自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

香港警隊、效率真是一流~

[被爆竊!] 兒子發現滿地玻璃碎!
蒙面大賊偷走所有財物!
警察兩天後才來下口供…完全失去了安全的感覺!
https://youtu.be/oM11DLU7cUg?si=rXhb4rF8TDI00XKM 

大宅

我表妹屋企比人爆完
報咗警
最後冇警察嚟㖭呀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

大力大力 發表於 24-2-26 11:32

Council 無錢,將就下
放下自在

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

harihari 發表於 24-2-26 11:35
我表妹屋企比人爆完
報咗警
最後冇警察嚟㖭呀

我睇到好多case係,報咗警,然後就冇下文⋯

珍珠宮

cattz288 發表於 24-2-26 11:40
Council 無錢,將就下

哋人話某些城市就算破產,都無乜影響

珍珠宮

英國警察辦事能力底,唔怪之得,英國刀案,乜乜案越來越多

公爵府

哩個係自由既好處,你有你報既自由,我有我唔得閒既自由

Prosperous    發表於 24-2-26 13:14

侯爵府

回覆樓主:

朋友住法國去咗旅行被賊入屋偷竊,報警後警察無去佢屋企搜証,反而叫佢俾証據證明俾人偷嘢,人哋啲警察唔使自己做嘢仲勁

伯爵府

Lilyforest 發表於 24-2-26 11:55
朋友住法國去咗旅行被賊入屋偷竊,報警後警察無去佢屋企搜証,反而叫佢俾証據證明俾人偷嘢,人哋啲警察唔使 ...

嘩,原來歐洲警察咁好做。

象牙宮

2024年龍年勳章

朋友住法國去咗旅行被賊入屋偷竊,報警後警察無去佢屋企搜証,反而叫佢俾証據證明俾人偷嘢,人哋啲警察唔使 ...

笑咗

珍珠宮

我朋友剛去完,留5日,4日比小偷摷袋,有個明目張膽,望住佢都仲摷,佢個大舅(bnoer) 叫佢唔好出聲,摷唔到就會走

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我身邊啲黃友話英國咩都好架喎,一定係 Fake News
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

你住耐咗就明白英國Hea做是日常,口甜舌滑好好聽,實際上佢hea你又hea, 所以大家話冇乜生活壓力,但自己也不要要求人地咁高

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

咁高難度
1st要摷返張單,
2nd証明張單個件野就係被偷果件,3rd去証明某君就係果個賊
放下自在

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

勁呀,要有prove先做下野

珍珠宮

咁好驚,點住落去,好無安全感

象牙宮

三國1 發表於 24-2-26 12:17
我朋友剛去完,留5日,4日比小偷摷袋,有個明目張膽,望住佢都仲摷,佢個大舅(bnoer) 叫佢唔好出聲,摷唔 ...

咁似對蜜蜂咁,唔好郁唔好出聲,等陣就會自己走
放下自在

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

上個月Norfolk嗰單四屍命案,個男人話自己唔妥有問題都唔理人,結果一個鐘頭後有鄰居行過覺唔對路報警,警察係可以十五分鐘後到,不過都太遲。

男爵府

三國1 發表於 24-2-26 12:17
我朋友剛去完,留5日,4日比小偷摷袋,有個明目張膽,望住佢都仲摷,佢個大舅(bnoer) 叫佢唔好出聲,摷唔 ...

咁搞笑

珍珠宮

佢係KOL 好容易透露自己行蹤,容易招惹賊人爆竊。
希望佢下次醒啲啦。

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊