自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

會唔會關李澤楷事,Talter佢有份?純粹估計,呢份商業合同,冇俾美斯出場踢波費,但係同政府簽,攞到M品牌支持,再去搵贊助,所有對外宣傳用美斯做招徠,賣天價門票再收贊助,保守估計起碼收咗2億,政府贊助唔攞都冇所謂,但係有M品牌加持,贊助商同球迷就落疊俾錢,成件事根本係一個騙局,其實比賽前兩個星期又有貴飛賣,位置仲靚,價格又平咗,其實主辦方一早知。
咁樣先可以合理地解釋點解美斯死都唔出場,同黑面,因為球會應該都估唔到有主辦方咁賤,收唔到錢球會唔俾美斯出都好正常,如果唔係以後就冇人俾錢啦!所以其實成件事真係一個世紀騙案,希望東張可以去查一查。同埋如果Talter想證明清白攞份合同出嚟就一清二楚,金額可以不公開,只公開相關條款就已經真相大白!

attach1_sign/tmp/phpL0BCuq

gallygally    發表於 24-2-6 13:34

珍珠宮

1600萬好少$,市區一個Flat價錢,就睇到哂D西人咩事。。。大家自求多福,唔好再上當

珍珠宮

TingTing 發表於 24-2-5 10:14
1600萬好少$,市區一個Flat價錢,就睇到哂D西人咩事。。。大家自求多福,唔好再上當 ...

唔係8000萬咩?

子爵府

Tatler Asia 係英國老牌媒體,有出時尚雜誌,走高級路線

子爵府

1600萬好少$,市區一個Flat價錢,就睇到哂D西人咩事。。。大家自求多福,唔好再上當 ...

出場費1000萬美金

1600萬係政府贊助
主辦方今次賣飛都賺過億,仲有大量商業廣告和贊助,就算政府收番1600萬都影響唔到佢

侯爵府

千六萬只係政府資助部份戲金,全部戲金不止於此。

男爵府

1600 萬可以叫到呢隊球隊嚟香港?你真係買嘢唔知價。

男爵府

回覆 8000 的帖子

唔會係李生,李生果檔係 FWD (富衛),今次贊助係 Prudential (保誠)...

珍珠宮

Sumikoyama 發表於 24-2-5 10:38
1600 萬可以叫到呢隊球隊嚟香港?你真係買嘢唔知價。
公帑係1600,其他瓜葛,屬商業紏纷,買飛入場球迷嘅$,叫D人提子提子,世纪提子算。
BTW,呢隊球隊除左咬人果個同梅西,無人會睇

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

公爵府

renapapa 發表於 24-2-5 10:39
回覆 8000 的帖子

唔會係李生,李生果檔係 FWD (富衛),今次贊助係 Prudential (保誠)... ...

唔知有冇關係,人哋話Now攞左直播權,所以兩塊鏡有得出場表演,衝出國際……

男爵府

政府最多損失千多萬,其實係好細數目!
損失最慘嘅係各大球迷加埋嘅總數!
其實睇睇下,美斯固然衰,主辦單位先係最大問題,份約點寫,主辦單位冇清潔講明,賣飛價錢唔合理,咁貴,加埋其他贊助,佢自己賺咗過億,好心佢退返部分錢比觀眾啦!
但啲人唔知咩事,明明(emoji)人嘅係主辦單位但唔罵,走去駡政府!

男爵府

回覆 littledot 的帖子

NOW 負責正播同鏡仔有得唱歌我覺得有關係...
至於衝出國際,如果你有睇過 BTS 同 Black Pink,你真係覺得香港果啲質素可以?

公爵府

renapapa 發表於 24-2-5 11:05

唔好講笑,當然唔可以
衝出國際可以係俾人讚,亦可以係俾人笑

侯爵府

renapapa 發表於 24-2-5 11:05

唔使去到black pink嘅level, 尋日我有睇直播,只能講連超星團班學員都比佢哋超班,唔明點解成日用顶流呢個term而唔面紅

StellaBBBoy    發表於 24-2-6 12:48
WChan    發表於 24-2-6 11:20

侯爵府

Adiezz 發表於 24-2-5 10:34
出場費1000萬美金

1600萬係政府贊助

廣告&贊助商簽約前係有前設條件,所以如果無跟合約內容,同樣係可以追討合理賠償

子爵府

回覆樓主:

雜誌香港區話事人係邊個?

香港某些時尚雜誌,好鍾意用妖台或親妖台人做封面,唔知背後有無收二少好處

複式洋房

Talter 係英國品牌,但有可能asia 係franchise? 背後也有可能是香港/ 大陸人

洋房

舉辦一場表演賽,係有一個主辦單位,通常會係政府/球會 或者一間公司,而今次香港對國際邁密嘅主辦單位就係Tatler Asia。

咁首先主辦單位會比一筆出場費,邀請一隊球隊黎比賽,當中嘅合約條款就係根據出場費黎定斷,例如你要某位球員一定要落場,就可能需要支付額外費用。舉個例子,當年熱刺黎香港對傑志,就係加左條哈利簡尼嘅落場條款,最後簡尼傷左都要落場死頂,所以唔存在傷左可以唔出,係睇你比幾多錢去落咩條款(傷左唔出就賠錢)。之後主辦單位就會透過門票收入/贊助黎睇吓賺唔賺島錢。

今次Tatler Asia比國際邁亞密嘅出場費據悉為1000萬美金(7800萬港紙),但係Tatler Asia以超高定價嘅門票收翻超過一億,之後公開訓練亦賺左近2000萬,再加上問政府拎嘅1600萬資助,未計其他贊助,已經賺左近6000萬。

今場賽事美斯、哨牙蘇無落到場,好明顯就係Tatler Asia同國際邁亞密傾嘅時候,為左賺錢賺到盡,唔肯加錢加落場條款,咁國際邁亞密就自然唔會出美斯。而上個星期喺沙特阿拉伯,巴塞4子係一齊正選,好明顯就係大家比嘅出場費唔一樣。

今次Tatler Asia喺門票定價上非常進取,同時只肯支付最低出場費,根本係有預謀賺到盡,已經唔介意得罪香港人。但宜家居然全部人都將個焦點錯誤放左喺政府同球隊,而無人責怪Tatler Asis宜個真正嘅罪人,所以希望大家可以認清宜件事邊個先係錯,將矛頭指向真正嘅黒手

Prosperous    發表於 24-2-6 00:03

男爵府

pinkp1314 發表於 24-2-5 15:04
Talter 係英國品牌,但有可能asia 係franchise? 背後也有可能是香港/ 大陸人

唔係franchise, 成嚿Tarler Asia係英資background。除咗做高級時裝雜誌,亦都搞好多高端event

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊