自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

10月3日,假期過後。今日港隊有咩項目係進入獎牌希望?

壁球比賽,男女子隊單打都打入八強,由於男丹係港隊內戰,所以基本鎖定一面獎牌。
女單就要對馬來西亞同日本,希望能夠順利晉級。
仲有混雙比賽,亦都係今日佢出四強。

剛剛比賽完嘅公路自行車女子個人計時賽,香港嘅梁詠儀總成績第四名。
下午兩點會到男子計時賽港隊嘅劉允祐亦都會參加,祝福佢得到好成績。

橋牌比賽,多輪比賽之後,香港嘅男女子團體都殺入四強喎!
不過佢要比賽好多節呀,仲要分兩日先知道邊兩支隊伍可以入到決賽?
喺度希望港隊有好成績。

今日港隊羽毛球比賽。
男單李卓耀要對住國家隊石宇奇,真係唔好彩,希望佢有好表現。
女單兩位選手Chun分別對住日本同越南,希望佢哋有好表現,能夠入到十六強。
女子雙打就會對住印尼同埋蒙古。

最後要講嘅係攀岩,今日上午會進行男女子個人速度預賽,女子組就冇香港選手參加。但係12:10,舉行嘅男子組香港有兩位選手參加,陳翔志同埋黃卓楠男,希望佢哋有好成績。

田徑比賽,昨日香港實現零的突破!
今日上午係冇香港選手參加嘅項目,不過黃昏比賽就有女子跳高,同埋女子4X100米接力賽,同樣支持港隊爭取好成績。
以今日嘅比賽項目嚟睇,希望港隊能有獎牌進項

UPDATE :
好嘢,港隊又增添獎牌了。
劉允𧙗喺公路自行車男子個人計時賽,奪得銅牌

子爵府

中午了,壁球混雙小組賽,C組比賽完,港隊2勝馬來西亞2,隊以首名晉級8強。
D組旣港隊1亦將同印度隊1爭小組首各,比賽即將開始。

羽毛球男單16強賽,港隊李卓耀同國家隊石宇奇比賽已經開始,支持

橋牌男女團4強賽。
今日進行三節比賽。
男團喺香港對日本,第一節香港勝
女團喺香港對中華台北,第一節亦喺香港取勝。
13:50進行第二節,香港選手加油

最後講下男子速度攀岩預選賽。
香港兩位選手分別與13同15名完成。
睇賽程,跟住要爭入八強, 但係佢有兩條賽道嘅, 排名又用最好嘅賽道成績計算, 唔知道佢點樣輪選 。所以希望香港兩位選手應該入到八強賽。支持黃卓楠,陳翔志選手。

子爵府

壁球混雙小組賽,D組港隊1輸比印度1隊, 只能與小組次名入八強, 未出對賽表。第一希望唔會港隊內戰。
第二希望唔好對A組首名,印度2隊!
小組賽先完比一隊,冇理由喺八強又要撞印度㗎……

子爵府

攀岩女子速度八強比賽名單出咗嚟, 雖然港隊冇女隊員參加呢個比賽。不過,佢個比賽表出咗嚟,我就知道佢嘅規則係點。八強賽將會有名次 1對名次16 呢種方式。
港隊陳翔志係15名,會對次名國家隊伍鵬。
而排13既黃卓楠會對第四名伊朗選手。
睇預賽嘅成績, 明顯嘅實力差距,衹希望港隊有好嘅表現~

剛結束嘅羽毛球男單16強比賽, 李卓耀2:1不敵國家隊選手, 遺憾出局。
早前 結束 嘅女單16強比賽,港隊梁珈穎輸咗畀印尼選手,止步32強。隊友 盧善恩即將同日本選手爭16強席位。

子爵府

壁球混雙四強賽程表出咗嚟。結果香港隊真係內戰呀

17:00
香港一隊會同二隊 爭取四強席位,往好處講,就係香港肯定會有一面獎牌。

連同男子單打4強賽又係港隊內戰 。
即係香港喺壁球穩奪兩面獎牌。
而家希望女單2位選手,可以努力闖入四強

子爵府

77台 直播 蹦床比賽。香港有兩個選手參加,加油

子爵府

蹦床比賽, 香港選手仍須努力學習 , 男子預賽只能排第9,10名,無緣晉級決賽。
羽毛球女單16強比賽, 港隊加油

子爵府

剛結束嘅公路自行男子個人計時賽, 港隊劉允祐奪得銅牌。

子爵府

插播一下射箭比賽,反曲弓女子個人賽,經過激烈廝殺,終於成為中韓之爭佢哋各有兩名選手入到四強,亦都係兩場半決賽相遇,到底決賽會上映國家內戰?
定係又一次中韓對決呢?

相比起女子個人反曲弓,女子個人複合弓,南韓選手真係遇到新勁敵啊!
印度選手唔聲唔聲就殺咗上嚟,佢哋四強居然佔有兩個席位,北角抽籤令對佢哋內鬥,只能出一個選手入決賽。
兩位南韓選手最後尾只係剩係得一位入到四強,亦都擊敗左淘汰南韓隊友嘅印尼選手,進入決賽。
星期六嘅決賽,究竟係南韓姑娘繼續稱霸,定係新興勢力取而代之呢?

同樣係男子複合弓個人賽上,南韓面對新勢力印度選手,四強賽兩位南韓選手,全部輸俾印度!
只能夠去爭奪銅牌,金牌戰就有兩位印度選手競爭,有冇意外呢?

三哥真係唔聲唔聲,嚇你一驚。

子爵府

羽毛球比賽, 港隊選手, 男單女單雙雙全部出局。淨返兩支混雙隊伍支撐大局, 佢哋聽日將會打八強賽。
鄧謝配會對星加坡選手, 李吳組合將會對中華台北。
希望努力,爭取 進入八強。

子爵府

Hoy apps內 channel 2 直播壁球混雙四強賽,不過唔播香港

子爵府

壁球混雙四強賽,港隊內戰快速完結。港隊2隊贏咗1隊, 恭喜李嘉兒黃祉謙, 進入四強, 穩奪獎牌。

四強係對印度2隊,佢贏咗同菲律賓隊。
亦喺小組賽贏過香港1隊。
不過今次係對二隊, 希望能代隊友報仇

別墅

子爵府

壁球女單四強賽, 港隊陳善鈺贏咗馬來西亞選手, 進入四強, 穩奪獎牌。隊友何子樂將會喺七時對日本選手,爭奪四強最後一個席位。四強另外兩個名額,由馬來西亞同日本選手奪得。

根據賽程,如果何子樂勝出, 將會上演港隊內戰。

子爵府

睇漏咗港隊羽毛球女雙比賽。兩支女雙隊伍,一勝一負。
對印尼選手輸咗,對蒙古選手贏咗。
所以雙楊組合,進入16強。
不過明天既,八強賽對手係: 中華台北隊
祝福佢哋。

子爵府

77台直播壁球女單四強戰, 何子樂對日本選手。加油

子爵府

2:0輕鬆勝左2局, 何子樂加油, 同陳善鈺會師四強

子爵府

橋牌比賽 完結了。今日三節比賽
香港 男子團體對日本 2勝1負。
香港女子團體對中華台北,亦都係2勝1負。

到底能否晉級決賽,就等埋聽日嘅比賽了。

子爵府

3:0何子樂順利晉級四強 ,亦代表壁球女單比賽,香港肯定奪得兩面獎牌 。
一面銅牌,另外一邊就係晉級去決賽嘅選手, 究竟攞到金牌定銀牌呢

特首期望突破亞運獎牌總數呢個紀錄,絕對已經實現。

子爵府

壁球男單四強賽港隊內戰, 梁子軒3比0取勝劉子均。穩奪獎牌, 下一場將會對印度選手,爭入決賽。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊