時政擂台

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

櫺囹桼 發表於 24-2-5 07:35
沙利文承認:幾十年來美國改變中國的努力都沒有成功!“中國將成為世界舞臺重要角色”你想將中國變成滿街 ...

美國, 尾國 老是想老大哥 世界 police 老是搞人家, 現又轉另一个國。

2022 搞大烏克蘭, 未解決 美國對烏克蘭的軍事援助
2023 搞加沙 空袭加沙地带 未完 以巴冲突 未搞定。
2024 美國空襲 伊拉克、敘利亞

美國軍火找 买家。輸出軍火, 取得 橫財
頂級武器供應商盈利降 美仍佔全球軍火收入逾半 這筆橫財
百強軍火商中佔 42間的美國收入下降百分之7.9,至3,020億美元,但仍佔全球軍火收入超過一半。

全球軍火交易 賣家都是美國,買家都是誰?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珊瑚宮

回覆樓主:

美國茅頭唔指向中國,唔通等人集中講/看美國現在有幾差咩
三藩市由金融中心, 變成吸毒天堂, 流浪者天堂。
美麗風景線, 美國獨有的

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

由2019開始就憎到美國佬死
慶幸中國遂漸强大,如果唔係我哋就命苦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

資本主意永遠認為社會主意係錯
細個比老師洗腦話上面冇自由乜都冇
到今時今日,上面越搞越好
發展好過好多"民主"(?) 體制

琥珀宮

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

琥珀宮

D..D 發表於 24-2-5 11:47
資本主意永遠認為社會主意係錯
細個比老師洗腦話上面冇自由乜都冇
到今時今日,上面越搞越好

自由就真係冇,最低限度可以睇嘅書唔多,知識文字嘅流轉受到嚴密監控,維穩係最重要
但冇辨法,如果唔係就會蘇聯解體2.0

別墅

美國無惡不作

水晶宮

Lilyforest 發表於 24-2-5 09:05
睇到早2日美國班政客喺聽政會問tiktok CEO嘅問題就知佢哋幾白痴,辣着埋星加坡人對美不滿。
...

係美國原來低能都做得議員,答咗佢好多次,議員都仲係唔明咩叫做新加坡人

水晶宮

Lilyforest 發表於 24-2-5 09:19
呢個仲白痴無眼睇

啲問題好趣緻

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

佢理想係將中國變成傀儡, 一如日本、加拿大, 然後向佢進貢

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

櫺囹桼 發表於 24-2-5 07:35
沙利文承認:幾十年來美國改變中國的努力都沒有成功!“中國將成為世界舞臺重要角色”你想將中國變成滿街 ...

我淨係想知點解美角五十幾年前能登陸月,反而今年唔成功?
問題係邊?全世界無人覺得奇怪?

伯爵府

okgoodla 發表於 24-2-5 07:59
好難理解班美國政客, 點解成日要改變人哋, 好心佢哋啦!

唔使理解,因為佢哋係癡線,支持佢哋嘅就更癡線,尤其華人。

伯爵府

ddkaka 發表於 24-2-5 12:02
係美國原來低能都做得議員,答咗佢好多次,議員都仲係唔明咩叫做新加坡人
...

我覺得佢哋唔係低能,簡直係智障兼弱智。

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

首頁

尾頁

跳至