自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

個女婿幾後生和幾好樣喎, 恭喜晒Benz 雄!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 1216_00862_001.html

資深藝人許紹雄愛女許惠菁(Charmaine)今(16日)出嫁,與新加坡男友Shane拉埋天窗,並於跑馬地舉行婚宴,一向在圈中人緣甚佳的許紹雄,獲圈中不少朋友前來到賀,當中包括陳豪夫婦、宣萱、歐陽震華、黃浩然夫婦、江若琳夫婦、郭晉安、馬德鐘等,星光熠熠!許紹雄是圈中出名「愛女狂徒」,十分疼錫女兒,問他可會不捨得女兒出嫁?他笑言:「唔會,有人照顧佢不知幾開心。」他還搞笑指女兒婚禮由太太一手去搞,自己「唔好彩」要負責埋單。

許紹雄愛女出閣。

Charmaine與男友拉埋天窗。

「搞笑孖寶」宣萱與歐陽震華(Bobby)鬥烏龍,事緣,宣萱一見到歐陽震華即開心上前打招呼,由於太興奮,兩人齊齊將「人情」留在車內,由於宣萱穿上斗零踭高跟鞋,故要Bobby幫手去攞,十分搞笑!兩人受訪指跟許紹雄識了很多年,宣萱還笑言:「希望佢唔好咁傷心,嫁女係開心嘅,但佢一定唔捨得。」
許紹雄飲茶時眼濕濕。

幸福美滿。

日前剛完成深圳工作的陳豪與太太陳茵媺齊受訪,貴為三個小朋友的父母,被問到有什麼生B秘笈轉授給一對新人,陳豪幽默地笑言:「有、有、有!海狗丸,Benz哥(許紹雄暱稱)代言嘅,我都好主張佢哋快啲生,早生早着,早啲甩身嘛。」陳豪生鬼回應,逗得在旁的陳茵媺哈哈大笑,兩夫婦一個講一個笑,相當甜蜜!
黃日華、苗僑偉夫婦和張兆輝結伴到賀。

陳豪和陳茵媺。

一對新人今於社交平台分享早上向父母以及親友斟茶片段,他們受訪時亦互讚對方心地好,很孝順,新娘子Charmaine給老公90分,剩番的分數是給對方有進步空間。
宣萱、歐陽震華和江美儀。

歐陽震華與郭晉安。

杜燕歌和韓馬利是新娘的契爺、契媽,睇住Charmaine長大,兩人之前一直在橫店拍劇,昨才趕回港飲喜酒,韓馬利表示:「阿女一出世已經和我們上契,佢哋跪地斟茶時我都眼濕濕好感動,女婿讀書、工作都好叻,絕對可以放心交托。」她指老公一早準備了龍鳳鈪送給契女,杜燕歌笑指雖然老套但他喜歡傳統。
黃浩然夫婦。

江若琳與丈夫結伴到場。

韓瑪莉盛裝出席。

潘嘉德、關寶慧和盧宛茵亦有到場。

余安安。

馬德鐘祝賀一對新人。

姜大衞夫婦。

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

Congratulations

伯爵府

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

珍珠宮

宣萱好靚

goldpiglet    發表於 23-12-16 23:51

公爵府

陳豪太太手捉住副牌還是煙

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

相識滿天下!開心!

大宅

加菲貓3 發表於 23-12-16 23:48
陳豪太太手捉住副牌還是煙

我估係摺疊式電話

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

恭喜恭喜

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

24孝爸爸

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章

珊瑚宮

舅父東

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

子爵府

回覆 mickeyeva 的帖子

恭喜

伯爵府

請問這是跑馬地哪裡?

舅父東 女兒及女婿都好靚啊
恭喜🎉

子爵府

回覆樓主:

證明佢人緣好好,咁多人嚟飲佢女女個餐

珍珠宮

好媽媽勳章

Skytree1000 發表於 23-12-17 08:46
請問這是跑馬地哪祖?

舅父東 女兒及女婿都好靚啊

馬會?

Skytree1000    發表於 23-12-17 09:05

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

人緣一定好好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊