自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

藉詞驅鬼猥褻母女 六旬中醫7罪成

[2024.01.10] 發表

【明報專訊】六旬註冊中醫師藉詞為16歲少女驅鬼及解降頭,稱肛門是「陽極通道」,用手指插進少女肛門內「辟鬼」。其後他以鬼入侵少女的一名女同學及少女的母親身上,要求指插兩人肛門。中醫昨於區院被判非禮等7罪成立,法官郭啟安斥被告利用少女母親的迷信、無知及對他的信任,假借宗教之名,侵犯兩名少女及少女母親。郭官下令被告還押至3月7日判刑。

被告周國強(65歲)被控6項非禮罪及1 項以虛假藉口促致他人作非法的性行為罪,3名事主為16歲X、X的母親,及X的17歲女同學Y。控方案情指出,2021年初X與男友分手,X母深信X被男友下降頭,邀請被告到住宅多次為被告驅鬼。X母與Y的關係不錯,Y曾到X家中留宿。事後發展至X母相信Y「被鬼跟」,也安排Y接受驅鬼儀式。

少女同學同被侵犯

辯方稱探肛為查脊椎側彎

首次非禮發生於同年2月間,被告要求X全裸躺在牀上,用兩隻手指插入X肛門內,聲稱從肛門辟走降頭的鬼,其後他一邊念咒,一邊用手掌推揉X的乳房。其後某天,被告要求X全裸,然後用佛牌掃遍X全身;同年5月至7月間發生3次事件,被告指要向X及Y驅鬼,先後指插Y肛門,以及分別撫摸X和Y的陰部和乳房;同年6月至7月間,被告指鬼轉移至X母身上,並捉住X手將她手指插進其母肛門內;最後一次事件僅涉Y,被告用碌柚葉為Y洗澡。

郭官於判辭指出,辯方案情是被告從沒以道士自居,要求事主裸身探肛是為了檢查她有否脊椎側彎。惟中醫專家稱脊椎側彎毋須以探肛檢查,道教專家也稱道教沒有任何驅鬼解降儀式,更沒有任何要求女善信脫衣的儀式。

郭官接納X及Y的證供,相信被告案發時曾向兩人訛稱驅鬼,並利用X母的迷信,以驅鬼等理由哄騙X母讓他可以名正言順侵犯X和Y,因而裁定被告面對的7罪均成立。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

發神經

男爵府

老淫棍

別污衊道教

女媧,古神女帝者,一日七十變。中國上古神話中的創世女神,是華夏民族人文先始,福佑社稷之正神。

水晶宮

迷信到呢個地步,無言

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

邀請被告到住宅多次為被告驅鬼。

被告為被告驅鬼

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

呢個阿媽唔死無用

大宅

cherrywong05 發表於 24-3-8 12:01
邀請被告到住宅多次為被告驅鬼。

記者寫完冇做好校對

大宅

個媽媽除咗害咗個女,仲害埋人哋個女

goldpiglet    發表於 24-3-8 13:20
goldpiglet    發表於 24-3-8 13:20

瑪瑙宮

唉, 而家咩年代

大宅

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

睇到呢啲新聞
真係xyxxyxy

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

當要接觸到身體就已經覺得不對路啦,個呀媽又真係有問題

侯爵府

牛年勳章

無知真係好可怕

子爵府

唉,唔知講乜好

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

bk好多jm都係好迷信,希望唔係bk 會員啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

呀媽腎腎地,呢啲都信,有無搞錯架?
我真係好怕呢啲咁迷信既人,蠢到無人有,迷信到個女都俾人搞埋

大宅

回覆樓主:

簡直係人渣,咁都做得出,好激氣

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 畀面勳章

個阿媽白痴, 但點解16,17歲女都唔細啦, 都咁

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊