei 呢個形容詞真係好絕,同佢好match

男爵府

esmehouse 發表於 23-9-23 12:45
不要說真話

侯爵府

opclk99 發表於 23-9-23 12:46
律師無边個係好人....

有啲律師大狀專幫白社會爛仔打官司。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

會唔會裕美係煙幕,呢位先係真命天子

大宅

babyhoi 發表於 23-9-23 12:49
同林作簡直兩兄弟咁樣

係,勁似

子爵府

回覆樓主:

好似踏實過林作

珍珠宮

個樣太Kai,有錢都頂唔順

男爵府

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

侯爵府

又會咁肉酸,攞住個個人馬主證咁樣自拍仲要post

伯爵府

其實真係有料到嗰啲唔需要亦都唔會咁瘋狂 show自己嘅乜乜物物會籍

伯爵府

opclk99 發表於 23-9-23 13:06
三十幾年前,
親人販毒被捕斷正,
"民主之負"找生意找上門,

咩係包打?唔win 唔使俾錢?

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊