跳至

首頁

尾頁

複式洋房

用咩牙刷同牙膏呢 ? bb 制唔制 ? 控唔控制到支牙擦 ? 有無食牙膏 呢 ?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都想知呀...

囡囡除左食野OR玩, 其余唔肯比我塞手指入去架, 依家都係逼住用詩思樂濕紙巾包手指抹囡囡咀仔...

但係次次抹親都鬼剎咁嘈.... 所以到依家都無試過刷牙架, 牙刷我都有架啦.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

yes, but very briefly, i had demonstrated to baby when i brushed my teeth ('coz sometimes he keeps his mouth shut when he doesn't want to brush his teeth). i haven't used toothpaste, and i hold the toothbrush for baby

禁止訪問

大宅

畀面勳章

沖涼時我比支牙刷佢自己刷,佢會放入口到咬下,玩厭咗,我就會拿著牙刷同佢刷下(無用牙膏),但有時佢都會合實個咀架

大宅

I use Pigeon tooth brush for my baby, 1 pack 3 枝 (3個stage)...Baby use stage 2 now...I give her the teethbrush and I only hold my teethbrush to demostrate how to brush and also sing 擦牙歌 to her...now she know how to brush when we give a teethbrush to her. I use First Teeth Toothpaste..can be swallowed

大宅

我都係用PIGOX一PACK3支果隻,牙膏都有買(有機可吞),不過未開始用牙膏,之前我臭B用手指同佢抺口都嘈嘈閉唔肯比我抺,轉左用牙擦之後就肯比我擦了。

大宅

我個女細時已習慣用紗布刷牙肉, 依家早晚都會習慣用牙刷(未用牙膏),伸埋條脷出唻刷脷~~工人姐姐抱佢企喺chair, 刷完牙就洗手洗面飲啖水,錫啖父母就say 88同工人姐姐入房瞓^^
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

複式洋房

係咪女仔叻啲呢 ? 我個仔實唔肯企停,(除左睇廣告),同埋佢仲未識得錫人 ! 教左好耐!

別墅

我地都係抱住佢, 叫佢"呀", 佢就呀大個口仔俾我幫佢擦擦. 我都有用嬰兒牙膏(蕉蕉味), 係卓悅買, 可吞落肚. 擦擦完就俾佢飲水, 佢未識吐出來, 有時會飲了, 好好笑
http://hk.myblog.yahoo.com/elsa-manfred

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我由個女 1 歲開始就用牙刷同牙膏幫個女刷牙, 之前用紗巾包住手指抹佢唔抗拒, 但次次都比佢咬到我勁痛怕左佢所以先轉, 佢肯開口仲好鐘意刷牙, 次次一話刷牙佢明明玩緊玩具都會即刻掉低然後行入廁所企喺度等我, 因為牙膏有水果味佢鐘意.
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

首頁

尾頁

跳至