自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

貧富懸殊 重男輕女的地方都會容易有呢啲事發生
女媧,古神女帝者,一日七十變。中國上古神話中的創世女神,是華夏民族人文先始,福佑社稷之正神。

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

雖然新聞成日都報導印度咁恐怖,但其實我又覺得只係某d一區域係咁差治安,我以前返工個老闆同佢老婆有一年去咗印度旅行,我心諗嘩呢d恐怖國度都去?唔怕命都冇吖!咁佢地都好安全返咗嚟,同埋佢老婆響當地買咗廿幾萬珠寶同pashmina!

男爵府

回覆樓主:

印度同菲律賓比錢我都唔會去

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

KUDOS 發表於 24-3-6 08:40
雖然新聞成日都報導印度咁恐怖,但其實我又覺得只係某d一區域係咁差治安,我以前返工個老闆同佢老婆有一年 ...

同埋好多年前已經見到有間一齊賣印度民族服飾嘅店舖,兩公婆成日飛去印度買貨返香港,到依家仲係成日飛,都冇新聞講咁恐怖!

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

她(受害人)還稱︰"真可恥!印度人對待外國人就像自己的女人一樣。腐敗的社會真可恥。"

首先,非常同情受害人,希望佢身心快點康復。
第二,跟大家一樣,唔明做咩去印度哩個鬼地方。
第三,對受害人講嘅哩句說話,非常極度之反感。佢嘅潛台詞是否指印度女人被強姦就梗架啦,我作為高人一等的外國人,不應該受同樣對待!

伯爵府

回覆樓主:

印度,完全展現民主自由嘅寶貴

大宅

erumic 發表於 24-3-6 07:51
傳教都咁危險
你朋友都仲要帶全家一齊去
個女教士好慘,仲咁後生。

已經聚埋一堆,住係隔離,佢都聽唔到個位女傳教士大嗌佢話個啲搶劫犯/強姦犯係會入佢地屋企等人返黎,佢都唔想去呢個地方傳教,係佢父母既決定,佢屋企係裸捐俾教會

大宅

KTKTKT5 發表於 24-3-6 07:54
我想問吓點解會有緬甸份嘅?純粹八卦

去過緬甸既真實情況:由於緬甸山多,長期冇統一既政府可以管理晒成個國家,變咗每一區都會有唔同嘅武裝組織管理,即係等於個區嘅政府了。有啲武裝組織冇錢,就地下俾人搞詐騙園區搵錢,多數開始做呢啲嘅都係國內/台灣有案底嘅犯人,喺中國唔可以做嘅嘢係緬甸/泰北/柬埔寨杜拜/菲律賓(呢啲地方靠賄賂其實都有園區)做盡壞事,包括黃賭毒、器官買賣,十分狼死,因為政府有一批人地下支持緊,基本上求救好難,因為政府有一批人地下支持緊,俾人捉咗入去/氹左過去,只能夠被人挾持之下做嘢,唔聽話就打死,賣你器官

有聽過當地華人同我講,華人=行走的人民幣

男爵府

Jay_mi 發表於 24-3-6 13:19
已經聚埋一堆,住係隔離,佢都聽唔到個位女傳教士大嗌佢話個啲搶劫犯/強姦犯係會入佢地屋企等人返黎 ...

佢幾大?仲要跟父母去~俾我就自己獨留在港
咁之後果個女教士點算?感覺上呢啲地方報警都無用

複式洋房

大宅

KUDOS 發表於 24-3-6 08:49
同埋好多年前已經見到有間一齊賣印度民族服飾嘅店舖,兩公婆成日飛去印度買貨返香港,到依家仲係成日飛, ...

我諗要識人加熟地頭先會較為安全

珍珠宮

Jay_mi 發表於 24-3-6 13:30
去過緬甸既真實情況:由於緬甸山多,長期冇統一既政府可以管理晒成個國家,變咗每一區都會有唔同嘅武裝組 ...

thx

大宅

erumic 發表於 24-3-6 14:59
佢幾大?仲要跟父母去~俾我就自己獨留在港
咁之後果個女教士點算?感覺上呢啲地方報警都無用:thi ...

跟過去嗰陣時16歲,佢父母連香港物業都賣埋,裸捐俾教會,係當地傳教既生活費就教會support,所以佢冇得唔跟

個個女傳教士,最後尾返美國做左一排心理輔導,再返左南非繼續個個強姦犯據說因為拒補被police射殺

別墅

Jay_mi 發表於 24-3-6 17:51
跟過去嗰陣時16歲,佢父母連香港物業都賣埋,裸捐俾教會,係當地傳教既生活費就教會support,所以佢冇得唔 ...

點解嗰啲男人俾埋條命出嚟都堅持要做?值得用條命換咩?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

LOVEJELLY 發表於 24-3-4 00:03
呢啲咁鬼地方仲有人去旅行嘅

大概是給盟友契哥蒙蔽了吧。

老美的宣傳機器對盟友說
印度是自由民主之地,
中國是鬼國。

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 24-3-3 23:49
點解仲會有人去印度自由行,我連跟團都唔會去
PS:sorry,睇留言笑C~圖3

諗起以前,公司嘅香港supplier 系印度人。
自己一個女仔要上去驗貨,都驚驚地。
拿拿聲睇完走人。

大宅

annie4 發表於 24-3-6 19:22
點解嗰啲男人俾埋條命出嚟都堅持要做?值得用條命換咩?

個犯當時逃走左的,係事後差人搵到距捕射殺的。我同非洲、中美洲人相處,感覺上好多人都係有一日過一日,做野冇諗太多後果的,唔會好似我地華人咁諗。

Sex同家庭風氣亦都同中國好唔同,Sex其實係比較causal,好多女人都係單身帶住幾個仔女,啲仔女係同邊個生感覺都不太重要,分開後就跟住媽媽。低下層好多人返工一出糧就用哂係酒、毒品,之後唔夠錢先再返工。

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

印度,北韓呢啲都根本唔適合去旅行,菲律賓人質事件,馬拉旅遊區捉遊客,我已經唔會考慮去呢兩個地方,再靚再抵再好玩都唔會考慮,去玩唔使搵命博。

男爵府

我唔會去,太恐怖啦。

男爵府

廢柴孖條 發表於 24-3-3 23:49
點解仲會有人去印度自由行,我連跟團都唔會去
PS:sorry,睇留言笑C~圖3

係 FB 見到個老公收咗和解支票,但個樣係好似係被"big"

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊