自由報料

跳至

首頁

尾頁

洋房

鉅業可再生能源有限公司,不負責任收左錢但無完成工程。
1. 合約寫明會搵AP簽安全紙,記錄上講明會起好個棚之後就即刻搵人簽,但等左大半年到中電掛好錶都從來無向地政入過任何申請。
2. 剛完成工程隨即有漏水,是但唧返啲膠仲有繼續漏水,然後就話已經整咗唔關佢哋事。
3. 太陽能系統有部件未夠半年出現問題,根據合約係有三年保養,叫佢哋嚟維修就一直無聽電話及唔覆訊息。
4. ⁠出律師寫信叫佢哋跟進佢哋仲話唔想再跟。本身諗住搵其他公司幫手簽安全紙,最後工程師發現太陽能棚根本結構有問題,支架根本唔符合承重要求,中間位下墮,需要成個棚拆左重新裝過或者另外再加固。

希望各位在處理自己的太陽能系統時,不要再被這間質量,銷售及處理手法都有問題的公司欺騙。亦希望這間公司良心發現,聯絡本人正確妥當處理返你哋嘅手尾。
(我唔排除將更詳細版本及相關對話記錄或合約發放至各媒體及保留追究一切維修及保養的權利)

#鉅業可再生能源有限公司 #鉅業 #太陽能 #黑店 #無良 #欺騙

男爵府

LarSo_FB 發表於 24-2-5 10:26
鉅業可再生能源有限公司,不負責任收左錢但無完成工程。
1. 合約寫明會搵AP簽安全紙,記錄上講明會起好個棚 ...

多謝你呢個帖,我都搵緊公司要整天台太陽能,謝謝提醒

FB 有個香港太陽能業主會,睇吓會唔會有人幫到你手

洋房

我都post咗喺嗰度,但係仲係‘pending content’, 顯示唔到出嚟. 好多呢啲group都要俾Admin隔過先,啲post都出唔到.

洋房

回覆 mswongwong 的帖子

[size=19.200001px]我都post咗喺嗰度,但係仲係‘pending content’, 顯示唔到出嚟. 好多呢啲group都要俾Admin隔過先,啲post都出唔到.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

LarSo_FB 發表於 24-2-11 00:01
我都post咗喺嗰度,但係仲係‘pending content’, 顯示唔到出嚟. 好多呢啲group都要俾Admin隔過先,啲post ...

始終你開全名
好多都怕被人告,收律師信的
不要從別人的嘴裡去認識我

洋房

回覆 crystal媽咪 的帖子

應該都係😔

大宅

2024年龍年勳章

間公司好不負責任

首頁

尾頁

跳至