自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

https://www.orientalsunday.hk/%E6%9C%80%E6%96%B0%E5%A8%9B%E8%81%9E/%E9%84%AD%E5%98%89%E7%A9%8E-%E9%A6%AC%E5%9C%8B%E6%98%8E-%E4%BD%98%E8%A9%A9%E6%9B%BC-%E7%8A%AF%E7%9C%BE%E6%86%8E-pltc06-1220984/

咁多人開名話佢,佢人品應該真係好衰格

公爵府

以前佢同戴師聰係唔係有瓜葛?記憶中,當年苦口苦面,無依家咁意氣風發。。同戴個女,又好似拍過拖?唔知有無記錯

子爵府

加菲貓3 發表於 23-12-4 21:16
以前佢同戴師聰係唔係有瓜葛?記憶中,當年苦口苦面,無依家咁意氣風發。。同戴個女,又好似拍過拖?唔知有 ...

好似都係抽佣問題!戴好似都好大貪,不過,佢走時就講明唔比鄭去佢嘅葬禮,我諗佢真係好憎鄭先會咁做!

la_source    發表於 23-12-7 10:25
加菲貓3    發表於 23-12-4 21:35

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

男爵府

回覆樓主:

唔通嬲馬明外國結婚, 記者問係咪抄鄭嘉穎, 鄭嬲俾人重提舊事搭廉航同客人自費機票

翡翠宮

畀面勳章

SOHOT 發表於 23-12-4 21:22
好似都係抽佣問題!戴好似都好大貪,不過,佢走時就講明唔比鄭去佢嘅葬禮,我諗佢真係好憎鄭先會咁做!
...

又咁,戴思聰呢單野,我支持鄭嘉穎。當年戴思聰同佢簽約,話要抽一世20%佣,鄭生都諗住佢係老師對自己有恩,如果捧得紅佢都覺得抽佣少事,所以簽左呢啲不平等合約。但之後戴思聰見佢係香港紅唔起,就連約帶人賣左佢去台灣。既然約已賣,戴思聰同佢已經同佢冇咩關係,後來見佢拍劇紅左,又走出黎重提欠佢一世佣,呢啲食人唔吐骨既「老師」,老老實實街頭見到就要避去街尾。

戴思聰因為呢件事被人稱呼為「樂壇吸血鬼」,佢家屬當年唔俾鄭嘉穎入靈堂,真係要幾厚顏無恥先講得出。
日日是好日

琥珀宮

kit2004 發表於 23-12-4 21:12
https://www.orientalsunday.hk/%E6%9C%80%E6%96%B0%E5%A8%9B%E8%81%9E/%E9%84%AD%E5%98%89%E7%A9%8E-%E9%A ...

其實睇樣都已經覺得佢唔係好人,記得佢以前做過江玉郎嘅角色,同佢本人非常吻合

子爵府

mother904 發表於 23-12-4 23:48
又咁,戴思聰呢單野,我支持鄭嘉穎。當年戴思聰同佢簽約,話要抽一世20%佣,鄭生都諗住佢係老師對自己有恩 ...

關係攪到咁,仲講咩比唔比入靈堂,嘥氣!
戴家都唔應該講到咁盡啦,咪又係利益,有寶咩、都唔會想去

男爵府

反而覺得佢唔係好圓滑嗰d人,好易得罪人就真

子爵府

其實鄭有紅過咩?佢真係好黑人憎格

子爵府

mother904 發表於 23-12-4 23:48
又咁,戴思聰呢單野,我支持鄭嘉穎。當年戴思聰同佢簽約,話要抽一世20%佣,鄭生都諗住佢係老師對自己有恩 ...

係呀!戴都係大貪架!
不過,鄭根本都冇去過醫院探戴,靈堂更加冇去啦!戴家屬咁講分明落鄭面!

侯爵府

kit2004 發表於 23-12-4 21:12
https://www.orientalsunday.hk/%E6%9C%80%E6%96%B0%E5%A8%9B%E8%81%9E/%E9%84%AD%E5%98%89%E7%A9%8E-%E9%A ...

yes

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

夕張蜜瓜 發表於 23-12-4 23:34
記者問係咪抄鄭嘉穎, 鄭嬲俾人重提舊事搭廉航同客人自費機票
...

珍珠宮

opclk99 發表於 23-12-4 23:14
最記得比狗仔隊追,
就係停車場踢阿余落車比狗仔咬,
自己走先。

係喎,唔講唔記得呢單
不過被叫落車女主角,唔記得係蛇定周麗其

珍珠宮

opclk99 發表於 23-12-4 23:14
最記得比狗仔隊追,
就係停車場踢阿余落車比狗仔咬,
自己走先。

你又睇得幾通透

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

所以當年王羽唔鍾意個女同鄭拍拖

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

rose-mag 發表於 23-12-5 04:50

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

rose-mag 發表於 23-12-5 04:50

伯爵府

夕張蜜瓜 發表於 23-12-4 23:34
唔通嬲馬明外國結婚, 記者問係咪抄鄭嘉穎, 鄭嬲俾人重提舊事搭廉航同客人自費機票
...

D記者又真係好乞人憎

侯爵府

2024年龍年勳章

戴思聰大貪就一定架啦,陳曉東都同佢有過合約糾紛不歡而散,但最後戴喪禮上陳有出席,仲搭住師母膊頭安慰、幫手打點….所以戴家到最後都仲咁憎鄭生,都背後一定有其他原因。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊