自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

Konicheung 發表於 24-2-18 19:34
回覆 堡仙子 的帖子

用緊LAMER,網上講到好好用,不過我覺得麻麻地!

我敏感,依家用黎搽身

伯爵府

我用過好多種唔同嘅精華,對我嚟講Dior 嘅Capture Totale 同Bio essence嘅Bio Gold rose gold water最適合我。 Capture Totale 嘅顏色係肉色,搽完上面後直情好似搽咗粉底咁。另外隻Bio Gold就搽完好舒服,好吸收一啲都唔立
CDP同Chanel就唔太適合我
我都試咗trial and error 好多次先搵到合適自己嘅serum
attach1/tmp/phpVTEgJE

洋房

回覆 kit2004 的帖子

其實如果拎上網放,唔知會唔會有人要?😅

複式洋房

buklaylay 發表於 24-2-17 16:02
用咗幾年,不過... 應該... 冇人對 Body Shop 有興趣

好用嗎?以前都鍾意佢地牌子。

公爵府

babycakez 發表於 24-2-18 20:26
我用過好多種唔同嘅精華,對我嚟講Dior 嘅Capture Totale 同Bio essence嘅Bio Gold rose gold water最適合 ...

CDP the serum 我都係麻麻地, 之前用過 Dior Capture Totale 都唔錯夾到我皮膚,我更鍾意Dior Prestige Rose serum, 個玫瑰味好正

大宅

buklaylay 發表於 24-2-17 16:02
用咗幾年,不過... 應該... 冇人對 Body Shop 有興趣

右邊個支我覺得好用,幾好

大宅

YuYuMother 發表於 24-2-17 19:33
雪花秀人參精華,另外佢隻去斑都幾掂

想問去斑係邊隻? 人參?

伯爵府

mymarigold 發表於 24-2-18 20:31
CDP the serum 我都係麻麻地, 之前用過 Dior Capture Totale 都唔錯夾到我皮膚,我更鍾意Dior Prestige R ...

等我下次去試吓支Prestige Rose Serum先
另外Dior支camomile cream你有冇試過呀?淡淡camomile 清香,本來係for face and body, 但我有時當hand cream用,好好用,我回購n次送過畀媽咪阿妹同朋友
attach1/tmp/php4GSJjy

公爵府

回覆樓主:

我用 Estee Lauder ANR (小棕瓶)敏感, 但用銀色呢支又冇敏感喎~
如果睇返成份,銀色呢支主打抗衰老,效果會比小棕瓶好~
attach0/tmp/phpIACy9h
attach1/tmp/phpRo0BAt
attach2/tmp/phpKUZU1E

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

三枝我都覺得好用,Shiseido回購過最多次,其次係Clarins,CD第一次用,都幾保濕
attach1/tmp/phptNC6ii

公爵府

babycakez 發表於 24-2-18 20:43
等我下次去試吓支Prestige Rose Serum先
另外Dior支camomile cream你有冇試過呀?淡淡camomile 清香 ...

e? 我又未試過喎,等我去試下先,多謝你推介~

大宅

回覆樓主:

岩岩過去既冬天喺無轉精華,但轉咗用La Mer The Treatment Lotion 同 阿原艾華菁華霜 代替原本既toner 同面霜後,無感覺到乾。就算聖誕時去咗日本都唔覺乾。

之前係成日都感覺到乾,要補搽嘢

精華就用晒fresh 綠色嗰支火山茶精華

伯爵府

mymarigold 發表於 24-2-18 20:45
e? 我又未試過喎,等我去試下先,多謝你推介~

唔洗客氣,大家分享下

公爵府

kit2004 發表於 24-2-18 20:01
我敏感,依家用黎搽身

無論我係咪敏感狀態,用 La Mer Treatment Lotion/ Serum 都係冇無功無過, 個cream 仲令我爆粒粒,好明顯唔夾我皮膚

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

maymays123 發表於 24-2-18 20:36
想問去斑係邊隻? 人參?

禦時緊顏養參煥白淡斑安瓶

大宅

mymarigold 發表於 24-2-18 20:49
無論我係咪敏感狀態,用 La Mer Treatment Lotion/ Serum 都係冇無功無過, 個cream 仲令我爆粒粒,好明 ...

La Mer 2款cream 無論單搽定配合the treatment lotion 我都唔覺得有咩效果,好似吸收唔到咁,最後當hand cream 用

大宅

CDP the serum 我都係麻麻地, 之前用過 Dior Capture Totale 都唔錯夾到我皮膚,我更鍾意Dior Prestige R ...

護膚品我又好少聽到人用Dior

公爵府

堡仙子 發表於 24-2-18 21:24
護膚品我又好少聽到人用Dior

都係~

男爵府

回覆樓主:

我用緊依隻,面連頸都塗抹埋,加飲埋依隻天然飲品,對抗氧化同抗衰老和身體都唔錯。
attach0/tmp/php2N5N6a
attach1/tmp/phpdc6nht
attach2/tmp/phpUPLZrL

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

之前用過 Dior Capture Totale 都唔錯夾到我皮膚 ...

我用個時叫 Capture for Face
話說n年前 有一次喺澳門 八佰伴
個sales以為我買唔起
C6話 2x年前 佢六百幾蚊買一支
Sales 唔敢出聲

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊