論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

佢只係WhatsApp 我,無醫生信同預產期

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

panda.mw 發表於 23-10-11 13:18
佢只係WhatsApp 我,無醫生信同預產期

要求佢出示醫生信,亦可要求佢俾信你講明幾時預產期,總之佢一出咗聲,就算未有証明,你都唔可以炒佢

佢要定唔要?想落定係送養?你搵定新工人吧!

大宅

竇漪房 發表於 23-10-11 17:23
要求佢出示醫生信,亦可要求佢俾信你講明幾時預產期,總之佢一出咗聲,就算未有証明,你都唔可以炒佢

佢 ...

我無收信係咪可以當未知(crazy crying)

我想不知情下炒左佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

panda.mw 發表於 23-10-11 18:31

我想不知情下炒左佢

無呢個可能,whatsapp有record,你點唔認知情?就算你唔認收過,你之後都要當面同佢簽收返d尾糧,佢到時都可以當面講

當然你可以照炒佢,罰十萬加產假人工同代通知金,如果用嚴重行為失當解僱,要証明非常困難,你預定一百幾十萬打官司吧!

你面對現實吧!問佢想點,係咪生出嚟俾人領養,定係依家落咗佢

大宅

竇漪房 發表於 23-10-11 20:37
無呢個可能,whatsapp有record,你點唔認知情?就算你唔認收過,你之後都要當面同佢簽收返d尾糧,佢到時都 ...

出面agent 都係話點都要面對 cry cry cry

男爵府

panda.mw 發表於 23-10-11 18:31

我想不知情下炒左佢

佢只要係你話炒佢個陣,同你講有左,你就唔可以炒佢,呢個係勞工法例,所有僱員適用,不只限工人。
其實你直接問佢想點仲好。

大宅

c27cheun 發表於 23-10-11 23:42
佢只要係你話炒佢個陣,同你講有左,你就唔可以炒佢,呢個係勞工法例,所有僱員適用,不只限工人。
其實你 ...

痛苦、失眠、煩惱

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊