自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

去旅行在酒店 也不要用酒店wifi

男爵府

chrischeung 發表於 23-9-27 15:30
親友大陸用完wifi後比hack入,不需驗証直接入ws, 感覺上篩選20人(親友和朋友)借錢,攪到我吾敢用wifi上 ...

請問用iPhone 還是 Android手機?謝謝

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sharebuy 發表於 23-9-27 16:43
請問用iPhone 還是 Android手機?謝謝

用ip, 有雙重認証都會出事
https://www.stheadline.com/breaking-news/3276501/%E6%9C%8B%E5%8F%8BWhatsApp%E8%B3%AC%E6%88%B6%E8%A2%AB%E9%A8%8E%E5%8A%AB%E7%99%BC%E5%80%9F%E9%8C%A2%E4%BF%A1%E6%81%AF-%E7%89%9B%E9%A0%AD%E8%A7%9228%E6%AD%B2%E5%A5%B3%E4%B8%AD%E6%8B%9B%E5%A4%B1%E8%BF%91%E8%90%AC%E5%85%83
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 23-9-27 17:18
用ip, 有雙重認証都會出事
https://www.stheadline.com/breaking-news/3276501/%E6%9C%8B%E5%8F%8BWhatsAp ...

入面無講用ip,亦無話係用深圳wifi喎

男爵府

ckstudio 發表於 23-9-27 16:31
去“設定”,“賬戶”,“開啟雙重認證”,跟住指示做就得,記得系統發送驗證碼時選“SMS”
...

收到thx

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sharebuy 發表於 23-9-27 17:40
入面無講用ip,亦無話係用深圳wifi喎

呢條片先係講ip

https://youtu.be/tyJo8TrLVns?si=pQRIbvrex68iUP3g
放下自在

珍珠宮

親友大陸用完wifi後比hack入,不需驗証直接入ws, 感覺上篩選20人(親友和朋友)借錢,攪到我吾敢用wifi上 ...

wifi,係你連人地server, 人地真係乜都可以攞到,只差在人地攞唔攞
個啲所謂既翻場一樣
所以,當你連wifi,唔好入任何密碼,更加唔好登入任何戶口

珍珠宮

根本無論喺大陸定香港都唔應該用公共wifi, 除非你自己承受到一切後果

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

盡量唔用公共 wifi

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

chrischeung 發表於 23-9-27 15:43
回覆 moonlight9198 的帖子

我覺得香港wifi,一樣有呢個問題

好多年前TBB有節目講過呢樣野,仲示範俾人睇點hack

男爵府

chrischeung 發表於 23-9-27 15:33
回覆 過雲雨 的帖子

系鋪頭用左店內wifi,只系想分享case,吾想大家有任何損失 ...

我個女用過香港Wi-Fi 都中過招,link到爸爸啲a/c,超級煩先搞掂,好在我老公識搞先無乜捐失,真係好煩煩煩!
以後唔會用任何街嘅Wi-Fi

男爵府

咁請問如果用香港政府free wifi (在醫院/診所等政府場所)係咪都係唔安全?

瑪瑙宮

咁佢啲亲友肯借?

子爵府

講到口水都乾,在全世界任何角落,都唔可以用wi-fi連線,因為黑客可以連接共同網絡盜取所有連接wi-fi裝置嘅資料

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

不嬲都唔使用公用wifi

珍珠宮

allyyy 發表於 23-9-27 18:29
咁請問如果用香港政府free wifi (在醫院/診所等政府場所)係咪都係唔安全?

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

多謝提醒
珍惜 感恩
You got this!!

男爵府

會唔會上咗不良網站所以中招呀

象牙宮

ckstudio 發表於 23-9-27 16:31
去“設定”,“賬戶”,“開啟雙重認證”,跟住指示做就得,記得系統發送驗證碼時選“SMS”
...
有發送驗証嗎?
即email?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我朋友多年前喺香港機場用wifi上網入自己電子郵箱,後來俾人hack咗改埋密碼,去yahoo CS都話幫唔到佢,最後只好放棄用咗十幾年嘅電郵,最煩係要解綁同改晒所有用果個電子郵箱號作為聯絡嘅記錄,包括網上銀行同社交網絡平台等。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊