美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

最近去開嗰間醫美sell我打Radiesse ,想知道效果好唔好啊?一直都有keep住做緊緻療程,不過效果唔算持久,要keep住不斷做,打針係咪持久好多?

複式洋房

Radiesse 少啲聽人打,多數見人打sculptra , ellanse

複式洋房

打針效果好襟,如果你去開嗰間有啲相熟嘅醫生,都可以考慮打

別墅

Radiesse效果幾自然,有FDA認證,可以放心打,好安全

男爵府

馮喵咪 發表於 23-10-30 16:35
最近去開嗰間醫美sell我打Radiesse ,想知道效果好唔好啊?一直都有keep住做緊緻療程,不過效果唔算持久, ...

你果間sell radiesse係幾錢打幾多ml ?

別墅

我反而都岩岩打左Ellanse, 算係平, join 左3針都係 $15000到

別墅

Bcbee 發表於 23-10-30 18:18
打針效果好襟,如果你去開嗰間有啲相熟嘅醫生,都可以考慮打

治療師話我因為皮膚流失咗骨膠原,所以皮膚睇上尼冇咁飽滿,做機成本效益冇咁好,建議我打針

別墅

Waiwaichantai 發表於 23-10-31 11:19
Radiesse效果幾自然,有FDA認證,可以放心打,好安全

係咪增生膠原針嚟?會唔會有結節風險?

大宅

馮喵咪 發表於 23-11-1 11:59

係啊,我臉凹去打,佢會好自然咁慢慢漲返,冇以前咁凹,我打完冇試過結節,打過後下巴都收緊咗,感覺firm好多

別墅

我都係做過兩年膠原機線覺得,膠原針快好多見效,蘋果肌好快飽滿咗,個人順眼好多,個樣冇兇狠

禁止訪問

別墅

馮喵咪 發表於 23-11-1 11:59

係促進膠原自生,我諗約莫一年幾要補打一次,唔會結節啊,見過有人打其他針會喺皮膚下面有粒嘢散唔到,所以打隻穩陣啲嘅, 見到Hana Tam有喺Youtube講隻針

象牙宮

每一支RADIESSE 注射液有1.5ml
RADIESSE 膠原彈力針療程可以改善法令紋、嘴角紋、蘋果肌、臉頰、下顎線、手部

一般來說,療程效果即時可見,膠原再生效果更可以維持一年以上5-6,但是療程效果會受不同因素影響,包括年齡、皮膚狀況、生活習慣、新陳代謝等因素。

RADIESSE 膠原彈力針療程有可能引起短暫性的副作用,例如注射部位輕微腫脹、酸痛、瘀青等。一般而言,這些較常見的不適感會於療程後幾天後消散'
獲認證的醫療中心|RADIESSE 膠原彈力針

如果想改善法令紋/隆鼻/下巴/淚溝,要打幾支玻尿酸才夠?

擁有20餘年注射玻尿酸經驗的彭賢禮醫師:『打幾支不是重點,怎麼打才是重點』。

打錯地方比例怪、問題沒改善

可能你需要這麽多的劑量,但醫生不會運用這4cc,結果打錯位置、層次:只填補了蘋果肌,但沒有改善鬆弛下垂,反而蘋果肌變得更垂,或是蘋果肌過大讓整張臉的比例變得不協調。

• 玻尿酸下巴需要多少劑量?以下巴本身缺陷程度來區分輕度:1支玻尿酸中度:2支玻尿酸重度:3-4支玻尿酸 (除了改善下巴,還需要顧及整個下顎的線條)
    玻尿酸淚溝需要多少劑量?如果不是老化造成的淚溝,通常1-2支、不得過量。老化鬆弛造成淚溝,從拉提、支撐到填補,整張臉會需要得玻尿酸從4-12支不等。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

abbybabychu 發表於 23-11-2 11:12
係啊,我臉凹去打,佢會好自然咁慢慢漲返,冇以前咁凹,我打完冇試過結節,打過後下巴都收緊咗,感覺firm ...

好吸引啊,我做咁耐機最好效果嘅一次,都只係維持到個幾月,好想可以keep住個靚樣耐d…

別墅

Waiwaichantai 發表於 23-11-6 12:01
係促進膠原自生,我諗約莫一年幾要補打一次,唔會結節啊,見過有人打其他針會喺皮膚下面有粒嘢散唔到,所 ...

等我都上去睇睇條片先,睇清楚啲先再決定打唔打,始終未打過針,研究下邊隻啱自己先

別墅

馮喵咪 發表於 23-11-7 11:59
等我都上去睇睇條片先,睇清楚啲先再決定打唔打,始終未打過針,研究下邊隻啱自己先

...

同埋有相熟既美容院或者醫生係最好

別墅

Waiwaichantai 發表於 23-11-8 12:01
同埋有相熟既美容院或者醫生係最好

咁大家有冇邊間醫美打Radiesse好?

別墅

回覆 Waiwaichantai 的帖子

係 自從搵到間好嘅就吾會再想試其他

大宅

Babyt_ 發表於 23-11-9 12:33

可pm我嗎?

別墅

Babyt_ 發表於 23-11-9 12:33