時政擂台

跳至

首頁

尾頁

洋房

小弟一直心有疑惑點解通關後到而家北上消費既人潮不減反增,如果岩岩通關果段時間多人北上咁都正常,畢竟大家都困左咁耐係香港,但而家都已經通左關咁耐,人流竟然不減反增,多到有D唔對路唔正常,咁我就開始懷疑係咪多數有人炒作緊呢件事啦,香港人鐘意咩都炒,樓價炒,iPhone炒,物價炒,到底邊個想搞死香港?原來當真有外國勢力背後搞攪炒
我開始發現原來真係仲有一班黃屍存心搞事,正常狀況下,北上熱潮而家理應會散緊,正常應該係逐漸回復番正常人流水平,香港餐飲危機應該得以舒緩,但原來有暴徒係境外不斷利用香港人貪快、平、靚、正同唔介意排隊既心理下去四圍炒作呢件事,又繼而利用新聞炒作,令到香港危機重重,通漲加劇不特止,更加令到餐飲商戶甚至大商戶都叫苦連天,你以為餐廳大規模結業, 業主咁就會減租??

就算全香港食肆結業,市道幾差,小弟判斷業主點都唔會減,反而到時會勁加租,因為到時留低落黎果d餐廳已經係獨市,業主見佢地做獨市生意, 租值一定會再高,因為反正就算吉一兩年業主又唔會死, 企硬唔減租先係香港業主放長線釣大魚之道,呢點又正正係俾外國勢力睇中想將計就計咁破壞香港
小弟只係想俾大家睇清楚香港就算幾差都唔好以為會減, 樓價經濟gogogo既根源就係咁樣黎

所以講到尾,小弟係到好清楚話俾大家聽,香港物價唔會因為大家北上消費而令到香港物價減,大家北上消費,香港物價一定反而會升得仲急

黑暴而家根本係利用緊我地愛國既心理引晒我地上去消費,我地中晒計啦,再咁落去香港一定俾班暴徒達成攬炒既目的

如果大家覺得小弟講得岩既請幫手廣傳

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 23-10-24 03:38

別墅

咁都有得賴?

洋房

回覆 米飛兔 的帖子

唔係講笑,呢次真係無聲無色咁俾黑暴成功攪炒香港,再咁落去中國都救唔到香港,香港俾外國勢力搞死完,下一個目標就係中國,中國到時要全力應付美國同其他國外勢力,冇太多心力照顧香港,到時真係俾黑暴得逞

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

公爵府

哩樣無可能啦。如果係黑暴,肯定引領去台灣,日本,泰國。點會益大陸

珍珠宮

2024年龍年勳章

有乜出奇,我都上多咗啦!上面食嘢唔駛限時,又平,服務員又有禮貌。在香港我試過訂三圍包房食飯,9點就同你執嘢,9:15就趕客走,講明講好10先交房。另一次又係9點 last order,9:10明明未食完,就問你啲餸仲要唔要,隔5分鐘又問,真係痴線,如果間間食肆都無咁,香港死梗。
Minniemouse:-P

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

加菲貓3 發表於 23-10-24 01:48
哩樣無可能啦。如果係黑暴,肯定引領去台灣,日本,泰國。點會益大陸

樓主就係黑暴囉,警世文喎,笑鬼死人

grancyliang2007    發表於 23-10-24 20:37

珍珠宮

minniemouse 發表於 23-10-24 01:50
有乜出奇,我都上多咗啦!上面食嘢唔駛限時,又平,服務員又有禮貌。在香港我試過訂三圍包房食飯,9點就同 ...

深圳係用實力同誠意吸引客人

洋房

回覆 加菲貓3 的帖子

因為日本台灣果D黑暴難宣傳,香港人唔會理,所以對家就承機借力打力,將計就計,將香港既資金過晒去大陸先,然後外國再夾攻中國,另中國想搶救香港都救唔到,呢步棋我覺得外國勢力行得非常兇狠,真係唔係咁多人察覺

洋房

回覆 kittylam 的帖子

???我唔明點解你會咁覺得,但我不解釋,對唔住可能我用左果D字眼令你誤會左,我控制唔到你既睇法,我只係一個善意提醒而已

珍珠宮

willmanhk 發表於 23-10-24 02:05

???我唔明點解你會咁覺得,但我不解釋,對唔住可能我用左果D字眼令你誤會左,我 ...

邏輯咁清奇 ,一睇就覺得你係囉,再查下你老底,一清二楚

Prosperous    發表於 23-10-24 03:53

洋房

呢樣係真,深圳平靚正之餘服務真係一流,我都上過去唔少,但慢慢覺得過關越黎越多人,越黎越排得耐既時侯,我就覺得呢個時侯通左關咁耐都咁樣就唔太正常啦,跟著網上分析過原來好大機會係外美國果班係度搞經濟戰,我而家都會北上消費,但唔會上咁多啦,留番D錢支持下香港,但香港既服務態度真係應該要改善下同提升競爭力,先唔會俾外面D小人得逞

珍珠宮

willmanhk 發表於 23-10-24 02:13

呢樣係真,深圳平靚正之餘服務真係一流,我都上過去唔少,但慢慢覺得過關越黎越多人 ...

咁先係正常,深圳平靚正,對香港人又友善 ,而家又多咗北上平價交通工具,多人上係完全合理,證明香港人好精明。

洋房

歡迎你查,我以前既想法唔代表我而家既想法,有D人以前係黃,代表佢而家唔會醒覺轉藍?正如區議會歡迎愛國人士,有D工歡迎更生人士,正正就係俾醒覺左改正左既人去做,因為佢地明白醒覺左後既愛國既人付出分分鐘比原生藍絲貢獻更大

珍珠宮

willmanhk 發表於 23-10-24 02:19

歡迎你查,我以前既想法唔代表我而家既想法,有D人以前係黃,代表佢而家唔會醒覺轉 ...

我係由你嘅清奇嘅邏輯先去查你,唔覺得你同以前有咩改變,都係陰陰濕濕咁 !!

洋房

唉,算啦,只係我個人睇法黎,唔會介意,幫到祖國既同時幫到香港就好

珍珠宮

willmanhk 發表於 23-10-24 02:25

唉,算啦,只係我個人睇法黎,唔會介意,幫到祖國既同時幫到香港就好 ...

提下你,真正愛國嘅人係唔會祖國前祖國後咁刻意,仲成日覺得能力自己大到可以幫到中國。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

9588到呢
膠文一編

洋房

我都提醒下你,真正愛國既人唔會好似你咁武斷斷定對方的不是
愛國宣言
我是中華人民共和國公民!我莊嚴宣誓 我立志做一個有理想、有道德、有文化、有紀律的人。 愛國明德,崇尚科學,追求真知,勤奮上進,堅韌自信,完善人格,強健體魄,奉獻社會。 忠於我的祖國和人民,遵守憲法和法律,履行公民的責任和義務, 實踐社會主義核心價值觀, 做一個愛國、敬業、誠信、友善、守法、知禮的中國公民!

請問我以上咁樣夠未

Prosperous    發表於 23-10-24 03:54

珍珠宮

willmanhk 發表於 23-10-24 02:42

我都提醒下你,真正愛國既人唔會好似你咁武斷斷定對方的不是

太刻意啦 ,有d此地無銀,口不對心又冇後果,何況係網上打幾個字,是但啦,凡事對得住個心就得!!
我武斷就唔會查咗你老底先話你啦!!

willmanhk    發表於 23-10-24 02:58

首頁

尾頁

跳至