自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

睛靈勳章

我睇完電視劇, 有感而發, 有冇mj 大約四十幾歲, 有小朋友, 仲可keep 住恩愛? 生活林林種種的所鎖事, 教小朋友, 家務, 家事, 己把初心改变, 感情己所剩無幾

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

lilicatcat 發表於 24-2-29 10:43
我睇完電視劇, 有感而發, 有冇mj 大約四十幾歲, 有小朋友, 仲可keep 住恩愛? 生活林林種種的所鎖事, 教小 ...

我冇乜野,感情都o k,當然平時都會嘈下交

已結婚30年,現在仔女大個,出嚟工作

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

感情平穩,又算唔算?

侯爵府

2024年龍年勳章

我結婚幾十年,與老公仍恩愛,只有新婚嘈過交,之後無嘈過

SforSylvie    發表於 24-3-1 13:19
濼濼媽    發表於 24-3-1 12:40
la_source    發表於 24-2-29 16:49
ada0707    發表於 24-2-29 14:58

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大家已5X,結婚超過廿年,大囡都上大學,仍然恩愛

登陸火星    發表於 24-2-29 23:07
ada0707    發表於 24-2-29 14:58

水晶宮

我識好多朋友,結婚廿年以上,都好好感情。

男爵府

結婚十四年,小朋友中一,同老公仍然保持熱戀期,冇鬧交,有意見不合嘅時候但我地會傾掂佢,互相尊重,起身臨瞓前都會攬下錫下,我地會將對方嘅長處無限放大,將對方嘅短處無限縮小🤪

男爵府

有見到過80歲仲好恩愛的夫婦
女媧,古神女帝者,一日七十變。中國上古神話中的創世女神,是華夏民族人文先始,福佑社稷之正神。

伯爵府

其實恩愛都可以係好主觀的感受。

我有個朋友,同老公出嚟時會有D好恩愛的舉動,攬實影相,拖手之類,個女的亦好刻意強調同老公好恩愛。佢老公又睇嚟願意配合的。

佢哋感情都唔錯嘅,仲會有時兩公婆去旅行。

但另一方面,佢老公其實就唔係好想成日去旅行,但老婆好強勢,自顧自book 咗,個老公又會順佢意去,即使講明其實唔係好想去。

最吊詭係,佢老公基本上晚晚出去玩或應酬,而且從其他人得知,出面亦有女人。

咁嘅關係,個女人都可以覺得同老公係好恩愛。佢老公亦交足貨。

所以,恩愛定義真係人人不同㗎。

公爵府

牛年勳章

靚靚C9 發表於 24-2-29 11:49

同你一樣, 小朋友已經出嚟做嘢同埋讀緊大學。 出街仲會拖手,久唔久一齊去staycation拍下拖 ,連朋友都笑我哋成日出去開房

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

結婚廿幾年,係近幾年關係好咗好多!
原因:3年前我大病要做手術,好彩人無事
我直頭覺得佢先識驚,而家對我好咗好多!

男爵府

angelfan07 發表於 24-2-29 12:10
結婚廿幾年,係近幾年關係好咗好多!
原因:3年前我大病手術,好彩人無事
我直頭覺得佢先識驚,而家對我好 ...

我都係因抹片異常細胞又有婦科瘤,好似這樣佢先開始識驚,會擔心我健康。
但有時都好難頂佢的衝動性格,仲有把口衰成日窒我

子爵府

我睇完電視劇, 有感而發, 有冇mj 大約四十幾歲, 有小朋友, 仲可keep 住恩愛? 生活林林種種的所鎖事, 教小 ...

今朝搭巴士見到一對目測70歲左右的公公婆婆拖住手搭巴士
雖然佢地唔係講好多野,但係feel到佢地好恩愛
相信有心keep一定keep到ge

伯爵府

aidan08 發表於 24-2-29 12:00

我有個朋友,同老公出嚟時會有D好恩愛的舉動,攬實影相,拖手之類,個女 ...

咁似昨晚套戲黎諾懿嘅

男爵府

靚靚C9 發表於 24-2-29 11:49

冇婆媳問題?

伯爵府

以前後生時都唔明什麼是少年夫妻老來伴
後生的時候, 好緊張對方好, 易有衝突, 隨住生活環境嘅改變, 工作, 照顧家庭養兒育女,衝突當然越嚟越多, 如果早結婚 , 對方冇背叛自己嘅話, 踏入四五十歲應該係豐收期, 已無經濟壓力 兒女已出身, 如果自己身體仲好, 兩個人就可以週圍去旅行去玩!
早個星期, 我同老公28週年結婚紀念, 一齊了與三十多年, 我從來唔覺得有乜特別, 但隔離鄰舍同朋友都話我哋好恩愛, 因為去邊佢都陪我去的, 即使我去染髮, 佢都會在附近等我, 而家兒女大咗我哋一放假就週圍去飲飲食食, 後來我才明白少年夫妻老來伴的意思!

象牙宮

回覆樓主:

人地話我地恩愛,但我唔覺 !老公出去食飯一定帶埋我

男爵府

我哋一齊咗28年,幾乎未試過吵架,互相講嘢大聲都唔知有冇超過5次。可能係性格問題,佢水瓶座,我天秤座,天生唔會吵架⋯⋯唔知咁樣算唔算恩愛

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

Gigi1127 發表於 24-2-29 12:17
我都係因抹片異常細胞又有婦科瘤,好似這樣佢先開始識驚,會擔心我健康。
但有時都好難頂佢的衝動性格,仲 ...

我c6把口都好衰,最近成日話我多咗好多白頭髮,我咪串番佢好過無頭髮!
呢排我周身骨痛,昨晚佢主動話去洗碗

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

aidan08 發表於 24-2-29 12:00

我有個朋友,同老公出嚟時會有D好恩愛的舉動,攬實影相,拖手之類,個女 ...

咁個老婆知唔知老公出軌?

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊