自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

大姑娘 發表於 23-12-3 23:59
我去茶餐廳買斤燒腩仔,問老闆娘係咪熱㗎? 呃我話啱啱燒好拎出嚟! 一拎上手凍既,點會啱啱燒好呀?:igi ...

有日拉車仔去街市買生果,想入一間生果舖,話不比車仔入,甘望登下門口,無位放車仔的,因為比佢地d‘貨’放晒出行人路,於是問,我背上身啦(有仔帶,可以‘咩’上膊頭,比個店員話不得

不得,未走囉,成個街市又不是得你一間生果舖

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

Carol999 發表於 23-12-4 23:47
攞薑茸要$5?搞錯呀?!

一兩年前已經是啦,所以我自己買樽薑容算

伯爵府

Prosperous 發表於 23-12-5 12:30
唔該唔好拎埋啲唔多平常的例子來標籤食客, 已經唔敢要求對西客亦要好禮貌。樓主的例子, 係要多對公筷都好似 ...

咪係,明明講緊店家小家,無啦啦俾人話無禮貌其實我企咗9個字先見一個男人問攞多對筷子,識諗嘅,拿拿林俾人,等人哋覺得你好,下次再回頭嘛!仲有,嚟得美食廣場就梗係想快,不停接單做唔切都唔同人講聲,真係攞嚟攪!
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

侯爵府

CrabPincers 發表於 23-12-5 12:51
一兩年前已經是啦,所以我自己買樽薑容算

我公司同屋企雪櫃都長期有樽 X 大的薑蓉蔥油, 減價買 20 蚊都唔使, 無謂去乞! 我外賣跟的白飯, 係唔係都落, 好味啲!

子爵府

Kuri 發表於 23-12-5 10:29
唔知係咪我寫得唔清楚,成件事無人鬧交無開片,我只係講店家小家、多單做唔切唔出聲,個男人好慘咁啫⋯⋯ ...

你係咪睇得唔清楚定回錯post
我個回覆係答另一個jm
讚賞深圳服務員態度

你激動到回到錯晒

伯爵府

ilej 發表於 23-12-5 09:53
我都試過去西餐廳
跌咗隻叉
我哋都未反應得切

其實我係想話你知前幾頁有人東拉西扯其他嘢,兜個圈講到我西客咁。同意你講,其實都係講緊啲基本過基本嘅服務態度。
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

子爵府

Kuri 發表於 23-12-5 13:55
其實我係想話你知前幾頁有人東拉西扯其他嘢,兜個圈講到我西客咁。同意你講,其實都係講緊啲基本過基本嘅 ...

Ok 我get
原來想同我呻

其實你諗多咗
大部分jm都認同你
覺得香港飲食服務員態度要改善

男爵府

自己西就話人服務差

複式洋房

咁衰

水晶宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

題外話:買完野,真係好耐無聽過:多謝哂呢句。

男爵府

回覆樓主:

劉德華又要出返黎
教下食肆

男爵府

Kuri 發表於 23-12-5 12:57
咪係,明明講緊店家小家,無啦啦俾人話無禮貌其實我企咗9個字先見一個男人問攞多對筷子,識諗嘅 ...
其實可以和工人老闆反映,相信差工人會好快改善態度,否則他們好快在森林中消失。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊