自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 24-3-2 22:24
不過我姐姐好似都識做生意,見佢之前都係fb 賣衫,牛仔褲,iPad 果d
So far 未見到一封追數信,希望唔會 ...

咁忙邊有精神/心機打理你屋企
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 24-3-2 22:33
咁忙邊有精神/心機打理你屋企

上年上半年係,感覺佢心散,做完野/我仔訓佐就見佢post iPad 之類上fb. 呢幾個月都無見過。唔知係咪星期日有係出面打工,但又有post 跳舞,同朋友玩既嘢喔。
所以真係唔知
其實佢做嘢係好既,所以先咁困擾

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我睇佢似數冚數,真係借10萬,邊夠錢每個月還咁多間,之前我有個阿姐借幾間財仔,啲財仔排住隊打電話嚟,唔似樓主嗰個冇人追數。

男爵府

回覆樓主:

欠10萬喎,仲同佢續約?
快快搵定第2個好過啦!

公爵府

畀面勳章

回覆樓主:

10萬對佢地黎講係好大數,如佢屋企突發咩事,肯定爆煲,佢唔走數都唔得,除非你幫佢還

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 24-3-2 22:47
我睇佢似數冚數,真係借10萬,邊夠錢每個月還咁多間,之前我有個阿姐借幾間財仔,啲財仔排住隊打電話嚟,唔 ...

係囉,所以我都覺得奇。 定係我睇到果d卡仔唔係全部未還清。又無得問

珍珠宮

回覆樓主:

約滿前3個月
欠10萬唔續,佢一世都還唔清

珍珠宮

Manmanca 發表於 24-3-2 22:54
10萬對佢地黎講係好大數,如佢屋企突發咩事,肯定爆煲,佢唔走數都唔得,除非你幫佢還
...

一定唔會,佢都知道我係唔會借。so far 真係未問我借過。
好多時我地畀錢佢買送,結果買多佐,佢貼住幾十蚊,我之後畀返佢
如果要還咁多錢,點有剩餘錢

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 24-3-2 22:47
我睇佢似數冚數,真係借10萬,邊夠錢每個月還咁多間,之前我有個阿姐借幾間財仔,啲財仔排住隊打電話嚟,唔 ...

同埋呢,有時財仔cold call打黎問人借唔借錢啊,我都聽清楚,睇下係咪財仔追姐姐債追到上我度,結果又無。
無我梗係開心,但又滿腦問號

珍珠宮

cheung2000 發表於 24-3-2 22:57
約滿前3個月
欠10萬唔續,佢一世都還唔清

頭先我再睇返,好多都係上年年尾借落。即係最初啱啱黎借果d應該還清。
計算下,佢每個月而家都要還7400,3月開始又多一筆$1547。咁加埋成差唔多9000。
知唔知通常唔還幾多個月,財仔會追債?

珍珠宮

蘋果姐姐^_^ 發表於 24-3-2 23:09
頭先我再睇返,好多都係上年年尾借落。即係最初啱啱黎借果d應該還清。
計算下,佢每個月而家都要還7400,3 ...

我無借過財仔,亦講明唔會借錢俾姐姐,但上次嗰個破例未上工先借左幾千(舊姐姐表妹,話無錢攪手續過嚟同要先安家,心軟借左,最後3個月貨仔,蠢左)

總之咁大條數,佢一定還唔到,搵定人啦

珍珠宮

cheung2000 發表於 24-3-2 23:14
我無借過財仔,亦講明唔會借錢俾姐姐,但上次嗰個破例未上工先借左幾千(舊姐姐表妹,話無錢攪手續過嚟同 ...

好彩仲有時間,6月前決定都仲趕到

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 24-3-2 23:00
同埋呢,有時財仔cold call打黎問人借唔借錢啊,我都聽清楚,睇下係咪財仔追姐姐債追到上我度,結果又無。
無我梗係開心,但又滿腦問號..

咁大條數,佢俾晒成份糧都好似唔夠數喎,竟然~佢期期都還到,冇財仔打電話,寄信俾你,真係要還你講嗰個數目,全份人工都唔夠俾,一係數冚數,否則,就係佢有兼職,兼咩我就唔知了,勤力嘅~我聽有啲放假會出去做鈡點,犯法Ga,但又好似有人唔介意咁,但做4日鈡點係咪可以冚到條數,之前我有個印姐,話我聽隔離屋工人喺Apps識男人去賺錢,不過我哩個印姐都唔係好人,仲話俾我睇係咩Apps,又同新嚟菲姐講介紹男友俾佢,好彩只做咗半年

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 24-3-2 23:35
咁大條數,佢俾晒成份糧都好似唔夠數喎,竟然~佢期期都還到,冇財仔打電話,寄信俾你,真係要還你講嗰個 ...

呢d係新數,我估都要兩三個月就見真章。
嘔血,都唔知點解借咁多錢。同埋似係同一日去幾間度借。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 24-3-2 12:29
請問你地一般幾時開始問姐姐續唔續約㗎?

如果你知道姐姐係出面財務公司借佐都差唔多10萬,但暫時又無信寄 ...

借咗咁多佢未必還到,換人吧!

侯爵府

2024年龍年勳章

如果佢一個月要還$9000
佢還得到你仲驚
點知佢啲錢邊度黎
星期日出去做咩兼職
又上網做生意賣ipad
ipad邊度黎?
係咪朋友啲賊贓佢負責上網賣

樓主覺得暫時無事想續佢
唔會聽大家真實經驗分享
所以我話你咪搏一鋪囉

珍珠宮

yauchuchu 發表於 24-3-3 07:50
如果佢一個月要還$9000
佢還得到你仲驚
點知佢啲錢邊度黎

應該唔係,似係去拎貨,然後轉售。褲都有
而家唔知仲有無呢,好耐無見過佢post 了

侯爵府

2024年龍年勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 24-3-3 07:52
應該唔係,似係去拎貨,然後轉售。褲都有
而家唔知仲有無呢,好耐無見過佢post 了

係佢知你睇到
所以開咗新account或者block咗你唔俾你知啫
一路打你份工仲有時間去上網賺錢
咁好搵點會停

侯爵府

2024年龍年勳章

仲有佢去攞咩貨你又知咩?
做生意攞貨唔使成本?
啲本邊度黎?
佢每月得幾千人工仲要還財仔條數wor
諗下都知有問題啦

珍珠宮

yauchuchu 發表於 24-3-3 07:56
係佢知你睇到
所以開咗新account或者block咗你唔俾你知啫
一路打你份工仲有時間去上網賺錢

都係。有次錯手按錯send friend request(emoji)
之後就睇到勁少嘢
可能而家隔佐大半年,睇得多佐嘢,佢出去同班姐妹玩到勁癲喪,同屋企個性格完全唔同(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊