自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

唔會用,太尷尬

男爵府

我有手袋冬天有褸有時著長裙有時買完野又揸住購物袋,我一定要係廁格掛好晒所有野先可以開始處理真正去廁所既事情

珍珠宮

ychan^ 發表於 23-11-17 18:32
我肯定唔會用,個紫色筒,咁鬼高一拎落來就已經中頭獎前人用完啲尿溜落來,仲要用手惦拎出來,咁鬼污糟no ...

紫色個估只係 show出來比人知有呢樣野,實際上係自備,到時公家不會有紫色果個,可能供應紙的但多數使用者會自備

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我其實唔介意,反正公廁都係想快去快走,如果可以唔駛排我ok, 不過次次用多一樣即棄產品好似唔多環保

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

IHateSummer 發表於 23-11-17 04:25
其實呢我唔明
點解用尿兜 同入廁格會係前者快啲?

我諗唔係尿兜快d, 而係男廁兩樣都有,咁點都會快d, 裝尿兜用的位又少過廁格好多

子爵府

BKFinder 發表於 23-11-17 13:14
需用紙杯型的尿斗作輔助,如廁後把尿斗直接棄在垃圾桶

估屙落紙杯,杯尾有洞流入尿 dull ,再掉紙杯入垃圾 ...
點除褲,接低褲個pat 比人睇,只除前面個姿勢好屈突,諗起都唔掂

珍珠宮

15週年勳章

即係點企係到方便

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

我曾經講過,結婚廿幾年都做唔出在我老公面前換m巾
個動作實在太太太令人尷尬

好難想像在公眾地方,眾目睽睽之下,用個咁肉酸嘅動作突個下半身去小便,我覺得仲不雅過以前返大陸無門用踎廁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

條褲要除到落大髀,咪比個睇晒?柯完要用紙巾,全程得一隻手點掂?我百份之一百唔會用,除非起廁格入面。

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

mickeyeva 發表於 23-11-17 13:06
如果引入女性尿兜, 大家會否用呀? 感覺好怪, 好唔習慣, 除非好急!

但都快唔到,同都要做一格格有門,慳唔到位,始終女性去廁所要脫底褲,就算呢啲都係要除,又要攞啱位,唔同男性開少少就得,可能仲攪得耐。

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

BKFinder 發表於 23-11-17 19:12
紫色個估只係 show出來比人知有呢樣野,實際上係自備,到時公家不會有紫色果個,可能供應紙的但多數使用者 ...

咁紫色完用要洗? 洗完放入袋? 香港月經杯唔普遍都因為換個陣要倒同洗,比較麻煩,洗女應該唔buy

珍珠宮

一定唔可行,好多人都會唔識用,結果所有排泄物周圍都係,衍生衛生問題。

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主:

比人望住除褲,而且女性小便好難對焦,一手一褲都係,痴線!

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

IHateSummer 發表於 23-11-17 18:25
其實呢我唔明
點解用尿兜 同入廁格會係前者快啲?

起碼唔使揭廁板,唔使沖廁。
但係屙完面抹乾淨,企係尿兜前點抹?

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

miko.c9 發表於 23-11-17 20:34
諗個個都冇腦,就算有人用慳得幾多時間?又要除褲,對唔岩位一褲都係,又麻煩清潔姐姐,見到人哋m到仲恐怖 ...

姨媽到要入廁格,唔想見血!
最憎d仔入女廁。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊