自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

伯爵府

bbc2018 發表於 24-2-19 21:41
剛問我星加坡朋友,原來佢個囡係TaylorSwith fans,6月初在Edinburgh演唱會佢搶唔到票,要買貴價2手票,佢 ...

死啦,如果我女咁玩法我都唔知點招呼

伯爵府

畀面勳章

LedTV 發表於 24-2-19 21:34
$6500@1 仲要一般位
我好落力咁問緊價

阿仔搶唔到VIP 企位咋,如無記錯好似係au$1500, 同佢ft 時我話咁貴,好彩搶唔到,佢即刻反我白眼

男爵府

回覆 bbc2018 的帖子

單支水也廿幾元,比疫情前貴多了!

珍珠宮

annie133 發表於 24-2-19 21:58
死啦,如果我女咁玩法我都唔知點招呼

不過我覺得如果啲人想睇,又睇唔到,或者想買靚位,買唔到,更加慘

子爵府

bbc2018 發表於 24-2-19 21:53
上年佢來香港中環戶外開,大聲到我在屋企都聽到,周杰倫亦好誇張
...

中環空間細周圍多高樓,好應聲。以前開喺迪士尼好 d 但地方遠
我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

子爵府

Pa123 發表於 24-2-19 21:18
學新加坡每場至少補貼1560萬?你地講到落街市隨便搵個菜販、公園隨便搵個阿伯、深水埗便搵個佬、旺角隨便搵 ...

佢地而家平時唔會入場睇騷,我好有保留。不如你問下d 80, 90後邊個讀書時唔識Taylor swift好過啦

伯爵府

文文送 發表於 24-2-19 22:32
中環空間細周圍多高樓,好應聲。以前開喺迪士尼好 d 但地方遠

香港人咁都話遠,但人地飛去星加玻睇都制

珍珠宮

bbc2018 發表於 24-2-19 19:19
新加坡咁早開關,又話多咗好多遊客,又賭業,又話搶咗唔少金融生意,銷售tax年年加到9 %,其他稅又加,上 ...

新加坡真係好努力揾錢,早排宣佈對中國遊客免簽證,應該係為星洲舉辦events吸中國遊客!佢地方細,如果無events好難有repeating visitors,尤其是亞洲遊客。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bbc2018 發表於 24-2-19 21:41
剛問我星加坡朋友,原來佢個囡係TaylorSwith fans,6月初在Edinburgh演唱會佢搶唔到票,要買貴價2手票,佢 ...

放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

平平常常 發表於 24-2-19 23:11
新加坡真係好努力揾錢,早排宣佈對中國遊客免簽證,應該係為星洲舉辦events吸中國遊客!佢地方細,如果無e ...

真!無咩吸引力
放下自在

子爵府

annie133 發表於 24-2-19 23:10
香港人咁都話遠,但人地飛去星加玻睇都制

我係會飛其他國家睇演唱會嘅人,迪士尼我個人唔覺遠只係有歌迷咁認為

香港人連戶外場都容不下,下下要紅館 人家演唱會硬體配件要戶外場咁大空間先呈現到,紅館太屈就啦

子爵府

新加坡真係好努力揾錢,早排宣佈對中國遊客免簽證,應該係為星洲舉辦events吸中國遊客!佢地方細,如果無e ...

新加坡要靠搞下國際巨星演唱會、F1賽車呢啲大型活動,先吸到遊客

珍珠宮

Adiezz 發表於 24-2-19 23:24
新加坡要靠搞下國際巨星演唱會、F1賽車呢啲大型活動,先吸到遊客

佢個地方又細,地又平,山都無座,成年都係夏天,好鬼悶,係要靠舉辦events等d外國遊客去參與活動,其實即係變相做國際function room。

珍珠宮

Adiezz 發表於 24-2-19 18:26
啟德體育園2024年就完工,應該好快有新場館搞盛事

就算依家未起好,香港都可以拍住深圳搞大型events,深圳不缺大型場地,而且最近廣東省開始對歐美遊客免簽,深港聯遊對外國遊客來講吸引力大過星加坡。而且新加坡係想獨霸東南亞市場,香港/深圳唔屬於東南亞,所以無衝突。

水晶宮

Doriki 發表於 24-2-19 21:33
你們真是有大冰

唔明。你講嘅係邊度方言?

珍珠宮

今日睇新聞,吾少events 已經返返香港。新加坡當然要努力啦!我朋友開珠寶公司,佢話上年佢好忙,香港2,6,9,12月有4場國際珠寶展,其中9月最大型,星加坡只有一場

男爵府

Pa123 發表於 24-2-19 21:18
學新加坡每場至少補貼1560萬?你地講到落街市隨便搵個菜販、公園隨便搵個阿伯、深水埗便搵個佬、旺角隨便搵 ...

到時效果不似預期, 政府又比人鬧浪費納稅人錢

伯爵府

牛年勳章

yauchuchu 發表於 24-2-19 18:05
我都想陪阿女飛去新加坡睇
搶到飛既話

MarinaBay Sands hotel 有package

https://hk.marinabaysands.com/entertainment/events/ts-the-eras-tour.html

伯爵府

牛年勳章

Adiezz 發表於 24-2-19 19:01
2023年已經遲咗
TS團隊疫情時已籌備緊,當時香港封城傾唔到,新加坡乘虛而入,原來仲傾埋獨家主辦
...

應該係人地積極爭取,唔算乘虛而入
早起的鳥兒有蟲食

男爵府

ddkaka 發表於 24-2-19 20:27
一定有人跟風,唔識佢就比人話out

其實我真係唔識佢,外國歌手我淨係識MJ, 麥當娜,LADY gaga.

首頁
34567...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊